TO premikkoci:
To by mohli

Kazdy s techto systemu ma v sobe neco dobreho

Ja si myslim, ze dnes je hrozne jednoduche vymyslet OS aspon pro telefony. Staci jen zkopirovat to, co ma uspech a nekopirovat to, co uspech nema. Takovy OS by mel mnohem vetsi uspech, nez vsechny stavajici... jen "trosku" problem by byl v tom odladovani, na to by musel byt obrovsky tym plny schopnych lidi, se
schopnym vedenim (= s vedenim diametralne odlisnym treba od Nokie). Ja vim, je to utopie
PS: S telefony je to stejne. Vezmi si prumerne vlastnosti (resp. podle me prumerne) jako je prumerne kvalitni displej (napr. AMOLED ze stare SGS1), baterie stejna jako je prumerna znackova neoriginalni (tj. 2500 mAh) i pres skutecnost trosku vetsi tlousky zarizeni (10, 12 mm si myslim je zkousnutelnych), prumerne 5mpix fotitko s prumernou kvalitou fotek + prumerne prisvetlovatko, prumernou interni pamet (8 GB), prumerne kvalitni cipy pro bezdratove funkce (WiFi, GPS (treba SirfStar3 z prehistorickeho Mia A701),...), volne pristupny slot na SD... sloz si to dohromady a ziskas ABSOLUTNE BEZKONKURENCNI zarizeni... ale pritom byly pouzity jen bezne komponenty.