Nefunguje dotykový displej na X1

Diskuzní koutek věnovaný komunikátorům od Sony Ericssonu (Xperia X1, X2)
Odpovědět
velkybeda1
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: pát srp 06, 2010 14:36
Zařízení: Samsung galaxi s

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od velkybeda1 » stř říj 06, 2010 9:48

Ahoj potřeboval bych prosím poradit.
Zničeho nic mně přestal fugovat kontaktní displej,s xperií jsem jinak moc zpokojenej,je ještě dva měsíce v záruce tak nevím co mám dělat.Jestli reklamace, nebo je to jen nějaká blbina.všechno funguje ale bez dotykového ovládání je to na prd.Vyčetl jsem tu že by to mohlo bít nějakým flex kabelem, ale nevim jestli se do toho mám štˇourat a ani nevim jak.
moc děkuji za radu Michal :oops:

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od Tomáš Kubec » stř říj 06, 2010 10:01

Když to máš v záruce, tak kde se chceš šťourat? Udělej HR a pokud to bude přetrvávat, tak normálně reklamuj.

velkybeda1
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: pát srp 06, 2010 14:36
Zařízení: Samsung galaxi s

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od velkybeda1 » stř říj 06, 2010 10:21

Jsem asi uplně blbej,ale nejde mně udělat HR,dělám vše dle návodu a prd.

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv říj 14, 2010 1:11) --

Ahoj tak mně uznali reklamaci(sms můžete odstoupit od smlovy)prosím prosím, porad´te co si mám pořídit????
kupoval jsem si X1 jako jeden z prvních za nedotovanou cenu 20000 tzn.že si mohu koupit co chci,doporučuje nikdo samsung galaxi?Nemám vůbec žádný zkušenosti s annroidem,je to opravdu lepší a když ne,nechá SG předělat na WM??
děkuji Michal :roll:

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » sob říj 16, 2010 11:36

Ohledně doporučení si založ vlákno v sekci Jaké zařízení si mám koupit, napiš tam své priority a požadavky a někdo ti určitě poradí. Telefon do 20k je hodně široká škála.

A na Galaxy Windows Mobile určitě nedostaneš.

Uživatelský avatar
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 279
Registrován: pát kvě 23, 2008 14:18
Zařízení: SE Xperia X10 mini

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od 4n's » čtv pro 30, 2010 14:10

Od dnesniho rana mam stejny problem s X1. Displej nereaguje na dotyk, v nekterych chvilich jakoby sam na neco tuknul, ted uz nedela vubec nic. SR ani HR nepomohl, zaruku uz nemam, tak premyslim jestli je spatnej digitizer nebo nemuze byt spatnej nejakej kablik... :(

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » čtv pro 30, 2010 14:16

No jestli máš šikovné ruce, tak Xperii rozeber, koukni v jakém stavu je flex a digitizer, zkus jestli všechny kontakty dobře sedí a zas ji slož a koukni jestli se něco změnilo. Pokud ne, tak je to 50 na 50, spíš bych tipoval ten digitizer. Obojí se dá koupit nejlevněji na eBay.

Uživatelský avatar
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 279
Registrován: pát kvě 23, 2008 14:18
Zařízení: SE Xperia X10 mini

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od 4n's » čtv pro 30, 2010 14:53

jj, vrhnu se na to, uvidime.
(netusil jsem jak tezky je ovladat WM jen tlacitky :-D aspon ze mam ted D-pad)

edit: Znicehonic na par vterin dotykovka fungovala, tedka to porad blbne, kazdou chvilku to jakoby samo klika do oblasti praveho sw tlacitka.

edit2: tak jsem to rozebral, kontakty vypadaly bez problemu, po slozeni to jede, zatim to blblo par minut, jinak uz cely den pohoda, tak snad se to zase nepokazi...

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od tslany » ned led 02, 2011 23:06

Sundat fólii :-) Měl jsem podobný problém s ujížděním "dotyku" do oblasti kontext. kláves, a přelepení fólie mi to vyřešilo.

