Všeobecná diskuze o Windows Phone 7 Mango
- morro
- smartguru

- Zařízení: AT&T Samsung Focus™
Mango je tady ! Jaké máte zkušenosti a nápady
Focusx: Určitě to najdeš v settings jednoho z mailů
Co potěšilo mě ?
1. Nová fičura "group" v people hubu - ačkoliv jsem si říkal že tohle bych nevyužil, až teď vidím ty výhody (poslání mailu všem ze skupiny, prohlížení obrázků a statusů uživatelů z dané skupiny)
2. Messagin hub - možnost nadiktování zprávy a integrace Windows Live a FB chatu
3. "ME" hub - notifikace - konečně už budu vědět kdo mi co kde okomentuje
4. Tagování lidí na obrázku při uploadování na sociální sít
5. Zune Hub - měnící se wallpaper na lock screen a nový ovládací panely jak na start screen tak lock screen
6. Calendar - i když mi chodí oznámení o tom kdo má kdy narozeniny tak je příjemné tyto informace mít i na lock screen
7. Office hub - provázanost se Skydrivem další dobrý nápad + nový skydrive na webu ...
8. Search button - to se velice hodí pro ty, kteří mají hromadu nainstalovaných appů, v některých buildech jsem viděl i řazení podle abecedy tak jak tomu je v people hubu, ale v buildu 7661 tomu tak není, ale myslím že to není na škodu
9. Maps hub - úřijde mi, že zaměřování v mapách je o něco rychlejší
10. Camera - konečně je možnost uložení nastavení zejména pro videa se to chodí
11. Battery seaver - dost dobrý nápad nejen, že se zde dá zapnou šetřící mód, ale ukazuje se zde i aktuální stav baterie, včetně výpočtu jak dlouho ještě phone vydrží při aktuálním stavu
12. Multitasking - lépe řečeno switcher aplikací též není k zahození
13. Games hub/Xbox LIVE - 3D animace avatara přímo v hubu je designově lepší nápad než mít toto zobrazení jen při vstupu do Xbox LIVE Extras. Celkově toto prostředí působí líp a dle toho co jsem viděl se Hub na Start screen bude měnit dle účtu silver/gold
Dost si potrpím na detailech a tak jsem si nemohl nevšimnou nových nebo lépe řečeno pozměněných tlačítek ovládání pro volání, to aplati i pro panel hlasitosti. Dalším kosmetickým detailem je tlačíto camera roll přimo po vstupu do picture hubu. Zune Hub nyní zobrazuje více položek a to vertikálně (to platí i u Office) (history, news), taktéž tlačítka pro opakování a lajknutí huby vypadají tak jak mají (není chaos zda li je tlačítko zmáčknuto či nikoliv), možnost uložení vlastního playlistu se taky jistě bude hodit - zde je vidět hodně změn co se zvuku a hudbu týče. Lehce co se funkcionality týče byla pozměněna i kalkulačka. Aplikace třetích stran mi subjektivně přijdou svižnější. Položka Windwosphone.com - kde lze nastavit vypnutí této fce v případě slabé baterky.
PS: pokavaď mi to čas i možnosti dovolí natočil bych video pohled.
Co potěšilo mě ?
1. Nová fičura "group" v people hubu - ačkoliv jsem si říkal že tohle bych nevyužil, až teď vidím ty výhody (poslání mailu všem ze skupiny, prohlížení obrázků a statusů uživatelů z dané skupiny)
2. Messagin hub - možnost nadiktování zprávy a integrace Windows Live a FB chatu
3. "ME" hub - notifikace - konečně už budu vědět kdo mi co kde okomentuje
4. Tagování lidí na obrázku při uploadování na sociální sít
5. Zune Hub - měnící se wallpaper na lock screen a nový ovládací panely jak na start screen tak lock screen
6. Calendar - i když mi chodí oznámení o tom kdo má kdy narozeniny tak je příjemné tyto informace mít i na lock screen
7. Office hub - provázanost se Skydrivem další dobrý nápad + nový skydrive na webu ...
8. Search button - to se velice hodí pro ty, kteří mají hromadu nainstalovaných appů, v některých buildech jsem viděl i řazení podle abecedy tak jak tomu je v people hubu, ale v buildu 7661 tomu tak není, ale myslím že to není na škodu
9. Maps hub - úřijde mi, že zaměřování v mapách je o něco rychlejší
10. Camera - konečně je možnost uložení nastavení zejména pro videa se to chodí
11. Battery seaver - dost dobrý nápad nejen, že se zde dá zapnou šetřící mód, ale ukazuje se zde i aktuální stav baterie, včetně výpočtu jak dlouho ještě phone vydrží při aktuálním stavu
12. Multitasking - lépe řečeno switcher aplikací též není k zahození
13. Games hub/Xbox LIVE - 3D animace avatara přímo v hubu je designově lepší nápad než mít toto zobrazení jen při vstupu do Xbox LIVE Extras. Celkově toto prostředí působí líp a dle toho co jsem viděl se Hub na Start screen bude měnit dle účtu silver/gold
Dost si potrpím na detailech a tak jsem si nemohl nevšimnou nových nebo lépe řečeno pozměněných tlačítek ovládání pro volání, to aplati i pro panel hlasitosti. Dalším kosmetickým detailem je tlačíto camera roll přimo po vstupu do picture hubu. Zune Hub nyní zobrazuje více položek a to vertikálně (to platí i u Office) (history, news), taktéž tlačítka pro opakování a lajknutí huby vypadají tak jak mají (není chaos zda li je tlačítko zmáčknuto či nikoliv), možnost uložení vlastního playlistu se taky jistě bude hodit - zde je vidět hodně změn co se zvuku a hudbu týče. Lehce co se funkcionality týče byla pozměněna i kalkulačka. Aplikace třetích stran mi subjektivně přijdou svižnější. Položka Windwosphone.com - kde lze nastavit vypnutí této fce v případě slabé baterky.
PS: pokavaď mi to čas i možnosti dovolí natočil bych video pohled.
- p.a.Ť.o
- smartmaniak

- Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+
RE: Mango je tady ! Jaké máte zkušenosti a nápady
Par postrehu:
Ad 6) kalendar - tohle fungovalo uz pred Mango, kazdopadne me fascinuje, ze live Calendar zobrazuje pouze jednu udalost, ignoruje tim all day (napr. svatek nebo narozky)
Ad 8) tahle fce je funkci, ale je nutne mit nainstalovany urcity pocet aplikaci, 43 nebo 48... Nechci mlzit...
Ad jeden inbox pro vsechny - vlez do jednoho emailu, Linked inboxes a spoj si ucty, ktere chces. Vznikly inbox si pojmenuj a dej na home screen
Ad 6) kalendar - tohle fungovalo uz pred Mango, kazdopadne me fascinuje, ze live Calendar zobrazuje pouze jednu udalost, ignoruje tim all day (napr. svatek nebo narozky)
Ad 8) tahle fce je funkci, ale je nutne mit nainstalovany urcity pocet aplikaci, 43 nebo 48... Nechci mlzit...
Ad jeden inbox pro vsechny - vlez do jednoho emailu, Linked inboxes a spoj si ucty, ktere chces. Vznikly inbox si pojmenuj a dej na home screen
- jacek
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note
Přidám : - barevné odlišení ikony telefonu v historii hovorů pro rychlou orientaci
- bubliny v SMS už odlišeny jsou
- pro nás co nemáme info diodu, program který by ji dokázal suplovat...něco jako NoLED u Androidu
- delší dobu podsvícení soft tlačítek
- vibrační odezvu ,,tlačítek" při psaní SMS
- zavibrování při telefonickém spojení
jo, až do dneška jsem netušil, že zaostřit a vyfotit se dá i ťapnutím na displej....používal jsem jen tlačítko
ještě snad vzpomenu na další ....jinak je Mango rozhodně výrazný posun vpřed
edit : Smartdialer - kruci, proč tam není?
- bubliny v SMS už odlišeny jsou
- pro nás co nemáme info diodu, program který by ji dokázal suplovat...něco jako NoLED u Androidu
- delší dobu podsvícení soft tlačítek
- vibrační odezvu ,,tlačítek" při psaní SMS
- zavibrování při telefonickém spojení
jo, až do dneška jsem netušil, že zaostřit a vyfotit se dá i ťapnutím na displej....používal jsem jen tlačítko
ještě snad vzpomenu na další ....jinak je Mango rozhodně výrazný posun vpřed
edit : Smartdialer - kruci, proč tam není?
- morro
- smartguru

Taky jsem zapomněl dodat, že při přehrávání videa je možnost video posunout na určitou pozici prstem a tažením, dále je při vypnutí zařízení se musí lock wallpaper posunout zpět dolů, aby se zařízení vyplo. Bohužel jsem ještě netestoval jak fungují nové dce integrované do Bingu tj. Bing: Visio, Audio, Voice, Music, Scount...
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Kdyby jsi si otevrel manual zjistil by jsi ze to nejsou diody 
- jacek
- smartmaniak

Ještě k historii hovorů, pokud se mně někdo vícekrát nedovolá, nebo já volám stejné číslo, nemám potřebu vidět sáhodlouhý seznam, stačí mně čas posledního hovoru a k tomu údaj o počtu (třeba 20x) = údaj na jeden řádek
@dioda možná příště
@dioda možná příště
- jacek
- smartmaniak

