Qualcomm má rekordní zisk, Snapdragon používá 100 zařízení

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Společnost Qualcomm patří mezi největší výrobce mobilních čipů na světě a podle aktuální zprávy se jí daří velmi dobře. Svůj podíl na tom mají především procesory Snapdragon série MSM7000 a MSM8000, ostatně v tomto čtvrtletí Qualcomm oslaví 100. zařízení na trhu se Snapdragonem. Za druhé čtvrtletí fiskálního roku Qualcomm zaznamenal rekordní zisk ve výši 3,88 miliardy dolarů, což oproti stejnému období minulého roku představuje nárůst o 46 %. Čistý zisk Qualcommu za druhé čtvrtletí je 999 milionů dolarů (nárůst o 26 % oproti stejnému období v minulém roce). Qualcommu se tedy daří a lze očekávat, že čísla dále porostou; podíl by na tom mohl mít například nový dvoujádrový procesor, který používá nedávno představený HTC Sensation.

obrázek

Zdroj: Engadget
eis
nováček
nováček
Zařízení: Desire HD

Post by eis »

Slavit 100 zařízení se Snapdragonem je opravdu zajímavé a ani mé volání po větší unifikaci trch určitě nezmění:). Vliv na optimalizaci je asi zřejmý!
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

Jak ja rikam "SRAB Dragon" :) Aneb pomer ceny/vykonu mluvi za vse :wink:
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Víš co je sranda? Byly časy, kdy bych se s tebou hádal, že přeháníš...ale co mám Galaxy Tab s papírově stejně silným procesorem jako Snapdragon, tak nemůžu než souhlasit...fakt to není jen o MgHz.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

bkf1: Vím, že jsem četl nějaký pdf dokument, kde byly porovnány nákupní ceny čipsetů + základních čipů v různých kombinacích. Qualcomm tam vycházel vždy o 25-50% cenově lépe při srovnatelném výkonu, neboli přesný opak, co tvrdíš ty. Bohužel se mi ho nedaří dohledat. Pokud máš nějaký dokument, který by potvrzoval tvůj posměšek, poděl se, protože jinak si pouze můžu myslet své.

YAMATO: Ano, vážně to není jen o frekvenci, u PC už dobrých 10 let. Nicméně to nic nedokazuje. Nevíš, jaká je nákupní cena QC.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

No jo, to neznám, já to beru ze svého pohledu uživatele :)
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

IkE Blaster wrote:bkf1: Vím, že jsem četl nějaký pdf dokument, kde byly porovnány nákupní ceny čipsetů + základních čipů v různých kombinacích. Qualcomm tam vycházel vždy o 25-50% cenově lépe při srovnatelném výkonu, neboli přesný opak, co tvrdíš ty.
Ukaz mi nekoho, kdo tu kupuje chipy... vsichni kupujeme hotove vyrobky osazene temi cipy. Ano pak je chyba na strane vyrobce (aneb HTC), ktery tyto nevykonne sragory umele predrazuje. A to se dostavame k tomu, ze je pravda, co jsem psal:
bkf1 wrote:Jak ja rikam "SRAB Dragon" :) Aneb pomer ceny/vykonu mluvi za vse :wink:
OT TO Yamato:
Ja jsem na Galaxy Tab nerikal nic, protoze jsem nemel vyzkouseno, ale tuhle jsem si s nim pul hodiny hral v datartu (kde bych mimochodem NIKDY nic nekoupil viz moje spatne zkusenosti s kvalitou vyrobku a pochybnych dovozcu v techto elektronickych supermarketech) az si za mnou stoupl prodavac, ze by me asi rad vyhodil nebo nevim :) a musim rict PARADA tablet! Jen standardni Androidacky prohlizec webu je ponekud HODNE hlemyzdoidni :)
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Taky jsem byl GT hodně kladně překvapen, přeci jen při tom displayi jsem čekal spíše horší reakce. Prohlížeč je ovšem průšvih u zařízení, u kterého jde o jednu z klíčových aplikací. Naštěstí vše řeší celkově podstatně lepší Dolphin. Ani Firefox na mě nepůsobil špatně, ještě to chce pár vylepšení, ale už teď je dobře použitelný.
Post Reply

Return to “HTC telefony”