Autor c:geo končí s vývojem, s Groundspeakem není řeč

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

V České republice bychom asi marně hledali geocachera s Androidem, který nezná program c:geo od Radovana Pašky (carnero). Aplikace se během krátké doby stala velmi populární a nyní ji po celém světě používají desítky tisíc uživatelů (jen na Android Marketu má program přes 20 000 hodnocení s průměrem 4,7/5). Radovan dnes na svém blogu oznámil, že s vývojem c:geo končí, zdrojové kódy aplikace ale nadále zůstávají jako opensource dostupné na GitHubu. Hlavním důvodem je neochotný a neprofesionální přístup ze strany provozovatele hry geocaching - Groundspeaku. Vývoj programu c:geo zabral velké množství času a každá změna v neveřejném API od Groundspeaku znamenala pro autora další hodiny komplikované práce, kdy musel hledat, co vlastně Groundspeak změnil a proč nějaká funkce neběhá tak, jak by měla.

obrázek

Doufejme, že se někdo dalšího vývoje programu ujme. Já sám jsem se ke geocachingu vůbec poprvé dostal právě díky c:geo, takže na závěr bleskovky připojuji jedno velké díky Radovanovi za veškerou práci na tomhle skvělém programu!
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7

Post by Radek Hübl »

Další hřebík do rakve Androida, alepoň v mém případě... Teď když tu máme jen ofíko aplikace ja můj směr skoro jasný, ofíko aplikace pro Androida je hloupáý, jediná použitélná je pro iOS. Je to velka skoda, jak jsem cetl nejvetsim problemem je GS a jejich ignorace vseho co neni podle nich, velka skoda...
Gizmo
nováček
nováček
Zařízení: Sony Ericsson Live with Walkman

Post by Gizmo »

Groundspeak je opravdu úžasná firma, stačí se podívat, jak všude chtějí prosadit Premium Membership, které ale za ty peníze nabízí velké h***o. Doufám, že tohle nepostihne i autora GCzII na WinMobile, který s vývojem ještě nepřestal (či spíše s upravováním aplikace, aby fungovala), i když je platforma mrtvá. A c:geu přeju, ať přetrvá. Lepší aplikace není.
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB

Post by Cleric »

Tak tohle je opravdu od Groundspeaku rána pod pás. Této aplikace je opravdu veliká škoda, že již ji asi nikdo nebude nadále rozvíjet.
I na Marketu tato aplikace slavila velký úspěch a podle mě by na tom byla stejně i kdyby jsme za ni musely platit třeba 50 - 70Kč
dufulo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire HD, Evo 3D

Re: Autor c:geo končí s vývojem, s Groundspeakem není řeč

Post by dufulo »

Navrhujem zaplaviť facebook fun stránku groundspeaku nespokojnými príspevkami...
Nie som ochotný dať 10 eur za ten ich paškvil

Za c: geo by som kľudne zaplatil...
senky
nováček
nováček
Zařízení: LG GT540 Optimus

Post by senky »

treba sformulovať text v angličtine ako vynikajuca je to hra a ako dobre to maju spravene a že milujeme program c:geo a na konci F * * * Y O U.
Každy chce iba peniaze neskutočné. Len tak ďalej a niekto sa už ujme zostavovania databazy cache skrýš

-- doplnění předchozího příspěvku (ned čer 26, 2011 20:48) --

Maju monopol a myslia si že možu všetko
Prečo si radšej nevypytaju 3 dolare za c:geo? myslím že všetci by to bez problemov zaplatili.

Treba ich zaspamovať na mail-i fcb...
[email protected]
Ake maju oni naklady? Akurat menia api aby ta aplikacia c:geo nefungovala. Niečo neskutočné
Revin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Nexus S

Post by Revin »

Já teda aplikaci nepoužíval, ale doufám že se najde dost lidí co jim jejich FB stránku zaplaví naštvanými komentáři. Možná by bylo dobré o tom napsat i na XDA, ať se najde co nejvíc lidí.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Myslím si, že je to velká škoda, ale zároveň Radovana chápu. Pokud Groundspeak není ochoten vyjít vstříc těm, kteří se snaží rozšířit GC a nalákat díky kvalitnímu softwaru další potenciální "kačery", tak se tomu nedá říkat nijak jinak, než hloupost. Rád jsem byť jako neandroidovec pozoroval z povzdálí vývoj c:geo od začátku až po vrchol, měl jsem radost, že se někdo z Českých vývojářů dostal tak daleko; navíc někdo, koho jsem měl možnost potkat na srazu SmartManie. Takže Radovanovi přeju ještě spoustu úspěšných projektů, ať se daří!
Pipa
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4

Post by Pipa »

Já používám ofiko aplikaci a jsem spokojenej - vše funguje jak má. Takže .......
c:geo jsem také zkoušel , ale zase se vrátil k ofiko aplikaci - jasně není zadarmo - a proto je špatná?
za kvalitní věci jsem ochotnej zaplatit a to, že si někdo chrání svuj byznis mě nijak nepohoršuje, sám bych to asi nedělal jinak ;)
dufulo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by dufulo »

Ja som zase skúšal oficiálnu aplikáciu, funkčne sú obe +- rovnaké. C: geo mi príde viac prehľadné a intuitívne, radosť s ním keškovať. Je zadarmo a je to pre mňa kvalitnejšie, kľudne by som si to aj kúpil.

