Po několikadenním trápení se mi konečně podařilo zprovoznit Linux na HTC BlueAgel.
A to konkrétně Linux Familiar GPE 2.7
Zde přikládám několik fotografií.
V blízké době očekávejte jednoduchý, stručný návod
jak úspěšně ,,narvat'' do BA Linux
Vse bude podrobně rozepsáno v návodu, ale asi takto: Linux se spousti samostatne z pametove karty, a zavadec linuxu se spusti z ptostredi Wndows Mobile. Tudiz tyto dva OS sou na sobe nezavisle a aplikace ve Windwos Mobile se nesmažou.
Dobra prace!
To se divim, ze muzes z BA i telefonovat, port linuxu co jsem daval do Universala (viz tento clanek) neumel GSM modul obsluhovat, ale jak se tak divam, na xda-devu uz je novejsi verze, tak az budu mit cas, mozna se na to taky vrhnu a znovu vyzkousim
Jj - presne to jsem myslel. Praveze nejvetsi problem byl udelat ovladace na radio (na cemz se zastavil vyvoj vetsiny portu na ruzna XDA - a ted jsem koukal, ze pro BA je dostupny, tak se hned ptam).
Bohuzel na BlueAngela jsem nasel pouze 3 image Linuxu...
Prvni image je dle myho mineni ten nejstarsi Familiar GPE 2.7, chtel jsem vyzkouset Opii a novejsi GPE ale ani jedno se mi nepovedlo zprovoznit jelikoz po uspesnem ,,nainstalvani'' se zaseknu na kernelu kdy se me to zepta na ,,familiar login:'' zkousel jsem login: root a password: rootme, ale nefunguje kdyby o tom nekdo neco vedel byl bych moc rad
Tak mi pratele stala se vec me nemila a to, ze mi ctecka karet odkracela do vecnych lovist :sad: tudiz se to s navodem trochu protahne alepson do te doby nez sezenu ctecku
Mě se too vzhledově nelibí (prostě si musím rejpnout)
Ale jinak je to ok, co jsem ten linux (familiar) zkoušel tak to bylo takový všelijaký! Osobně mě štvalo, byla absence MP3 přehravače vým že de doinstalovat, ale kdo se v tom linuxu ma vyznat? Podle mě i když po par hodinách sem se v tom orientoval to neni nic snadneho kdo je zviklý na windows!!!
to je klasickej nazor linejch lidi linux je strasne sikovnej a svou architekturou pomerne dost dokonalej system... ale mas pravdu, ze kdo je zvyklej na widle, tak se mu do linuxu nechce. proc? pac bez prikazovy radky si tam neskrtnes Ackoli v dnesnich distribucich jako Mandriva nebo Suse je uz linux o necem jinym... (odvazim se rici, ze prestava byt linuxem )
jinak v cem tkvy vyhoda linuxu na ppc?? neumim si to prakticky moc prestavit krom mizive podpory a overene stability linuxu v tom toho moc nevidim
Grizzli: Souhlasím s tebou ja sem si stím linuxem hodně vyhrál, ale nakonec u mě vyhrál windows! Asi je to opravdu tím že su zvyklej na windows, jinak linux celkem ovladam sem jednu dobu ho dost používal.
Moje častá věta, kterou říkám hafo borcům, co říkaj že sou widle lepří než Linux:
"Kdyby byl Windows lepší než Linux, tak by nikdo neportoval Linux bez funkcí na tak dobrý zařízení s Windows s hodně funkcemi!"