128 MB je přímo výborná zpráva. Jak už psal uživatel grizzli, byl jsem mezi pár vyvolenými a měl jsem tu čest "pochovat" a ozkoušet si předprodukční verzi Kaisera. Veškeré mé poznatky jsou shrnuty do takové mini-recenze na výše odkazovaném webu.
VGA displej je už klasickou výtkou na nová zařízení společnosti HTC, ale s úhlopříčkou 2,8 palce by to bylo asi spíše na škodu než k užitku. Kloub HTC P4550 Kaiser se mi zdál pevný a bitelný, takže o jeho životnost asi nebude tou největší starostí uživatelů. Využití vidím především asi ve sledování filmů - měl jsem nyní možnost ocenit HTC X7500 Advantage a její možnost postavení a filmy se na tom sledují opravdu výborně.
Výtkou na účet Kaisera bude určitě váha celého přístroje. Bohužel mi připadá, že se vracíme zpět k Universalu a na zařízení o váze 140 gramů i s baterií můžeme zapomenout. Možná to trošku přeháním, ale větší váha je skutečně znát.
Z čeho jsem byl unesený byl hlavní fotoaparát s ultrazvukovým zaostřováním. Tato předprodukční verze sice ostřila poměrně dlouho, ale počítám, že u finální verze to bude doladěno do posledního detailu a ostření nebude mít konkurenci. Je však zajímavý samotný způsob ostření. Bude snad revoluční? Nebo proč má HTC X7500 Advantage klasické a ne také pomocí ultrazvuku a jeho odraženým vlnám?
Toto zařízení celkově hodnotím velmi kladně a detailů, které mu chybí do all-in-one zařízení, je asi nejméně co můžeme pozorovat (E-ten X800 nemá klávesnici

). Pokud plánovaná cena zůstane na plánovaných 16 tisících s DPH, nebude mít toto zařízení asi mnoho konkurentů. Navíc také "hrozí", že bude do Kaiseru implementováno vylepšené 3D uživatelské prostředí, které přináší technologie TouchFLO. To však zůstává zatím záhadou a záleží to pouze na rozhodnutí společnosti HTC.
Malinko jsem se rozepsal, ale snad to přineslo pár informací a osobních poznatků a to byl hlavní účel.