Oficiálna aplikácia pre mňa má navyše iba jednu vec a to je možnosť pridať fotku k logu. To že je to platená aplikácia mi nevadí, vadí mi na bežné pomery astronomická cena.
berczo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nějaký pracovní nucený nástroj, než bude Passport

Post by berczo »

Škoda toho, carnero odváděl kus výborné práce !
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB

Post by Cleric »

Existuje pěkná náhrada za c:geo a to OpenCaching https://market.android.com/details?id=c ... rch_result, ale zatím obsahuje málo keší ( není moc rozšířená mezi uživateli )
Podle mě je i pěkně zpracovaná. Jen to chce od kačerů, aby převedly své kešky sem a bude rázem dobře použitelná.
Pipa
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4

Post by Pipa »

v okamžiku kdy není napojení na ofiko databázi tak je to špaténka
dufulo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by dufulo »

No niečo bude zle. Za opencaching stojí teraz garmin, ktorý sa ešte nedávno kamarátil s groundspeak.

Na opencaching zatiaľ skapal pes (pritom to nie je nová vec), tých pár kešiek čo tam je nerátam...
senky
nováček
nováček
Zařízení: LG GT540 Optimus

Post by senky »

Hello Martin-

We are sorry to hear that the C:Geo Developer is no longer developing C:Geo. Our goal is to get people out Geocaching. We know that this was a beloved app and we were looking forward to working more closely with the developer on this.
We have just heard about this from the forums but he has not contacted us directly yet. We have been actively working with him as a beta tester for the new public API. We are in the process of releasing the public API and hope to have C:Geo as one of many third party developers.
We truly hope that he reconsiders.

Kind regards-

Som im napisal aky su super aka je super aplikacia c:geo odkaz na oznamenie ukončenie vyvoja a na konci f**k you :)
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

Ja som si kupil oficial app a som spokojny.
Niekto tu napisal, ze kazdy chce dnes za vsetko peniaze....Ja to vidim naopak. Dnes chce kazde soplave decko vsetko zadarmo a neuvedomuje si tu robotu.
AndyS
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S3

Post by AndyS »

ne kazdy ma potrebu na jinych bazirovat, ale dela neco pro radost... Taky me mrzi ze to konci, uz davno jsem uvazoval ze bych s tim Carnerovi pomohl, jenze neumim pro droida naprogramovat ani prd :(
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

janac_marek: Tak nějak. ;-)
dufulo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Re: Re: Autor c:geo končí s vývojem, s Groundspeakem není ře

Post by dufulo »

janac_marek wrote:Ja som si kupil oficial app a som spokojny.
Niekto tu napisal, ze kazdy chce dnes za vsetko peniaze....Ja to vidim naopak. Dnes chce kazde soplave decko vsetko zadarmo a neuvedomuje si tu robotu.
Bavíme sa všeobecne, alebo o geocachingu? Všeobecne s tebou súhlasím,v prípade geocachingu nie. Základný geocaching je zadarmo, kto chce, kúpi si premium membership. Kto chce loviť pohodlnejšie, kúpi si oficiálnu aplikáciu. Keď je ale niekto šikovný a urobí (možno) ešte lepšiu aplikáciu a ponúkne ju zadarmo, prečo mu hádzať polená pod nohy? Prečo nedať členom možnosť voľby? Prečo neosloviť prípadne autora a neponúknuť ako ďalšiu oficiálnu aplikáciu?....
Scibex
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: Nexus S

Post by Scibex »

janac_marek wrote:Ja som si kupil oficial app a som spokojny.
Tvůj příspěvek je úplně mimo mísu. Tady nenadáváme na Carnera, že něco chce zpoplatnit a že to chceme zadarmo.
Avšak na přístup Groundspeaku.
Co udělal on pro GC. Kromě toho, že spravuje databázi a vymýšlí si kraviny, hází klacky pod nohy schopnějším lidem než má?
Kdo vybudoval síť kešek, "tu robotu"? Groundspeak? Ne obyčejní lidi - nadšenci a zadarmo. To Groundspeak na tom parazituje. Už mne svým přístupem štval, když jsem to viděl na GZII a nyní Pocketdraku pro WinMo.
Teď, když konečně pořizuji Android a chtěl jsem používat právě s:geo, se dozvím, že končí:-).
Dlouho jsem laboroval o opencachingu. Nyní se pom,alu potvrzuji. Stačí, když své schránky dosavadní správci zaregistrujou (a pomalu přejdou) na opencaching.
Groundspeaku zase utrne, jako naposledy, když se oznámilo, že se opencaching zakládá. Najednou chtěl uvolňovat své API i pro neofic. klienty, chtěl být "lepší". Po roce, když se zase otrkal, je to tu nanovo.
Post Reply

Return to “HTC telefony”