Microsoft kupuje Skype za 7 miliard USD

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
damianus
nováček
nováček
Zařízení: Nokia N82, Galaxy S i9000

Post by damianus »

morro wrote:damianus: Ono je to taky o HW PC - s tím už jsem se taky setkal. Mám 1 desktop a 2 NB a nikdy jsem se nesetkal s tím cos popisoval. Kamarád dokonce ani Windows 7 nenainstaloval, protože už HW není podporovaný. nemluvě o tom, že uživatel udělá tolika zásahů do systému, už jenom změnou driverů, že by se pak divil jak se OS může chovat.
Chová se to uplně stejně všude :) na 5 pc a 4 ntb kde minimalni konfig byl vzdy 2 jadro (plnotucne zadny atom) 2gb ram a moderni gpu s dx11 :evil: vsechny systemy jsou legalni upgradovane ciste nainstalovane bez balastu. Jako AV avast nebo eset. Stejne se 2x 3x za mesic stane ze program prestane pracovat. A pokud neni dana kompatibilita s vistou nejde hodit do tray :roll:

PS: Win7 stale neni bomba a ani po upgradu nebude (dle me) dokud bude mit to nepouzitelne rozhrani (pro vetsinu lidi) a pokrocile funkce ktere snad prijdou s update.

MS sam o sobe rekl ze je proste zkostnatela firma proto byla vymena vedeni. Beze na setrvacnost windows a hlavne office. Neni to inovator a prukopnik jako google. A tak snad tedy nerozebere potrebne veci pro WLM a necha vse umrit nebo do toho narve tu silverlight reklamu :evil:
Kedlub64
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by Kedlub64 »

No ono se MS s WP7 jako moc zkostnatělá firma neprojevil. Ovládací rozhraní metro UI je podle mého revoluční, čas ho snad dotáhne k dokonalosti. Jak jsem četl na konkurenčním fóru: "Vypadá to jako teletext, je to barevné jako teletext, ale není to teletext. Co je to? - Windows Phone. 7" :tlem: Mě se to ale líbí...
A s tím Skypem, nevím proč rovnou někteří předpokládají, že MS zařízně podporu pro ostatní platfomy. Prostě jen lépe integruje podporu Skype do WP7, kdyby byl jó drsný tak omezí funkce klientů pro ostatní platformy. Ale byznys je byznys...
premikkoci
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Post by premikkoci »

Podle mě MS nic Applu škaredého teď nebude dělat, když chce, aby majitelé iphonů, ipadů či ipodů používali Bing mapy a samozřejmě se snaží vývojáře příjmout k tomu, aby vyvijeli jak iOS, tak i pro WP7.
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

damianus wrote:...nepouzitelne rozhrani (pro vetsinu lidi)...
Robil si nejaky vyskum v celosvetovom meritku? Ak nie, tak si prosim hodnotenia typu "vacsina" si mysli to alebo ono radsej nechaj pre seba.

BTW, som rad, ze Skype kupil MS. Nie preto, ze by som bol fanusik MS, ale preto, lebo Google sa uz zacina prilis roztahovat a vsetkeho vela skodi. Nie je to tak davno, co som bol slepy a naivne veril, ze vsetko co robi Google je super.
vivago
nováček
nováček
Zařízení: Dell Streak

Post by vivago »

Jestliže v USA určují prodejnost mobilů operátoři v rámci svých nabídek a pokud proběhne integrace skype, windows phone 7 a nokie v rámci jedné platformy, tak žádný operátor nebude nadšený ze zdarma volání, což Nokii i Windows Phone ještě více pohřbí.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Operátoři poskytují i datový přenos :wink:
Ingnition
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 520

Post by Ingnition »

Operátorům může být houby do toho, zda bude mít telefon Skype nebo ne. Vždit Andorid a iOS skype mají a vidíš snad že by se dělalo povstání? To co jsi řekl je naprostý nesmysl.
Tw!nC4m
nováček
nováček
Zařízení: HTC DHD

Post by Tw!nC4m »

no ale bude se jim to špatně zpoplatňovat..

