Synchronizace WP7 s Outlookem (via Google)

Tipy, triky, neoficiální postupy a užitečné návody pro Windows Phone
poslete
nováček
nováček
Zařízení: Blackberry Bold 9780

Post by poslete »

...tak dnes jsem prubnul Samsung Omnia 7 s WP7. Bezvadný, akorát podle očekávání nejde Outlook synchr s telefonem po kabelu. Nic nového. Vyzkoušel jsem synchro s Outlook Hotmail Connectorem a poznatek je následující:

1) Přibyde další účet do Outlooku (pokud nepoužíváte vše jen od ms)
2) Nutnost kopírování mezi účty (kontakty, kalendr, apod.)
3) ...a teď to hlavní a nejméně pochopitelné. Live neumí synchronizovat outlook se všemi daty. Tj. vybere jen některé detaily z kontaktu, vynechá fotku (avatar) = celkové zoufalství. Totální. Plus zmatek v rozhraní Live na webu.

Využívám mejl a kalendář od Googlu. Vše v jednom. Např. mi to řeší synchronizaci mezi Lotus Notes v práci - MS Outlook doma - a PDA v kapse na platf. MS. Bohužel guglí aplikace GoogleSync je k prdu a proto používám aplikaci CompanionLink for Outlook ( http://www.companionlink.com/windowsphone/outlook/ ), která řeší Lotusy, Outlooky a vše možné... stojí 40 doláčů a to není mnoho. Verze 4.0 umí i synchro kontaktů, kalendáře a úkolů, ale HLAVNĚ Google to nezmastí a umí to synchronizovat včetně poznámek, detailů, zachování struktury, avatarů a vše ostatního. Do telefonu jsem přidal účet u Google, zaškrtnul co chci synchr a skrze wifinu už to hrnulo.... mlask :-) Takže DOPORUČUJI freemail u Googlu + CompanionLink do PC a je hotovo. Je to rychlé, levné a hlavně za 5 minut máte vaše WP7 s Outlookem dokonale synchronizované, tak jak jste byli zvyklí u WM 6.5 !!!
pinhead
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G3 32GB

Post by pinhead »

Super,dík za tip.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Já jsem to řešil přes Outlook Connector, ale nesynchronizovaly se mi obrázky kontaktů z Live účtem, takže díky za tenhle tip.
poslete
nováček
nováček

Post by poslete »

...jak jsem psal, nechápu proč to takhle Live ku***í, primárně by mě vyhovovalo vše užívat od MS. Na druhou stranu to má Gúgl vychytané, ale zase selhává se synchro softem. Přiznejme si, že je to takové celé poslepované, ale momentálně mi to přijde jako nejsznažší řešení a hlavně s nejrychlejším a nejefektivnějším výsledkem. Nicméně doufám, že po novém roce to Mrkvosoft dodělá (vánoční kšefty chjo) a WP7 se zdokonalí...
Bobanovicz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Re: Synchronizace WP7 s Outlookem (via Google)

Post by Bobanovicz »

Ja synchronizuji Hotmail pres Outlook Connector a do telefonu pres Exchange (Android) a vse se synchronizuje, i obrazky, jen se nezobrazuji ve webovem rozhrani Hotmailu a na rozdil od Gmailu zustavaji obrazky v puvodnim rozliseni.
Rodsten
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC TyTn II Kaiser, HTC 7 Pro

Post by Rodsten »

Dneska jsem zprovoznil synchronizaci HTC 7 Pro s Outlookem 2007 přes Windows Live ID. Do Outlooku jsem nainstaloval doplněk OutlookConnector.

Řesil jsem to několik hodin, prostě nevím proč, s email.adresou [email protected] jako Live ID to prostě nešlo. Musel jsem si vytvořit jako Live ID adresu [email protected] a tady už to bylo bez problému.

Dou Outlooku jsem přidal účet [email protected], vytvořila se mi nová položka Kalendáře, Kontáktu a email.účtu. Položky kontaků a kalendáře jsem zkopíroval do nově vytvořených a ty se už synchronizuji s webem Windows Live a následně mobilem.
sugy
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920 / HTC Mozart

Post by sugy »

Zdravím.
Nenapadá vás, jak synchronizovat Outlook na firemním počítači? Nic se tu instalovat nesmí, ale potřeboval bych aktuální kalendář. A webové maily jsou blokované :-(
Díky za radu
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Z Outlooku exportovat kalendáře do souboru ICalendar. Ten pak naimportovat (import ICS file) do live účtu, se kterým synchromizuješ. To je asi nejrychleší a nejjednodušší cesta bez možnosti vzdáleného přístupu a instalace sw.
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

Už už jsem byl rozhodnutý koupit ten software od CompanionLinku, ale naštěstí jsem vyzkoušel demo... Ten soft nedělá nic jiného, než že synchronizuje Outlook na GMail, odkud si to WP7 umí stáhnout sám. Sync z Outlooku na GM se dá ale udělat i zadarmo. Kontakty sesynchronizuje GO Contact Sync Mod a kalendář Google Calendar Sync přímo od Googlu. Pak stačí v nastavení telefonu přidat GM účet a povolit z něj synchronizaci kontaktů a kalendáře.

