Městské policii v Praze se nelíbí akce "HTC za polovic"
-
Thompson
- smartguru

- Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2
S tou reklamou jsem to myslel přesně tak, že HTC prodejna určitě ty telefony 1ks nekoupila za 14tis. kč, určitě stál míň jelikož i cena výrobku bude klesat, takže si myslím, že ve výsledku je to buď nic nestálo a nebo v řádech desetitisíců.
-
malcor
- nováček

- Zařízení: HTC Desire
Tak znova. je úplně jedno za kolik to koupí prodejna. Jde o to za kolik je mohla prodat.
Příklad: Mám 14k základní peníze (já prodejna)
a) Koupím 1ks za 7k => mám 7k, prodám ten jeden kus za 7k => mám 14k, ale mohl jsem ho prodat za 14 => Měl bych 7+14=21k. Takže mám o 7k míň než jsem mohl mít a stálo mě to tedy 7k.
b) Koupím 1ks za 10k => 4k mám, prodám za 7k => mám 11k ale mohl jsem mít 4+14=18, takže zase mě to stálo zase 7k.
c) Koupím kus za 5k => 9k mám, prodám za 7k => mám 16k, mohl jsem mít 9+14=23, takže překvapivě mě to stálo zase 7k.
a) Koupím 1ks za 7k => mám 7k, prodám ten jeden kus za 7k => mám 14k, ale mohl jsem ho prodat za 14 => Měl bych 7+14=21k. Takže mám o 7k míň než jsem mohl mít a stálo mě to tedy 7k.
b) Koupím 1ks za 10k => 4k mám, prodám za 7k => mám 11k ale mohl jsem mít 4+14=18, takže zase mě to stálo zase 7k.
c) Koupím kus za 5k => 9k mám, prodám za 7k => mám 16k, mohl jsem mít 9+14=23, takže překvapivě mě to stálo zase 7k.
-
gulii
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Surface Pro 3
Teď jsem se opravdu zasmál nad vyšší matematikou

u Nás na moravě těmto ,,strážcům pořádku,, říkáme sběrači h*ven :D
-
malcor
- nováček

A nějaký argument? Nebo to je jen výkřik?gulii wrote:Teď jsem se opravdu zasmál nad vyšší matematikou![]()
Jen doplnění: http://goo.gl/unhP7" onclick="window.open(this.href);return false;
-
elcrys
- smartguru

- Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)
malcor: Nač takové propočty? Stačí říct, že je to stejné, jako když v Kauflandu prodávají rohlík za 1Kč. Kolik vydělají nebo prodělají na pár kusech těsta je naprosto podružné, hlavní je reklamní účinek.
To ovsem plati jen v pripade, ze by se podarilo telefony prodat ve stejnem mnozstvi i za dvojnasobnou cenu v podobnem casovem useku, coz se rozhodne da zpochybnit. V pripade ze telefony lezi na prodejne dele, uz se jen delkou nutnosti jejich uskladneni a s timto souvisejicimi naklady cisty zisk z jejich prodeje snizuje.malcor wrote:Tak znova. je úplně jedno za kolik to koupí prodejna. Jde o to za kolik je mohla prodat.
-
malcor
- nováček

