Tenký Galaxy Tab 10.1 s Androidem 3.0 na novém videu
Když Samsung "podruhé" představil tablet Galaxy Tab 10.1 (poprvé to bylo na MWC v Barceloně), nebyly na tiskové konferenci ještě dostupné reálné vzorky s Androidem 3.0 k vyzkoušení, vše se ukazovalo pouze ve vitrínách. Nyní už vývoj pokročil a na internetu se objevilo první video s inovovaným Galaxy Tabem 10.1, kde si konečně můžeme prohlédnout prostředí a reakce operačního systému. V druhé části videa nechybí srovnání s iPadem 2, kterého dokonce Samsung předehnal v tloušťce, Galaxy Tab 10.1 má totiž pouhých 8,6 milimetru (iPad 2 má 8,8 mm). Drobnou nevýhodou je fakt, že má video vietnamský komentář, ale pokud dění okolo Galaxy Tabu sledujete, určitě vás potěší.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vdu5PVjCGo0[/youtube]
Zdroj: AndroidCentral
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vdu5PVjCGo0[/youtube]
Zdroj: AndroidCentral
Aj tu je krasne vidiet, ze Android je na tom v porovnani s iOS stale o 2 triedy horsie (porovnavam odozvu systemu), nechapem.
to je v poho :D klidně vám to přeložím :D
-
dejvi_cz
- nováček

- Zařízení: Samsung Galaxy S, Dell Venue Pro, QTek 9100
To bude tím že se jedná o testovací vzorek. Nelze srovnávat s prodejní verzí.. může to bejt lepší ale i horší.
Neviem, mozne to je, ale cez vikend som sa bol poobhliadnut po dostupnych tabletoch, kedze by som si rad nieco take domov zadovazil, a odozva kazdeho jedneho Android tabletu bola doslova zalostna. Este uvidim ako na bude ACER ICONIA TAB W500 10", ale vyzera to tak, ze na tablet si budem musiet este nejaky ten rok pockat.
Dobre to vyzerá, ale radšej ten 8.9.
Čo som čítal preklad toho čo hovorí na videu tak to mám chváli. Displej, dizajn, prevedenie lepšie ako iPad 2.
Krayzey: V tých obchodoch muselo byť tých Honeycomb tabletov neurekom.
Čo som čítal preklad toho čo hovorí na videu tak to mám chváli. Displej, dizajn, prevedenie lepšie ako iPad 2.
Krayzey: V tých obchodoch muselo byť tých Honeycomb tabletov neurekom.
Hej, hej, kazdy mal Android 6.0 ... Teraz vazne, zamerne som pisal o dostupnych tabletoch (viem ze tam nie je Android 3.0), napr. Samsung Galaxy Tab, ale ked sa zahram na "blbeho", tak mna ako zakaznika pri konzumnom zariadeni nezaujima aky tam je procesor, aky tam je OS, mam poziadavky na vyuzitie, konkr. mail, plnohodnotny pristup na web bez obmedzeni (t.j. flash), sem tam nejaka hra, prip. jednoduche video. A ked to zariadenie chytim do ruky a hned na home screene je odozva zalostna, tak sorry, ale ani nemam zaujem to zariadenie dalej skumat (a to bol kazdy jeden tablet, az na iPad, ale ten zase hra frajera kvoli podpore Flash videa). A podla tohto videa tu je aj odozva HoneyComb presne taka ista ako starsich verzii (t.j. zalostna v porovnani s iPadom).
-
esaras
- přispěvatel

- Zařízení: HTC HD2 (WP7,WM6.5,Android 2.3,Ubuntu 10.10,MeeGo)
Tady je to dano systemem, tedy androidem. Ten ma ted a i v produkcni verzi bude mit podstatne horsi odezvy nez ios nebo wp7. Je to dano jeho vnitrni architekturou. System jede plynule, ale odezvy jsou oproti ios a wp7 vyrazne horsi.dejvi_cz wrote:To bude tím že se jedná o testovací vzorek. Nelze srovnávat s prodejní verzí.. může to bejt lepší ale i horší.
Krayzie: Mám Galaxy Tab a odozva žalostná teda není, s launcher Pro úplne bez problémov.
Ten co som drzal v ruke mal otrasnu odozvu (teda aspon podla mna). Na druhej strane, ak by sa to dalo vylepsit pouzitim inych launcherov a pod. (aj ked vracat sa do doby WM, kde bolo potrebne vsetko tweakovat sa mi ozaj nechce, chcem proste kupit a uzivat/konzumovat), mozno by ma to presvedcilo, ale neviem, kde si take nieco budem moct pozriet nazivo. Kazdodenne mozem porovnavat iba WP7 a Android 2.1 na Xperii, kde Android vyrazne zaostava.
