HTC HD7: Všeobecná diskuze

Diskuze o komunikátoru HTC HD7
007ToMMaS
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC HD7 :)

Post by 007ToMMaS »

upgrade už ku mne dorazilo... ;) aktualizujem momentálne... ;) tá konštrukcia mi vadí neviem či sú akosi povolené šrobky a preto tak trošku vaklá...:( skusím doťiahnuť tie kde neni plomba... ;)
ediť: po nainštalovaní upgrade telefon ostal odblokovaný... ;) to sa mi páči... ;)
ale stále pretrváva problém že keď pripojím telefón k PC tak sa mi odpojí od siete.... a nemá proste signál... keď odpojím od PC pripojí sa na sieť.... proste nechápem :(

-- doplnění předchozího příspěvku (ned dub 03, 2011 21:18) --

všimnul som si že po čase používania mi HD7 hrá trošku tichšie... :( myslím výstupný zvuk z reproduktoru a sluchátok pri počúvaní hudby... pri sluchátkach mi to ani tak nevadí ale pri reproduktore mi to vadí... pričom by nemal byť poškodený neak keď cez reproduktor hudbu nepočúvam skoro vôbec... stalo sa to aj vám?
AfrodCZ
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD7

Post by AfrodCZ »

Přišel někdo na to, jak z těhle úplně debilních WP7 odeslat video,fotku nebo muziku přes bluetoth? Ten systém je sice svižnej, ale jinak je úplně na dvě věci.
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Post by morro »

Hudba a video spadá pod Zune takže to možné není, zatim. Fotku můžeš jen přes mail jinak nic ....
AfrodCZ
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD7

Post by AfrodCZ »

Tak to je ale potom ten systém celej k hovnu když to tak řeknu resp. napíšu.
morro
smartguru
smartguru

Post by morro »

Nemyslím jsi, celá filozofie Windows Phone není vhodná pro svět jako je Česko, aspoň zatím ne, protože Microsoft počítá s tím, že když bude někdo chtít hudbu tak si jí stáhne z jeho Markeplacu a tím Microsoft zase něco vydělá. Když bude chtít uživatel odeslat fotku má na to datové přenosy se kterými se pro Windows Phone prostě počítá ať se to komu líbí nebo ne a co se týče videí na to je Zune software a tím to zvadlo. Osobně v tom nevidím problém, ale jak už jsem řekl jsme v Česku .....
007ToMMaS
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by 007ToMMaS »

je to tak ako to je.... majú takú politiku ako majú... ;) ale určite ak bude Android do HD7 tak ho tam dám... ;)
morro
smartguru
smartguru

Post by morro »

Ještě mě tak napdalo, že až Windows Phone budou mít zasebou vše co ještě nemají (mlutitasking, ...) tak se ekosystémově bude podobat iOS nikdy ne Androdiu, protože to mohli jen vylepšit Windows Mobile a bylo by... mě se to nezdá jako dobrá politika...
007ToMMaS
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by 007ToMMaS »

keby dopadne tak ako iOS tak je na tom si myslím dobre...lebo to čo je na ich systém app hier atď... a tá dokonalá stablita systému.... to je na tom naj.... :) Android tak stabilný neni ako iOS... mám vyskúšané... ;)
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Pokud se chceme bavit o "filozofii" systému, tak ta je jasná. Má to být jednoduché bez zbytečných ptákovin. Začíná to přenosem souborů přes bluetooth, pak si někdo vymyslí backup SMS a kontaktů atd. atd. To už má třeba Android a po roční zkušenosti s ním už bych ho nechtěl. Je to totálně nesourodý systém, kde je v nastavení snad milión možností, ve který se nevyzná snad ani pánbůh. Chápu, že někomu to vyhovuje, ale takových lidí je tak 5 procent.

Další věc, která mě zaráží je požadavek "multitaskingu" - vysvětlete mi někdo, k čemu ho potřebujete. Jádro systému je samozřejmě multitaskové. Celý systém ukládání stavu aplikací (tombstoning) nevymysleli ze srandy - zabraňuje těm špatně napsaným vysát baterku na pozadí a obsadit veškerou paměť. To se na androidu stávalo skoro denně, než jste přišli na to, která aplikace to dělá.

Jednoduše řečeno, zapomeňte na to, jak funguje desktopový OS nebo Android, Maemo nebo Symbian. Je 21. století a máme 10 GB FUP na 3G - co tu řešíme.