Uživatelský avatar
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 279
Registrován: pát kvě 23, 2008 14:18
Zařízení: SE Xperia X10 mini

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od 4n's » pon led 03, 2011 18:06

Jj, koukal jsme na to na XDA, hodne lidem to pomohlo. Zkousel jsem to taky, nejaka zavratna zmena nenastala, tedka uz to jede druhy den, tak snad se to nepokazi.

kwer_7
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pon bře 07, 2011 1:51
Zařízení: Xperia X1

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od kwer_7 » pon bře 07, 2011 1:57

zdravim som tu novy, mam xperia x1 a som s nim max spokojny! ale! bol som na lyzovacke mobil som dal do lyziarskych nohavic. jak som skoncil siel som do auta vytiahol mobil a zacal sa sam ovladat sam vytacal kontaky zo zoznamu robil proste bludy, myslel som si ze ked sa trosku zohreje bude ok. nno a teraz je uz tomu par dni a nefunguje mi dobre dotyk obrazovka, dole okolo kontex. tlacidiel musim stlacat dost silno aby fungoval dotyk a tiez mi nejde dotyk perom iba prstom, perom ide iba ak silnpo pritlacim, dalej ked dam volat a chcem nastavit hlasitot stlacim napr hore_ t.j. + a vybehne mi kalibrace displeja a sekne... a este mi nejde potvrdit stredovym tlacidlom, opt. joystick funguje super ale ked stlacim nejde.... dost sa zacal jebkat ten mobil co mi je fakt luto a vyhodit ho nechcem, poradte mi prosim. do servisu sa bojim zajst pretoze tie hoveda si nauctuju vela :( co mam robit??

edit:este som zabudol dodat ze pred par hod som ho rozobral kukol a poskladal, vsetko vyzera v poriadku zvnutra neviem co uz s tym

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » čtv bře 24, 2011 9:00

Jestli máš na displeji folii, tak ji zkus sundat. Jak píše tslany, někdy se stane, že se folie nějak špatně pohne a tlačí v určitém místě na displej.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12268
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od htcjirka » čtv bře 24, 2011 9:03

Anebo se nekdy dostanou necistoty pod ramecek,ktere pak take v jednom miste tlaci na displej(dotykovku) a zpusobuji tak nefukcnost.

kwer_7
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pon bře 07, 2011 1:51
Zařízení: Xperia X1

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od kwer_7 » ned kvě 01, 2011 18:24

Neviem nemám žiadnu fóliu na tom... :(

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12268
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od htcjirka » ned kvě 01, 2011 18:47

Pak je zrejme v haji dotykovka.Kdyztak napis SZ,jeste nove originalni dily na X1 mam.

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od Tomáš Kubec » ned kvě 01, 2011 19:05

jj vyměň dotykovku, je to pár korun, cca 350 Kč

kwer_7
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pon bře 07, 2011 1:51
Zařízení: Xperia X1

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od kwer_7 » úte kvě 17, 2011 19:44

a to pomôže a bude fungovať aj ten opt. joystick?

Fugas
nováček
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: čtv dub 09, 2009 12:51
Zařízení: SonyEricsson Xperia X1, X2

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od Fugas » úte čer 14, 2011 21:59

htcjirka píše:Pak je zrejme v haji dotykovka.Kdyztak napis SZ,jeste nove originalni dily na X1 mam.
plati stale ze mas dily na X1? chtel bych si ji znovu zprovoznit i kdyz je ve spatnem stavu ale nemel by fungovat jen displej (naraz o zem)

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12268
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nefunguje dotykový displej na X1

Příspěvek od htcjirka » pát čer 17, 2011 21:00

Ahoj,jeste nejake dily mam,displej urcite,komplet predni kryt i se sliderem apod,napis me na email nejlepe pripadne do SZ,ne vzdy tu jsem a stacim vse sledovat..

Odpovědět

Zpět na „Sony Ericsson Xperia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host