premikkoci wrote:A kolikrát si s tím fotil, že to tak kritizuješ?

Třeba HTC překvapí..
Nečekaně samozřejmě ani jednou - když ještě ten telefon ani neexistuje oficiálně.... Ale to jsi asi slyšet nechtěl - i když možná chtěl...
Kritizovat samozřejmě umí každý, ale v mém případě je v tom faktor ten, že HTC je (byla) moje oblíbená značka ještě v dobách, kdy vetšina lidí ani netušila, že existuje nějaký Qtek, nedej bože přímo HTC... Různá HTC zařízení používám od roku 2003 a prostě jednoduchým faktem je, že žádný z modelů nikdy neexceloval kvalitou fotografií (a nikdy jsem to tomu ani neměl vzhledem k zaměření výrobků za zlé). Vždycky maximálně HTC dotahovalo - někdy líp, většinou hůř. Mělo jiné přednosti a fotoaparát byl "okrajovou záležitostí". Ovšem doba se změnila a dneska už kvalitní fotoaparát v telefonu tolik přehlížet nelze. Hlavně, když je vidět, že u jiných výrobců to problém není... Takže prostě sorry, ale nevěřím tomu, že by se HTC ze dne na den v kvalitě fotoaparátů výrazně změnilo, když se jim to nepodařilo za posledních 8 let, co jejich zařízení používám a to tam nepočítám dobu ještě předtím, kdy jsem je znal jako OEM/ODM výrobce Compaqu ap., ale to tuším ještě neměly tehdejší zařízení vůbec vymyšlený foťák ;o)
A prostě nahánět kvalitu místo optikou, tak megapixely je prostě blbost. Kvalitní zrcadlovka na 2MPx udělá 10000x lepší fotku, než 20Mpx čočka v HTC mobilu. Větší rozlišení postrádá v současnosti smysl - jestli bude fotka v mobilu zabírat místo 5MB 10MB, tak stejně když to člověk bude chtít odeslat emailem, tak polovina emailových schránek v ČR z toho zkolabuje, bude se to odesílat i na 3G zbytečně dlouho, nehledě na FUP limity českých operátorů. Takže ve výsledku tomu telefon zamezí a automaticky to při odesílání "očeše" tak, aby to zabíralo maximálně tak 1MB. Takže bezva - výsledkem je, že v telefonu mohou být obrovské fotky, které si člověk v mobilu kvalitně neprohlídne (takové rozlišení současné displeje mobilů opravdu nepodporují) a při odesílání se stejně standardně nedostanou - a 99% bežných smrtelníků to řešit nebude.
A opravdu tímto příspěvkem nebrečím nad kvalitou fotografií pořízených zařízeními HTC, ale současně vím, že konkurenční zařízení od jiných značek, dokážou vykouzlit PODSTATNĚ kvalitnější fotografie i při daleko menším rozlišení a proto mi připadá naprosto nesmyslné, až kontraproduktivní, se v případě HTC hnát za metama v podobě Mpx a říkám, že se mají radši zaměřit na kvalitu fotografií