elcrys: protože taky někteří ten systém obětované příležitosti nechápou a tvrdí, že je to vlastně nestálo nic.
ufon: jasně, že to je zjednodušený, ale řádově to sedí. Navíc si myslím, že jestli to bude jak u DHD, kde se v HTC prodejně prodávaly pokuď si pamatuju exkluzivně delší dobu tak těch 100 kusů není zas takovej problém prodat v řádu dnů, max 1. měsíce.
ufon: jasně, že to je zjednodušený, ale řádově to sedí. Navíc si myslím, že jestli to bude jak u DHD, kde se v HTC prodejně prodávaly pokuď si pamatuju exkluzivně delší dobu tak těch 100 kusů není zas takovej problém prodat v řádu dnů, max 1. měsíce.
- souvislost smartphone=htc se temahle akcema do podvedomi lidi urcite nedostava, spousta lidi o teto akci vubec nevi a drtiva vetsina jsou opravdu fanousci, kteri denne brouzdaji portaly a diskuzni fora o mobilech a pod. To stejne bys tedy mohl rict o reklamach Vodafone, T-mobile apod. kteri v tv spotech inzeruji levne smartphony od Samsungu a LG.Thompson wrote:asahi: Hemzal (Sice nevím co to slovo znamená, ale budiž), myslím si že Smartphone prostě není pro každého a těmahle akcema se dostávají do podvědomí lidí Smartphone=HTC a opravdu mě irituje když slyším něco o super HTCčku (Poslední super HTC byl Universal a většina těch lidí ani nemyslí HTC) a navíc si myslím, že prostě tyhle akce nejsou fér, proto s nima nesouhlasím.Taky se mi nelíbí tenhle styl reklamy, když Dvojjádro tu už je a myslím si, že bude i výkonnější tak není důvod dělat povyk.
PS: To označení si vyprošuju.Navíc se mi nelíbí když si lidi někde vystojí slevu a pak si myslí, že jí dostanou všude a navíc je to znevýhodnění ostatních zákazníků.
PPS: Už i dělaj rozhovory na chodníku
- ze te irituje neco o "super htccku" - kazdej ma urcitou zkusenost s vyrobky, ktere mel a kazdy ma jina kriteria a pozadavky od mobilu. Ty si myslis, ze vsichni co meli htc a koupili si zase htc, protoze jim vyhovovalo jsou lhari a pokrytci a kupuji si to z nejakeho mimozniho duvodu superhatece? To ze posledni kvalitni htc byl Universal je ciste tvuj subjektivni nazor.
- proc tahle akce neni ferova? Protoze sis tam nemohl taky stoupnout? Jezisek neni a zivot neni fer, smir se s tim. Mimo to nechapu co na tehle akci neni ferove. Leda tak to, ze byla v Praze a lidi z jinych mest meli tim padem tezsi moznost se ucastnit. Ale kdo mobil opravdu chtel, tak verim, ze ho ma.)
- a co se ti nelibi na tomhle stylu reklamy? Ano dvojjader tu je nekolik, ale HTC snad nikde v tehle akci nezminuje, ze by meli prvni dvojjadro nebo ano? A resit vykon je fakt nesmyslny. Jeste bys mohl dolozit benchmarky, ktery jsou pro realitu stejne nesmyslny jako mereni vykonu grafickych karet. 3D markama.
ad PS: kdo z tech zucastnenych ocekava slevu nekde jinde? Oni se po nakupu mobilu snad odebrali do Starbucks a pozadovali kafe za polovic? Neco mi asi unika.
ad PPS: tak delaji rozhovory na chodniku, necti si je, nepoustej si je
Opravdu by me zajimalo z ceho prameni tak extremni nenavist vuci tem lidem. Chapu, ze muzes mit spatnou zkusenost s vyrobky HTC, ale proc odsuzovat ty lidi?
-
Thompson
- smartguru

- Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2
Prostě nesouhlasím s touhle formou výdělku, prodeje a reklamy.To že HTC dříve lhalo není moje zkušenost, ale pravda.
A to že se do toho zapletl i VF se mi už tuplem nelíbí, když by měli radši řešit svoje zaměstnance, ale to je mimo mísu.
A to že se do toho zapletl i VF se mi už tuplem nelíbí, když by měli radši řešit svoje zaměstnance, ale to je mimo mísu.
-
Vlastimil Bartošák
- stálý přispěvatel

- Zařízení: LG V10
Nejhorší je že HTC jde rychle s cenou dolů
Pak se mi telefon nevyplatí ani prodávat po roce.
Samozřejmě, že je to výborná reklamní akce, která slouží hlavně k budování image. Pakliže chce HTC dlouhodobě působit na trhu (jakože nejspíš chce), je to výborný start. Oni nepotřebují agresivní reklamní kampaň, kde by zahltili celou populaci, protože by tím o moc víc zákazníků nezískali (vzhledem k ceně reklamy). A i zde proklamovaných teoretických 700k je v rozpočtu marketingového oddělení takovéto firmy naprosto zanedbatelná častka. Nemůžete všechno porovnávat podle českého pepíka, který denně vyrobí 1000 rohlíků..
-
mike-biker
- moderátor

- Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Řekl bych, že Měšťákům je celkem u otvoru v zadnici nějaká akce. Prostě někdo je zavolal a tak dle zákona museli přijet. Určitě to nebyla jejich zlovůle. Takže navážet se do zaměstnanců, co konají jen svou práci mi přijde ubohé.
Btw. Já jsem se tam též chystal, ale obětovat tomu dva dny už jsem nezvládal. Klidně bych tam přišel okolo 18 hod.
No nic, počkáme na zimní drsné podmínky, které hodně lidí odradí. Přece jen stání při včerejší teplotě bylo příjemnější, než loni na HTC DHD.
Btw. Já jsem se tam též chystal, ale obětovat tomu dva dny už jsem nezvládal. Klidně bych tam přišel okolo 18 hod.
No nic, počkáme na zimní drsné podmínky, které hodně lidí odradí. Přece jen stání při včerejší teplotě bylo příjemnější, než loni na HTC DHD.
Celá ta úvaha s náklady obětované příležitosti je chybná, rozhodně totiž neplatí, že by všichni kupující byli za telefon ochotní zaplatit plnou cenu. V ekonomii se tento jev nazývá "cenová diskriminace" a naopak se jedná o cenovou strategii, která prodávajícímu maximalizuje zisk (vyrovnává mezní příjem a mezní náklady). Tím, že prodává různým skupinám spotřebitelů za různé ceny, umožňuje i spotřebitelům s nižším důchodem kupovat zboží, které by si jinak nemohli dovolit.
Stejné je to např. při poskytování studentských slev na lístky do kina, také by se na první pohled mohlo zdát, že náklady obětované příležitosti jsou rozdíl mezi plnou cenou a cenou pro studenty, ale není tomu tak. Spousta studentů by na film za plnou cenu nešla, protože jim to jejich ekonomická situace neumožňuje. A stejně je to i v případě HTC, komu nedělá problém zaplatit za telefon plnou cenu, ten nebude nocovat před prodejnou, ale většina těch, kteří tam nocují, by si telefon za plnou cenu nekoupila.
Stejné je to např. při poskytování studentských slev na lístky do kina, také by se na první pohled mohlo zdát, že náklady obětované příležitosti jsou rozdíl mezi plnou cenou a cenou pro studenty, ale není tomu tak. Spousta studentů by na film za plnou cenu nešla, protože jim to jejich ekonomická situace neumožňuje. A stejně je to i v případě HTC, komu nedělá problém zaplatit za telefon plnou cenu, ten nebude nocovat před prodejnou, ale většina těch, kteří tam nocují, by si telefon za plnou cenu nekoupila.
Ze by jiz splnili plan pokud pro kveten 2011 a zacali se nudit? Nechapu, co jim muze vadit na lidech, kteri poklidne cekaji pred obchodem. Spise vnimam stale vetsi tlak na odstraneni lidi z verejneho prostoru.
-
Tomáš Kubec
- smartmaniak

- Zařízení: Lenovo P780
Ale prd, sami od sebe nepřijeli, prostě je někdo zavolal.
Jistěže je někdo zavolal, ale to co předváděli byla naprostá buzerace.
Vítězné výrazy, 3 dodávky, 1 Fabie a nasazování rukaviček, jako že se na ty lidi těší.
Mimochodem přijeli až večer, kdy po ulici chodilo mnohem méně lidí, zatímco se celý den tam vůbec neukázali a přitom ta akce byla přímo pod kamerovým systémem.
Vítězné výrazy, 3 dodávky, 1 Fabie a nasazování rukaviček, jako že se na ty lidi těší.
Mimochodem přijeli až večer, kdy po ulici chodilo mnohem méně lidí, zatímco se celý den tam vůbec neukázali a přitom ta akce byla přímo pod kamerovým systémem.
-
Tomáš Kubec
- smartmaniak

- Zařízení: Lenovo P780
ano večer, to je celkem logické. třeba někdo kdo tam bydlí a má malé děti měl obavu, že tam bude v noci rachot. tohle opravdu nechápu, že to dokáže někoho iritovat. prostě měšťáci přijeli udělali bubáky a konec a tady z toho mají lidi třetí světovou.
-
Vlastimil Bartošák
- stálý přispěvatel

- Zařízení: LG V10
No je sice možné že tam dělaly randál jak se mezi sebou bavili ,ale takováto akce už byla několikrát a až teď se to někomu nepáčilo? To se mi nějak nechce líbit spíš byl někdo naštvaný že ten telefon nemůže mít za tak krásnou cenu tak chtěl něco podniknou. 
- bkf1
- smartmaniak

- Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)
Ja bych zpravy tohodle charakteru na SM asi vubec nedaval... nechme to serveru mobil.cz kam tohle patri