I tak by to šlo...
Historia hovorov sa da premazavat po jednotlivych polozkach od prvej verzie (este pred NoDo).Focusx wrote:Ale umožnil bych mazat jednotlivé záznamy o hovorech.
-
gulii
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Surface Pro 3
co vylepšit:
- aby dioda svítila při sms
- upravit smajlíky
- aby dioda svítila při sms
- upravit smajlíky
Neviem co robis, ale ked podrzis prst na polozke z historie, tak by sa ti malo objavit "delete item" a potom to len treba potvrdit.
- jacek
- smartmaniak

A co stejné provedení, jako je v emailech...rozbalení po ťapnutí na ,,zdroj".
- morro
- smartguru

Tak se ještě omluvte Stevemu Ballmrovi (nynější ředitel Microsoftu) a Joe Belfiore (ředětiel divize Windows Phone) ... xD a kajte se xDDíky, je to ono Tímto se Billovi G. z MS omlouvám a kaju se za svoji nevědomost.
problém který řeším je že používám jiný Live účet na MSN a jiný na WP zařízení. A bohužel to nejde asi zatím nijak spojit, takže jsem bez MSN :(.
Jinak jsem nadšený, myslím že jsme v uživatelské přivětivosti přejeli Android, a funkčně dorovnali iOS. Ještě ten tethering a navigace a bude to kompletní
Jinak jsem nadšený, myslím že jsme v uživatelské přivětivosti přejeli Android, a funkčně dorovnali iOS. Ještě ten tethering a navigace a bude to kompletní
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Každopádně se povedla integrace Facebooku. V People hubu jsou vidět obrázkové galerie (s možností přidávat komentáře), příspěvky, historie (sms, volání, emaily).
Super je i integrace kalendáře z FB a možnost check-in.
Zlepšení doznalo i posunování seznamů, teď už jsou skoro všechny plynulé, i ty, kde v předchozí verzi posunování škubalo.
Upozornění z kalendáře jde odsunout už na volitelnou dobu.
Uzamykání obrazovky s kódem lze nastavit tak, aby se kód nevyžadoval po určitou dobu od posledního odemčení.
IE9 je super rychlá.
Samozřejmě potěší česká klávesnice se slovníkem (ovšem bez predikce).
Pokud si nastavíte region UK nebo US, tak můžete využívat Bing Vision - rozpoznávání hudby (jako Shazam), MS Tagů a QR kódů (čárový kód zatím beta neumí). Funguje i rozpoznání textu a překlad.
Super je i integrace kalendáře z FB a možnost check-in.
Zlepšení doznalo i posunování seznamů, teď už jsou skoro všechny plynulé, i ty, kde v předchozí verzi posunování škubalo.
Upozornění z kalendáře jde odsunout už na volitelnou dobu.
Uzamykání obrazovky s kódem lze nastavit tak, aby se kód nevyžadoval po určitou dobu od posledního odemčení.
IE9 je super rychlá.
Samozřejmě potěší česká klávesnice se slovníkem (ovšem bez predikce).
Pokud si nastavíte region UK nebo US, tak můžete využívat Bing Vision - rozpoznávání hudby (jako Shazam), MS Tagů a QR kódů (čárový kód zatím beta neumí). Funguje i rozpoznání textu a překlad.
-
vlasta
- přispěvatel

- Zařízení: HTC Advantage a Omnia 7.
Zdravím, chystám se po letech opustit zařízení s OS WM6.X a váhám mezi Androidem a WP7. Důležitá je pro mě možnost čtení ebooks. Mají WP7 také nějaký program na čtení knížek, jako je třeba Mobipocketreader u WM a Stanza u iOS? Android prý má iReader. Tady nevím, možná se něco objeví na Marketu, až bude u nás dostupný ?
- morro
- smartguru

Samozřjemě aplikace pro čtení knih jsou dostupné na Marketplace (eBook Reader, atd.), díky velice dobrým nástrojům (Visual Studio Express fo Windows Phone) je vývoj velice rychlý, to znamená, že jestli nějáké aplikace chybý jistě se jich uživatelé dočkají velice brzo.
-
vlasta
- přispěvatel

- Zařízení: HTC Advantage a Omnia 7.
Děkuji za rychlou odpověď, teď už jenom jestli Mozart nebo Trophy. HD7 je, myslím si, hlavně multimediální záležitost, potřebuji něco velikostně tak akorát.
Jde vám synchronizace mailů když nastavíte as items arrive?mě ne a Wi fi vám jde na pozadí?pokaždé když odemknu display tak se začne připojovat telefon k Wifi.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Ale zase se ti bude dobre cist Vlastiku na HD7,ta velikost neni az zase tak omezujici..
Mám HTC HD2 s WP7 a ta velikost je ideální.I když Samsung omnia 7 byla taky parádní.