Třeba si to vem takhle.
-> budeš mít tarif 250,- / 60 min. + datovej tarif ( třeba 150 MB za 150,-), skype z fupu asi nebere a tak máš neomezenej počet minut volání (na skype), namísto toho, abys platil 2000 za 600 min GSM - to znamená že na skype / GSM ušetříš 1600,- (teoreticky) .. Zatim skype na telefon musíš instalovat a neni tak rozšířenej mezi lidma ( nepočítam PC), ale až se stane nativní součástí systému WP7 a rozšíří se mezi lidi - bude jim ihned k dispozici a všem, tak operátor začne méně vydělávat - to se moc líbit nebude..
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

Dovolim si tvrdit, ze buducnost je aj tak v datovych prenosoch. O tom je v podstate aj generacny posun mobilnych sieti, 2G->3G neprisnieslo pre mobilne telefonovanie takmer ziadny posun (snad az na video hovory, ktore maju celosvetovo velmi malu oblubu, ja som to tiez za 6 rokov nevyuzil ani raz), zvysila sa hlavne datova priepustnost, 3G->4G deto.

Na druhej strane, keby operator moc chcel, zablokuje protokol, len neviem ako by sa to odrazilo v "popularite" daneho operatora.
damianus
nováček
nováček

Post by damianus »

nepujde o blokaci protokolu asi ale asi o zpoplatneni daneho protokolu.. Tyhle uvahy uz zde byly a dokonce nekdo nabidnul technologii ke sledovani v realenm case. Tz facebook skype twitter extra placena skupina??? To by bylo peklo :evil:
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

At to klidne zpoplatni :) Ja si klidne vystacim s SMSkama a mailama... nepotrebuju, jak ostatni, cely dny vysedavat u FB, ICQ... a psat tam nesmysly, jak jsem byl kterej den sesrotovanej, co jsem mel k obedu a podobny hodnotny informace :???:
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Tw!nC4m wrote:skype z fupu asi nebere
Vážně to tak u nás je? (nevím, jen se informuji) Každopádně jak zde padlo - můžou zpoplatnit zvlášť.
Ingnition
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 520

Post by Ingnition »

bkf1 wrote:At to klidne zpoplatni :) Ja si klidne vystacim s SMSkama a mailama... nepotrebuju, jak ostatni, cely dny vysedavat u FB, ICQ... a psat tam nesmysly, jak jsem byl kterej den sesrotovanej, co jsem mel k obedu a podobny hodnotny informace :???:
Neházej všechny do jednoho pytle... Já ICQ využívám čistě pracovně a facebook pro sledování nových informací ze stránek různých výrobců či portálů.
damianus
nováček
nováček

Post by damianus »

bkf1 wrote:At to klidne zpoplatni :) Ja si klidne vystacim s SMSkama a mailama... nepotrebuju, jak ostatni, cely dny vysedavat u FB, ICQ... a psat tam nesmysly, jak jsem byl kterej den sesrotovanej, co jsem mel k obedu a podobny hodnotny informace :???:
opravdu inteligentni nazor :roll: a rovnou to muzeme aplikovat i na stavajici internet ne? Vis ne kazdy me hlupaky kolem sebe co tohle na FB pisou a nekeca po skypu o sve stolici :wink:
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

TO Ingnition & damianus:
"Vyjimky potvrzuji pravidlo" vam hosi asi nic nerika, ze?
damianus
nováček
nováček

Post by damianus »

ono tady asi ani nejde o tohle ale o celou podstatu u ktere je blbost rikat ze mi neva ze nekdo tristi trh a snazi se zpoplatnit urcite sluzby/casti internetu. Tj jako NEOMEZENY INTERNET s FUP 150mb :roll: co to jako je? Je jasne ze operatori se budou chtit branit app jako skype v mobilu ale budoucnost je takto urcena. GSM proste padne a budou tu jen datove site pripadne budou slouzit pridruzene k datove siti pro notifikace nebo nejak podobne. Jenze v takovem prostredi se bude horkotezko vydelavat na smskach a minutach kdyz treba bude internet opravdu neomezeny.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

To mi pripomina treba takoveho T-Zlodeje (mozna to dela i O2), ktery specialne zpoplatnuje (mam pocit, ze porad) ICQ, Skype atp. protokoly... me osobne je to vcelku jedno, at si to zpoplatnuji, nastesti v tomhle pripade ja mam na vyber...
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”