Vyrovna sa odozva Androidu odozve iOS/WP7 po aplikovani nejakych tweakov? Mozno vam to pripada smiesne, ale odozva zakladneho UI je to, s cim clovek prichadza do styku najcastejsie, takze to musi byt tip-top.
Vyrovna sa odozva Androidu odozve iOS/WP7 po aplikovani nejakych tweakov? Mozno vam to pripada smiesne, ale odozva zakladneho UI je to, s cim clovek prichadza do styku najcastejsie, takze to musi byt tip-top.
No ak je podľa teba stiahnutie launcheru z marketu (čo by si robil aj tak nie kvôli plynulosti ale vymakanosti) na jeden klik tweakovanie, tak tých čo robia root budeš asi považovať za hackerov.
Ok jednoduchý WP7 je asi plynulejší (ako iPhone je robení pre jednotný hardware), ale nehci mi tvrdiť, že v ďalších veciach zasotáva. Tam je prave WP7 pozadu.Kazdodenne mozem porovnavat iba WP7 a Android 2.1 na Xperii, kde Android vyrazne zaostava.
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
Mně tedy i s TouchWiz (nebo jak se to jmenuje) připadal Galax Tab v pohodě, vše dostatečně rychlé, plynulé...LauncherPro jsem si dal pro větší možnosti nastavení, ne pro zlepšení výkonu.
Ak je to iba stiahnutie launcheru, tak samozrejme, ze je to v pohode. Ale ak by bolo potrebne flashovat cisty Android a pod. (bolo by treba zbavit sa balastu od vyrobcu), tak po roku stravenom flashovanim WM uz nemienim robit otroka telefonu.steve wrote:No ak je podľa teba stiahnutie launcheru z marketu (čo by si robil aj tak nie kvôli plynulosti ale vymakanosti) na jeden klik tweakovanie, tak tých čo robia root budeš asi považovať za hackerov.
Ale ja nikde netvrdim, ze Android zaostava. Je uplne jasne, ze po funkcnej stranke sa WP7 na Android nechyta, ale v odozve systemu ma Android co dohanat (a nemyslim si, ze je to sposobene momentalnou "okresanostou" WP7, vid iOS). Aby sme sa chapali, pod odozvou nemyslim nacitavanie aplikacii, ale oneskorenie pri polozeni prsta na obrazovku a reakcia systemu na jeho pohyb. Kedze primarny ucel je web a teda caste skrolovanie, akekolvek oneskorenie/lag je pre mna nepripustne.steve wrote:Ok jednoduchý WP7 je asi plynulejší (ako iPhone je robení pre jednotný hardware), ale nehci mi tvrdiť, že v ďalších veciach zasotáva. Tam je prave WP7 pozadu.
-
esaras
- přispěvatel

- Zařízení: HTC HD2 (WP7,WM6.5,Android 2.3,Ubuntu 10.10,MeeGo)
Je to presne jak rikas, mozna jsme se s kolegy nepochopili. Jak jsem psal, android bezi plynule, zadne sekance, ale kdo mel v ruce wp7 nebo ios, tak vi, ze v rychlosti odezvy systemu, jsou tyhle os o nekolik radu dal nez android. Nebavime se tady o funkcich systemu, tam je rozlozeni a ucel jednotlivych os dan jasne.
Jinak jestli hodlas pristroj multimedialne a konzumne vyuzivat, je pro tebe iphone jasna volba. Koupis a fungujes, neresis, rychle odezvy a proti wp7 je podstatne dal. Nekdo tady rikal, ze apple to dela pro jednotny hw. To je ale vcelku jedno, me nezajima pro kolik zarizeni to vyrobce dela, kdyz si koupim jen jedno a u toho chci aby mi slapalo. To ze nekdo (htc) dela 20 zarizeni a ani jedno poradne, je ciste jeho problem. Navic ten ruzny hw je trochu diskutabilni, kdyz prakticky vsechny zarizeni na trhu maji dost podobnou konfiguraci. Rozdilem je cipova sada od qualcommu, ci od samsungu (pripadne dalsich) a tohle resi jeden ovladac. V tom zase takovy rozdil nevidim. Je tam samozrejme na implementaci vice veci, ale nemyslim si ze by to bylo neco zasadniho. Vykon maji ty pristroje tak jako tak a cpu na arm maji vsichni a graficky cip je schovany za driverem/grafickym rozhranim.
