Linux na HTC BlueAngel

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia

Post by Kamil Pulicar »

No ono je to o tom že jsou lidi keří nemužou windows ani vidět, tak si udělaly linux i na PDA! :-D
Ale tady asi věčina z nás se bez windowsu neobejde... :smile:
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

kromě mě ;o widle mam jenom kvuli brachovejm hrám :evil:
JuriG
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by JuriG »

tslany: btw: ty widle jak pises mas kuli brachovi na PC a nebo mi neco uniklo a byla vyvinuta portace na TyTN ?
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

Na TyTN už je malá portace linuxu ale je to na kompl ten Lin&Win
Kato
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire (AOS 4.2.2),Nokia Lumia 800, Apple iPad

Post by Kato »

Ziisss - to je zas debata... At si kdo chce co chce pouziva - hlavne, kdyz mu to bude vyhovovat... A ze Kapu nenasel prehravac - ehm... to je dost "uchlynej" duvod... stolni Win taky standardne neobsahuji MS Office a stejne kazdy vi, co to je a pouziva to.. tak holt do Linuxu si muzu vybrat, co se mi libi a standardne tam nic neni - zase naopak primo v jadre jsou veci, o kterych se ani nezda Win.. Osobne mam radsi system, kde si muzu veci doinstalovavat (k cemu je mi v PDA Windows Media Player, Pruzkumnik nebo trebas MSN, ktery nepouzivam a nikdy pouzivat nebudu? Bych radsi usetril misto a misto toho tam dal neco uzitecnejsiho).
Jinak portace Linu na PPC jsou dulezite celkem dost pro uzivatele Linu i z duvodu synchronizace - projekt SynCe ma precejenom k dokonalosti vic, ne daleko... :-/

4tslany: ten argument je dost blbej - pak by se to dalo otocit "Kdyby byl FF/Opera lepsi, nez IE ve Win, tak proc si pres emulaci do Linuxu rvu IE?" (a z duvodu, ze bych touzil po IE, jakozto nejlepsim prohlizeci to vazne neni :D)

Jinak teda ta hlaska "linux celkem dost ovladam od Kapua" - bez urazky, ale ne, ze bych tomu neveril... Linux osobne bohuzel neovladam a to ze uz vubec, ale ze by Lin byl nejak narocnejsi na standardni ovladani, nez Win a ze by si clovek neskrtl bez prikazove radky - ehm - mno teda nevim - se mi zda dost silny kafe :(
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Kamil Pulicar »

Joj kato ty sis to zase přebral po svým!
Mě se na lnuxu libí že k němu seženeš zdrojaky a upravíš si kde co...O tom se u windowsu nemuže ani zdát! Přehrávaš jsem našel ale nevím proč tam nebyl od začatku... Mě vyhovuje když už mám všechno v ROMce hnedka a oddělam si to co tam nechcu. Podle mě linux je lepší než windows, ale přesto používám windows...Tadle debata už nikam nevede tak se nehadejme kluci

:lol:
Karel Bachura
VIP
VIP

Post by Karel Bachura »

presne tak, myslim, ze nema cenu rozjet tu dalsi debatu na tema "co je lepsi?" :-) myslim si, ze vsichni vime o linuxu svoje, ale taky vime, proc ho furt pouziva tak strasne malo lidi... bohuzel... ja osobne ho mam pouze na NTB a jsem naprosto spokojenej az na obcasny zlobeni hibernace...

ale co si budem povidat.. pri dnesni pohodlnosti lidi a vubec celymu postaveni sveta Windows se linux nema sanci ujmout na normalni pracovnich stanicich.... ovsem na server lepsiho systemu neni.. :-)
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

někde sem viděl ukázku novýho linuxu pro PocketPC, ale má to 1.23MB, takže to rači nestahujte :lol: já to reuploudnul, tamto chtělo registrovat.
JuriG
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by JuriG »

No flame pls
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Kamil Pulicar »

Nevím jestli su blbej, ale je to jen bootovaní a dal nic...??? :-(

Dyštak sorry kdyby ste měly mou noc, tak by jste neviděli o moc víc!
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

Pěkně sem to namaloval v Malování? Je tam aj comandlajna a "někdo" se snaží spustit Opie, ale nepovedlo se mu to, protože v kernelu chybí "něco" pro spouštění aplikací, ve widlích WinAPI
EDIT: Aha, toto už je zase OT.
4JuriG: až to zpravíš, natočíš video, jak to vypadá, bůtování a prostřed?
JuriG
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by JuriG »

4tslany: urcite ti to muzu natocit bohuzel muj maly skromny ubohy 4MPX :-( fotak ma dsot problemy s makro videem ale zkusim udelat co bude v mych silach.
btw: mam na tebe dotaz pls jak pises tady v poslednim prispevku o tom nepovedenem spusteni te Opie to se me prave stalo :-( a kdyz sem zadaval ten familiar login: jako login: root a pass: rootme tak mi to vyplyvlo error nakej nevis cim to tedy muze byt ? neco tomu chybi ? (nejsem pres linux zadnej profik sem rad kdyz si namountuju disky :-D a sem tam napisu nakej prikaz do konzole )
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

já nejsem odborník na konzole, spíš na XGL... a to máš že píšeš na BA nebo přez telnet na kompu?
JuriG
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by JuriG »

XGL co to ? rikam ze nejsem s linuxem moc zkuseny neni to graficka nadstavba pro Linux diky ktere je pak Linux v grafice a ne v konzoli ?
Jinak tu Opii mam na BA a prave pri prvnim bootu se ma zadat defaultne nastvane root account.
s loginem: root a passem: rootme :-( a tady se prave zaseknu je to po nebehnuti kernelu a stale v prikazove radce.
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

tak to nevim, dyžtak hoď foto nebo aspoň napiš co to píše
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”