Wifi versus mobilni internet

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
tom1522
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD7

Post by tom1522 »

Zdravim,pripada mi,ze ma HD7 si nekdy nevi rady na co pripojit!jsem doma na wifi,ale kdyz dam v prohlizeci mojeip.cz ukaze se mi ip od t-mobile.prisel jsem na to tak,ze za 3 dny jsem si vysal FUP na cely mesic od operatora a pritom jsem byl doma na wifi..tak nevim...taky se vam to stava? diky za info
miaggi
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: LG G Flex 2

Post by miaggi »

Já to řeším tak, že doma vypnu mobilní data a zapnu Wi-fi. Venku naopak. Těžko říct přes co to jede, když máš zaplé obojí :/
Roozi
nováček
nováček
Zařízení: HTC 7 Trophy

Post by Roozi »

Popravdě nevim, mel sem zato ze kdyz je ten pripojeny na wifi tak vsechno jede automaticky pres wifi
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

Ano, tak by to mělo fungovat a u mne tak i funguje. WiFi připojení má přednost před Gprs/3G.
Nicméně problém může být v tom, že IE (prostě browser atd.) může už mít Internetové spojení přes Gprs/3G sestaveno a tedy v okamžiku, kdy se zapne WiFi používá Gprs/3G i nadále. IE by se musel ukončit a při dalším spojení by už WiFi využít měl. Takže doporučuju IE vždy ukončovat tj. pomocí HW klávesy Back tj. Zpět.
tom1522
nováček
nováček

Post by tom1522 »

Je to mozne,ze pokud nejake data uz odchazi pres 3G a zapne se wifi,tak to asi bezi nadale pres 3G.Budu sledovat...kazdopadne bych bral utilitku na wifi on/off a 3G on/off na plose :-) a posledni dny pri stahovani programu a her z marketplace...se to vlece,spis to nejde vubec....asi to jede pres 3G/ale mam wifi zapnutou/ktere mam zpomalene na min.rychlost,fuj
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

Pro WiFi on/off to mám - viz příloha. :-)
Pro EDGE/3G zatím ne-e...
Attachments
wifisettings.xap
(231.04 KiB) Downloaded 130 times
miramares
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950

Post by miramares »

Tak jsem si to schválně zkusil. Podle mojeip.cz jsem připojen přes T-Mobile, ale podle myipaddress.com jsem připojen přes wifi... tak teď kdo má pravdu... ještě jsem zkusil rychlost.cz a tam mi naskočil hostname taky podle wifi... jo a IE jsem neukončoval. FUP mám stále v normě :-)
tom1522
nováček
nováček

Post by tom1522 »

Ja jsem ted posledni tyden zjistoval...ze z marketplace to stahuje jen pres edge,protoze je to pomale jak pes/mam to do 15 omezene,tak to poznam/kdyz edge/3g vypnu,pres wifi se to vubec nechytne,mozna to tak MS zjistuje,odkud dotycny stahuje...
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB

Post by Paulos »

Poslední týden není moc relevantní, neboť v těchto dnech byl prý Marketplace docela hodně zpomalený...
lofwyr
nováček
nováček
Zařízení: HTC 8S + Palm Pre 2

Post by lofwyr »

Ke svému úžasu jsem zjistil, že mi Trophy dělá to samé. Až vyloženě zakážu mobilní data - pak se milostivě připojí přes WiFi. Moc hezké.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”