Drbání levou rukou za pravým uchem, aneb blahoslavený budiž ActiveSync, ale funguje to.
poslete
nováček
nováček

Post by poslete »

...jeden z důvodů proč jsem pořídil Companion Link byl ten, že Google Calendar Sync rád padá, nebo se nedokáže připojit, apod. Myslel jsem si svého času, že problémy mám jen já, ale google fórum řeší schýzu v chování téhle aplikace docela často. Ale každý má volbu a já mám za 40 doláčů klid a vše funguje jak má :-)
sugy
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920 / HTC Mozart

Post by sugy »

Ahoj. Díky za návrhy, nicméně všechny tři programy co tu píšete se musí instalovat pod adminem. Takže nic :-(
tom1522
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD7

Post by tom1522 »

Zdravim,

tak ma par dni HD7....super MDA,konecne jsme se odhodlal po 6 letech dat do supliku PDA

Jsem zvykli denne synchronizovat pda s outlookem

WM7 jsou v tomto nestasne!!!

Ted testuji synchronizaci pres outlook hotmail connector....

uz jsem to docela vychytal,ale chtelo by to nejak v outlooku nastavit,aby vychozi kontakty a kalendar byli slozky z te nove vytvorene slozky [email protected]

nevite,jak to sparvne nastavit v outlook 2007

diky
lojza_
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 925

Post by lojza_ »

Jsem schopnej si doma sesynchronizovat smartphone s WP7 a Outlook na vlastní Wi-Fi síti bez mezikroků napřímo (tj. bez použití Azure cloud, Exchange nebo gmail - nemám totiž ani jedno)? Jak si vlastně Microsoft představuje synchronizaci dat mezi stolním PC, kde používám Outlook a WP7 zařízením pro nefiremního uživatele - opravdu je a bude jediný způsob použít Outlook Hotmail Connector a mít všechno na síti na Live ID?
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

RE: Synchronizace WP7 s Outlookem (via Google)

Post by p.a.Ť.o »

Musis pouzit na synchro bud gmail nebo outlook nebo exchange. Connector pouzivat nemusis, pokud pouzijes na stolnim PC Live mail (nevim, jaky je spravny nazev) - je to spravce posty jako outlook (kalendar, ukoly, maily, kontakty), akorat pro normalni uzivatele. Synchro bohuzel vzdy online.
lojza_
nováček
nováček

Post by lojza_ »

Gmail nemám a ani se do něj nehrnu, jedu na Microsoft vlně, ne na Google & spol. :wink: Na WM 6.5 je u každého kontaktu volba "Add to Windows Live". Když to nepoužiju, kontakt mám v mobilu, mám ho v Outlooku (synchronizovaný), ale nemám ho v Live ID, tedy ne na Hotmailu. To je výborná věc na oddělení pracovních a soukromých kontaktů. Ty pracovní nechci mít v cloudu, ale jenom ve firemním Outlooku no a soukromé mám všude (Outlook i Live ID).

Otázka: Je možné si nějaký kontakt, který mám v mobilu s WP7, označit tak, že ho nechci synchronizovat s Live ID, ale přesto se mi sesynchronizuje s Outlookem reps. s Windows Live Mail 2011?
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak

Post by p.a.Ť.o »

Neni mozne.
lojza_
nováček
nováček

Post by lojza_ »

OK, tak jednoduššeji - je možné v mobilu s WP7 označit/založit kontakt tak, aby se mi nesynchronizoval s ničím? Aby byl jenom v mobilu?
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak

Post by p.a.Ť.o »

Obavam se, ze opet neni mozne.
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

Zhruba po dvou měsících používání jsem se rozhodl radši pár desítek minut laborovat s kontakty na sekundárním účtu Windows Live a v Outlooku a synchronizovat na WL místo Googlu. Vadila mi jednak nestabilita Google Contact Sync v PC a jednak - a to zejména - fakt, že Google komprimuje fotky u kontaktů, takže když jsem v telefonu nastavil krásnou fotku manželky, kterou mám i na Live Tile, po synchronizaci jsem měl krásné artefakty a na to se na Home obrazovce opravdu nedá dívat. Live tímhle problémem netrpí :-)
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

Kompresia fotiek, resp. zmena rozlisenia fotiek pri kontaktoch bol jeden z mnohych dovodov, preco som tiez presiel na Live account.
Post Reply

Return to “Tweaky a návody”