Ja momentalne na svem hd2 jedu na android 2.3.3 a zoufam si nad tou odezvou, ale jinak jsem se systemem spokojen. Kdyby v tomhle smeru v googlu zapracovali, vubec bych se nezlobil.
Jinak jestli hodlas pristroj multimedialne a konzumne vyuzivat, je pro tebe iphone jasna volba. Koupis a fungujes, neresis, rychle odezvy a proti wp7 je podstatne dal. Nekdo tady rikal, ze apple to dela pro jednotny hw. To je ale vcelku jedno, me nezajima pro kolik zarizeni to vyrobce dela, kdyz si koupim jen jedno a u toho chci aby mi slapalo. To ze nekdo (htc) dela 20 zarizeni a ani jedno poradne, je ciste jeho problem. Navic ten ruzny hw je trochu diskutabilni, kdyz prakticky vsechny zarizeni na trhu maji dost podobnou konfiguraci. Rozdilem je cipova sada od qualcommu, ci od samsungu (pripadne dalsich) a tohle resi jeden ovladac. V tom zase takovy rozdil nevidim. Je tam samozrejme na implementaci vice veci, ale nemyslim si ze by to bylo neco zasadniho. Vykon maji ty pristroje tak jako tak a cpu na arm maji vsichni a graficky cip je schovany za driverem/grafickym rozhranim.
Ja momentalne na svem hd2 jedu na android 2.3.3 a zoufam si nad tou odezvou, ale jinak jsem se systemem spokojen. Kdyby v tomhle smeru v googlu zapracovali, vubec bych se nezlobil.
-
_iNTERFACE
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone
Krayzie wrote: Vyrovna sa odozva Androidu odozve iOS/WP7 po aplikovani nejakych tweakov? Mozno vam to pripada smiesne, ale odozva zakladneho UI je to, s cim clovek prichadza do styku najcastejsie, takze to musi byt tip-top.
presne toto je ZAKLADNA funkcia kazdeho vyrobku...fungovat od zakladu a nie predbiehat sa v pocte napisanych funkcii na zadnejstrane krabice...
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
Já to zas vidím trochu jinak: raději budu mít systém s normální rychlostí (vcelku nadprůměr je pro mě rychlost Androidu na Dell Streaku) s reálnými funkcemi, než mít bleskový systém, ale budu muset kvůli každé druhé funkci do marketu nebo dělat root a podobné kraviny, jak je to dnes normální.
Ale nehádám se, chápu že pro někoho je rychlost systému prioritní před vším ostatním.
P.S.: a to píšu jako majitel BlackBerry, které, co se týče vlastních aplikací, je naprosto bleskové vždy
Ale nehádám se, chápu že pro někoho je rychlost systému prioritní před vším ostatním.
P.S.: a to píšu jako majitel BlackBerry, které, co se týče vlastních aplikací, je naprosto bleskové vždy
On android nefunguje od zakladu? Mne sa teda Tab ešte nesekol, na nič som nemusel čakať,nič mi nezamrzlo ani tu jednu sekundu. Oni animacie alebo scrolovanie občas nemusia vyzerať plynulé ale na koniec internetovej stránky sa dostanem tak rýchlo ako na iPhone, aplikáciu otvorím rovnako rychlo a že ta animácia pri otvaraní není tak pekná mi žili netrhá._iNTERFACE wrote:Krayzie wrote: Vyrovna sa odozva Androidu odozve iOS/WP7 po aplikovani nejakych tweakov? Mozno vam to pripada smiesne, ale odozva zakladneho UI je to, s cim clovek prichadza do styku najcastejsie, takze to musi byt tip-top.
presne toto je ZAKLADNA funkcia kazdeho vyrobku...fungovat od zakladu a nie predbiehat sa v pocte napisanych funkcii na zadnejstrane krabice...
-
hasufeal
- nováček

- Zařízení: Nokia n82 > HTC desire > LG Optimus 3D
som slepý alebo som na videu nepostrehol žiadne pomalé reakcie toho tabletu ???
Nechapu jak muze nekdo srovnavat pohybujici se matici ikonek s pohybem widgetu a vseho moznyho. Navic ios i wp7 maji pokud se nepletu graficky akcelerovany ui(proto ten jednotnej hw). Jinak honeycomb by mel optimalizovan pro tegru...takze to bude urcite lepsi a lepsi. A vubec pokud si pamatuju G1 a prvni promo od googlu tak se tam vypichovala synchonizace s googlem sdileny kalendar, kontakty, push email. A to kam se android dostal ted, tak za tu dobu iphone vynalezl multitasking:-D takze vsechny palce nahoru a jen tak dal!!!