WP7 je momentálně nejpropracovanější a nejlepší systém na trhu.
morro
smartguru
smartguru

Post by morro »

steelspace: Mluvíš mi z duše ....
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Další věc, která mě zaráží je požadavek "multitaskingu" - vysvětlete mi někdo, k čemu ho potřebujete.
Soucasny multitasking bez podpory aplikaci 3 stran je na WP7 silne nevhodny.Kdyz navigujes a nekdo ti do toho zavola shodi ti to navigaci a muzes ji zapinat znovu,to je vazne super,moderni a innovativni :roll:
Aby jsi se modlil a do navigovani ti nikdo nezavolal..
morro
smartguru
smartguru

Post by morro »

htcjirka: A to se nelze "proBackovat" ?
steelspace
smartmaniak
smartmaniak

Post by steelspace »

To samozřejmě není pravda - jako programátor dobře vím, že při správné implementaci tombstoningu je prodleva pro "dehibernaci" aplikace minimální.
Navíc příchozí hovor je jedna z výjimek, která právě běžící aplikaci vůbec neuspí!
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

morro wrote:htcjirka: A to se nelze "proBackovat" ?
Ne,musis ji nahodit znovu,uz to psal i Jirka Hrma..cituji " protože pokud vám například při aktivní GPS navigaci někdo zavolá nebo si přečtete novou SMS, bude nutné navigační software spustit znovu.
steelspace
smartmaniak
smartmaniak

Post by steelspace »

Právě jsem spustil Navigon a zavolal jsem si. Navigon pořád běží tak, jako by se nic nestalo.
Po spuštění aplikace SMS se sice uspí, ale po jejím ukončení se vzbudí za pár vteřin a navigace pokračuje tam, kde začala.
Mám NoDo.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Ja mam ale nahlavni soupravu a chci hovor prijmout to navigon shodi.To je proste velke neomluvitelne minus,prozvoneni neresim.
steelspace
smartmaniak
smartmaniak

Post by steelspace »

Tak to asi ano.
Ovšem to nemění nic na faktu, že udělat "multitasking" není žádný problém (viz ten hack v registrech, který to umožňuje) - problém je udržet aplikace na uzdě, aby zbytečně nevysávaly telefon. Pořád si myslím, že tombstoning a push notifikace místo "multitaskingu" je lepší řešení. Na Androidu je možné udělat speciální část aplikace - service - která běží na pozadí, ale vzhledem k tomu, že JVM je tam v snadboxu (tj. každý proces má vlastní JVM) tak i tan nejmenší aplikace sežere 10 MB RAM, nehledě na to, že člověk nikdy neví, kdy se tam objeví nějaká chyba, která telefon vybije - to je podstatně horší varianta než shozená naigce.
007ToMMaS
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by 007ToMMaS »

vieš ten multitasking je aj tak na ho*n* lebo napr dám domov potom idem kdesi čosi prejdem kamsi inde a idem zas do menu a najdem tú požadovanú aplikáciu tak mi ju pustí od znova.... iba keď sa vrátim šípkou späť tak to ide všetko tak ako má... ináč to je divný multitasking... ;)... a mám taký problém stáva sa mi pri volaní že si zruším hovor tým že dobre nereaguje promixly senzor... stane sa to hlavne v tedy kráčam... tak si to proste zruším.. :(
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

nehledě na to, že člověk nikdy neví, kdy se tam objeví nějaká chyba, která telefon vybije - to je podstatně horší varianta než shozená naigce.
Prosimte,spousta jinych telefonu ma plnohodnotny multitasking ,napr N900 a jeste za cely rok a kus co ji mam k zadnemu vybiti nedoslo diky vysici aplikaci,procesu apod nebo k jinym problemum a to mam vzdy spusteno na pozadi hromadu programu.Ani jine predchozi telefony s plnohodnotnym multitaskingem problemy nemeli :roll:
Bez plnohodnotneho multitaskingu je to pul OS.Obhajovat kazdou chybejici funkci, ze neni potreba nebo je zbytecna je usmevne a zavadejici.
Ale nastesti MULTITASKING aplikaci tretich je nastesti pro WP7 planovan a prisliben,takze staci vydrzet.
007ToMMaS
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by 007ToMMaS »

trošku som sa pousmial nad tým že spustené app na pozadí nevybíjajú bateriu... :) :D :D :D :D na HD sa mi stalo že sa mi baterka za noc vybila z toho dôvodu že bežala na pozadí app.... ;) na Androide sa mi stalo to isté... šlo o widget ktorý ukazoval stav baterie... a pri necinosti bateriu žral nehorázne... alebo taskkiller ktorý si veľa ľudí chváli a po tom ako prídu že im je na nič a že iba vybíja batériu naň nadávajú... :)
Post Reply

Return to “HTC HD7”