Všeobecná diskuze o Windows Phone 7 Mango

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Mango je tady ! Jaké máte zkušenosti a nápady

Post by morro »

htcjirka: Hele Jirko copa si myslíš, já jsem napsal, že bych ji tak jako tak nevyužil a ty hned napíšeš něco úplně jinýho :roll: .
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Spletl jsem si jmeno s Krayzie,opravim/no v prispevku ;-)
A ako vidis, niektori to nepotrebuju, takze pre nich je to zbytocnost.
Tak at to nekteri prispevatele nevnucuji druhym ,ze je to zbytecnost..
dufulo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire HD, Evo 3D

Re: Re: Mango je tady ! Jaké máte zkušenosti a nápady

Post by dufulo »

Krayzie wrote:
htcjirka wrote:No vidis,pak nevim o co se tu zase snazis :roll:
Snazim sa tebe (a tebe podobnym) vysvetlit, ze nie kazdy potrebuje mat v mobile chladnicku, mikrovlnku, sporak, kupelnu, ..., chapes? 8-) Su proste ludia ktori potrebuju/chcu smartphone akurat tak na okamzity pristup na web/maily a na telefonovanie.
To že tú funkciu nepotrebuješ teraz, neznamená že zajtra by si za ňu nebol vďačný...ja som ju použil od nového roku asi 2. krát....takže ju k životu naozaj moc nepotrebujem, ale ako vidíš, značne nám to uľahčilo život a som rád, že tá funkcia v telefóne je....
luckyfer
nováček
nováček
Zařízení: LG E900 Optimus 7

Post by luckyfer »

ja by som wifi hotspot tiez uvital. V praci nemozme na niektore stranky ist a Wifi tu chytime akurat firemnu (co je vlastne to iste co na pracovnych PC), takze kebyze mam v mobile wifi hotspot, tak by mohli aj niektori kolegovia na net, ktori inak mobilny net nemaju :) so zratim baterie by som tiez nemal problem, proste by som hodil mobil do nabijacky a bolo by po probleme

dufam, ze mapy uz budu lepsie, lebo to, co tam zatial je (nehovorim o platenych navigaciach) stoji za....
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Su proste ludia ktori potrebuju/chcu smartphone akurat tak na okamzity pristup na web/maily a na telefonovanie.

To že tú funkciu nepotrebuješ teraz, neznamená že zajtra by si za ňu nebol vďačný...ja som ju použil od nového roku asi 2. krát....takže ju k životu naozaj moc nepotrebujem, ale ako vidíš, značne nám to uľahčilo život a som rád, že tá funkcia v telefóne je....
Presne tak,je tu dost lidicek co uz nekolikrat kricelo ze danou funkci nepotrebuji a ze je zbytecna a pak ji microsoft zprovoznil prave ti co kriceli, ze ji nepotrebuji byli prvni co ji hned zacli pouzivat a pochvalovat si ji.
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

dufulo wrote:To že tú funkciu nepotrebuješ teraz, neznamená že zajtra by si za ňu nebol vďačný...ja som ju použil od nového roku asi 2. krát....takže ju k životu naozaj moc nepotrebujem, ale ako vidíš, značne nám to uľahčilo život a som rád, že tá funkcia v telefóne je....
Tethering je u mna od zaciatku na zozname chybajucich funkcii. Sice som to zatial nepotreboval a asi ani nebudem, ale je dobre mat zalozne pripojenie na net (obvzvlast ked sa budem stahovat a neviem ako rychlo mi zavedu optiku do domu). Jedine co ma zatial na WP7 vyslovene stve, tak je kompletna ignoracia SVK samotnym MS (slovenska pobocka ani len netusi kedy a ci vobec bude WP7 na SVK oficialne podporovane). Inak vsetko ostatne, co mi ako tak chyba pride s Mangom.
luckyfer
nováček
nováček
Zařízení: LG E900 Optimus 7

Post by luckyfer »

presne tak, ignoracia SVK je momentalne to najhorsie na WP7 pre mna. Ked uz Mangom zacnu podporovat ceskych bratov, robilo by im velky problem podporit aj nas (napr spristupnenim Marketu)?

mimochodom to iste robi aj Google, plnohodnotnu navigaciu maju uz pre celu CR, na Slovensku si o tom mozme nechat len zdat.
lofwyr
nováček
nováček
Zařízení: HTC 8S + Palm Pre 2

Post by lofwyr »

Teda, snad jsem odpověď na tuto otázku někde nepřehlédl abych nespamoval, ale:

Mango mi zablokuje odblokovaný mobil......?
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

lofwyr: Ano, ale existují postupy, jak ho udržet odemčený. Zatím jsem ale nenarazil na žádný, kterým bych si byl jist (fungoval univerzálně). http://forum.xda-developers.com/showpos ... ostcount=3" onclick="window.open(this.href);return false;
morro
smartguru
smartguru

Diskuze o Windows Phone 7 Mango

Post by morro »

Dneska jsem si všimnul takové menší ale přesto vtipné drobosti. Při poslechu hudby a následné odevření herního hubu začne animovaný 3D avatar tancovat :D. A tou další věcí, nevím jestli jste si toho někdo všimnul, já to až tak porovnat nemohu (Mozarta jsem doteď primárně nevyužíval), ale přijde mi že telefon hraje ve sluchátcích o něco slaběji.
Radek33
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800

Post by Radek33 »

Taky přidám jeden postřeh a dotazy.

