rSAP – blýská se na lepší časy?

Zajímavé programy a aplikace pro Android
Post Reply
noza
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: HTC Desire HD

rSAP – blýská se na lepší časy?

Post by noza »

Jedna z mála věcí, která mi na androidu chyběla a vadila byla nemožnost spojit telefon s handsfree sadou. V autě mám autorádio Columbus (pro VW označení RNS 510) originální HF Bluetooth sadu Premium Plus III, která pro spojení s telefonem používá rSAP protokol (remote SIM access profile – vzdálené ovládání SIM karty). Škoda, že Google ve vydáních svých nových verzí systému stále s tímto protokolem nepočítá, ač bych řekl, že požadavků je opravdu mnoho (viz. http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=4402" onclick="window.open(this.href);return false; )

No a pak svitla naděje v podobě http://www.android-rsap.com/" onclick="window.open(this.href);return false; a vydání testovacích verzí. Podmínkou však je mít ROOTlý telefon. Flashnul jsem instalačku a z marketu nainstaloval aplikaci a šel testovat. Spojení sady s telefonem proběhlo bez problémů, stejně tak i import kontaktů. Mám radost, konečně nevidím na informačním displeji u řidiče hlášku, že používám nekompatibilní telefon. Samotná funkčnost handsfree též funguje na výbornou. V aktuální verzi 0.8.1 autor vyřešil automatické spuštění rSAP, což velmi oceňuji. To znamená, že na telefonu stačí zapnout bluetooth a sada se s telefonem automaticky spojí. Jednu chybu (bohužel k plné funkčnosti celkem zásadní) aplikace má. Při odpojení od sady už se už telefon nepřipojí do sítě takže nenaskočí signál, je tak nutný restart telefonu. Vývojář této aplikace však o této chybě ví a já doufám, že se mu to podaří vyřešit. Jak je to u jiných telefonu bohužel nevím.

Testoval jsem na:
HTC Desire HD, root, s-off, rom: CM7 RC4, verze jádra: 2.6.32.35
A jak jste na tom Vy? Máte s touto aplikací také už nějaké zkušenosti ?
269786036.jpg
(176.4 KiB) Downloaded 2744 times
Post Reply

Return to “Aplikace a software”