1) Mapy: Navigace vždy fungovala. V NoDo se ale cílová stanice musela vyhledat a označit manuálně. V Mangu už navigace funguje plnohodnotně, včetně hlasu. Finta je, že je třeba nastavit v Settings/Region+Language/Browser ..../ English (UK). Pak se v mapách objeví ikona navigace.

2) Jak je to s Windows Live messenger a FAcebook chatem? FAcebook mi nejde nastavit, vždy mi vyskočí chybová hláška se nevydařeným zobrazením při načítání facebooku. Co se týče WLM, tak nikde nevidím možnost nastavení.

3) Zálohují se někde to-do? Myslím tím ve WL.

4) Také zakomponování tweetu jsem nějak nepostřehl.
morro
smartguru
smartguru

Post by morro »

2) Co vím tak to funguje tak, že musíte mít připadný FB chat Windows Live na Webu
3) nevím
4) Když chceš přidat Twitter tak na tlačítku je napsáno coming soon - což znamená, že to není dokončené ;).
Radek33
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800

Post by Radek33 »

No ale kdosi tady psal, že je to normálně zakomponavovaný v people hubu. To mě právě překvapilo, myslel jsem, že dělám někde chybu.
morro
smartguru
smartguru

Post by morro »

Hm... tak to nevím, ale přístupné to rozhodně není. Možná spíš ten onen někdo myslel notifikaci.
jirka_c
nováček
nováček
Zařízení: L1520

Post by jirka_c »

Radek33 wrote:Taky přidám jeden postřeh a dotazy.

3) Zálohují se někde to-do? Myslím tím ve WL.
Ano. Hotmail - Kalendář - Seznam úkolů
morro
smartguru
smartguru

Post by morro »

Další postřehy, všimnul jste si někdo, že v případě návratu na start screen (a těch případů je víc) není animace taková jako tomu bylo "na" NoDo ? je neúplná, ale někdy to vypadá že je to díky bugům... a Další Internet Explorer v landscape modu při vytažení lišty má úplně jiný druh animací pro vyskakující nabídku ? ...
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

Ak chce niekto pouzivat viac kalendarov z jedneho google uctu, tak na Mango existuje tento hack.
Ale ak je pravda, ze google tuto funkciu zamerne blokuje (zdroj) pre WP7, tak je to riadne nechutne a dufam, ze sa to google skor alebo neskor vrati aj s urokmi! (min. u mna uz google "zavelil" na ustup a postupne prestavam pouzivat jeho sluzby, btw, to same plati aj pre moje okolie)
wez_
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia 7

Post by wez_ »

Už jste v podstatě focusx odpověděli za mě, ale abych to objasnil i z mého pohledu. Není to vůbec zbytečná funkčnost (wifi hotspot či tethering). Rozhodně nebudu doma mobilem vytvářet wifi. Nejsem d*m*n*! Na to mám AP... Ale koupil jsem si ASUS Transformer a ten 3G modem v sobě nemá. USB modemy od T-Mobile v androidu 3.1 zatím nefungují, tak jediná možnost, jak dostat do tabletu net je přes wifi. Jak již bylo zmíněno, doma to problém není (ani u rodičů, přítelkyně, ... všude jsem rozchodil wifi :)). Jenže, já bych rád na internet někdy i mimo domov. A zde je naprosto nezbytné a pro mě důležité, aby můj mobil uměl wifi hotspot nebo tethering (tomu ale nebude rozumět tablet s Androidem)
morro
smartguru
smartguru

Post by morro »

Já myslím, že ne.
morro
smartguru
smartguru

Post by morro »

Když se všem nelíbilo nemožnost zadat adresu v landscape modu, tak to Microsoft upravil, ale vidím to spíš tak jako že "Kdo chce kam pomozme mu tam", chtěli jsme možnost mít tuto možnost tak jí máme a teď se budeme modlit, aby tam Microsoft dodal další funkční tlačítko. Mě osobně ta možnost při natočení do landscape modu a následném zmizení lišty vyhovovala ze všeho nejvíce.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”