LG Optimus 2X: Známe cenu a datum uvedení na trh

Diskuze věnovaná chytrým telefonů od LG (G5, G4 a dalším…)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

LG Optimus 2X je jedním z nejočekávanějších telefonů letošního roku a my máme pro všechny zájemce o tuto novinku pozitivní zprávu, na český trh dorazí už v úterý 28. března. Tuto informaci nám potvrdila společnost Sunnysoft, která jej jako první uvede do prodeje za koncovou cenu 12 790 Kč. Hnacím motorem telefonu je dvoujádrový procesor NVidia Tegra 2, který nabízí nebývale vysoký výkon nejen při hraní her, ale jeho možnosti oceníte třeba i při přehrávání fullHD videa. Pokud se o této novince chcete dozvědět více, přečtěte si naše první dojmy.

obrázek

Hardwarové parametry
Operační systém: Android 2.2 (v budoucnu bude dostupná aktualizace na Android 2.3)
Procesor: dual-core NVidia Tegra 2 (1 GHz, ARM Cortex A9), GeForce GPU
Displej: IPS, WVGA rozlišení (480 × 800 px), 4 palce (101 mm), 16 milionů barev
Paměť: 8 GB ROM, 512 MB RAM, microSD(HC) slot
Podporované sítě: čtyřpásmový GSM modul, GPRS/EDGE třídy 12, 3G/HSDPA/HSUPA (Qualcomm)
Datové funkce: Wi-Fi 802.11 b/g/n (funkce hotspot), Bluetooth 2.1, microUSB (USB 2.0)
GPS: ano, A-GPS, 20 kanálů, digitální kompas
Fotoaparát: 8 MPx, autofocus, přisvětlovací dioda, záznam videa ve fullHD rozlišení; přední 1,3MPx fotoaparát pro videohovory
Rozměry: 123,9 x 63,2 x 10,9 mm
Hmostnost: 139 gramů včetně baterie
Baterie: 1 500 mAh
Další informace: HDMI výstup, podpora DLNA, Swype klávesnice, FM rádio, pohybový senzor, proximity senzor a světelný senzor
Aktuální cena: zobrazit srovnání na Heureka.cz

Image Image Image
nandro
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy NOTE 3,NOTE 10.1 a Samsung ATIV PC.

Post by nandro »

Výborně,asi vyzkouším a porovnám s jinými :wink:
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

Vykon se bude prodavat dokonce i u nas v buranove? :) A za celkem fajne cenu :wink: Kdyz si predstavim HTC a jejich snad vice jak 4x pomalejsi chudacky prodavane za stejnou cenu, tak se musim smat :) A jeste vice me rozesmivaji lide, kteri si mysli, ze HTC = vykon :lol: Samozrejme bavim se ted ciste o vykonu, ktery urcite neni jediny parametr pri vyberu telefonu, ale tak na druhou stranu patri bezpochyby mezi nejzasadnejsi parametry :wink:
rulezzzor
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Omnia W

Post by rulezzzor »

ja prechazim z Desire HD na tento telefon !
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

Tak upřímně řečeno, mimo aplikace (hry) z Tegra Zone se asi těžko kde potěšit výkonem, nicméně vypadá skutečně dobře. Znovu opakuji, přivítal bych článek na téma DLNA + HDMI + WiFi n + Full HD video:-) Nějaké konkrétní zkušenosti, prozatím se o DLNA mluví spíše jen tech., specifikacích.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

TO Uni:
Tedka nevim, jak mam chapat co jsi napsal, ale pokud tim bylo mysleno to, ze vykon Tegry je videt vlastne JEN ve hrach z Tegra Zone (neboli optimalizovane na chip Tegra), tak s tim nesouhlasim :???: Tegra je vykonna sama o sobe i kdyz neni aplikace/hra psana PRIMO na miru.
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

Tak pro bkf1:-) Tegra může být výkonná jak chce, ale framerate v aplikaci (např. grafická nadstavba apod.) se nezvedne nebo máš pocit, že A8ky nedostačují pro WVGA rozlišení?
Takže po rozbalení a udělání si "wow mám to výkonné" máš cca jedinou šanci, něco z Tegra Zone. Takže ano, JEN. Otázka je rychlost paměťového subsystému, tedy jak rychle např. bude načítat velký objem dat z pam. karty, ale zase, v běžném používání se to neprojeví, jde o přenosy malých objemů. No, svoji oponenturu proti Unimu jsi pro dnešek sand už vyčerpal:-)
Něco jiného to může být u Padů s WSVGA apod. rozlišením, kde už A8 může narážet na výkonnostní limity při některých použití, není tento případ.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

TO UNI:
Nevycerpal :) Ty porad TED TED... vykon neni jen o "ted"! Co za rok, az se objevi samozrejme narocnejsi aplikace/hry? Co nova verze OS (samozrejme narocnejsi na vykon, jak to u novych verzi OS proste musi byt nebo alespon musi byt lepe optimalizovana, aby byl lepe vyuzit i vykon hardware)? Ano mas moznost si ted koupit za 12k telefon, ktery zvlada perfektne vsechno a za rok (nebo rok a pul) si koupit zase telefon, ktery vsechno bude perfektne zvladat a mas to hned dohromady za 24k. Neni lepsi si koupit tel. za 12k, ze ktereho treba i po letech vymacknes slusny vykon i co se tyce bezneho provozu OS, ktery jiste s lety bude lepe optimalizovan na vyuziti vykonu i STAREHO hardware? Nebo jsi jeden z tech, kteri maji penize kupovat si kazdy pulrok/rok novy tel.?
PS: Myslim ze TED je moje oponentura proti tobe vycerpana :)
Drice
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: sony ericsson

Post by Drice »

Hm Hm tak na uterý 28.3. si počkam snad se dočkam :lol: :lol: :lol:
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

Kupovat tyhle věci, resp. asi cokoli v IT s tím, že se plánuje využití "potom" je pitomost. To prakticky nikdy nevyjde. Cena klesne, výkon stoupne, specifikace se změní, cokoli. To co se kupuje, se kupuje kvůli využití TEĎ, co bude potom...
Ad výkon: od doby vydání A8 architektury jsem se skutečně nesetkal s nedostatkem výkonu (citelným), tedy od doby HTC HD2. A8 + WVGA/FWVGA je zcela adekvátní platforma. A9 architektura dává smysl u nexgen produktů, tedy Pady. Komunikátory tuto "výkonnostní" injekci nepotřebují, viz. "kde vidět ten výkon navíc". Tak jako lidi brečí u iPad vs. iPad2 (proč to vydávají, nemá smysl přecházet) může být stejně nesmyslný přechod z A8 na A9. Jen malý evoluční krok. Nic, co by předešlou generaci posílalo do propadliště dějin. A8 poslala A7 a níže, nárůst výkonu byl citelný, nyní tomu tak není.

EDIT: pravda, viz. element332. Bez Androidu 2.4 (s podporou multithreadingu) je to ještě smutnější, s tím výkonem.
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC One M8

Post by jerry_stolarik »

Taky do 2x pujdu.. Suska se ze uz LG testuje pro 2x Gingerbread a mel by byt dostupny hodne brzo....

Navic to vypada ze pro 2x bude velmi dobra podpora komunity... 2x uz je ted mozne Rootnout... Asi dneska se pro 2x vyda prvni verze ClockworkMod Recovery takze bude mozne flashovat custom ROM. Pry uz se taky pracuje na CyanogenMod pro 2x... Navic se za mesic zacne 2x prodavat v Americe (s cistou ROM s minimem uprav od LG) a to urcite pritahne spoustu kucharu...

Za tu cenu je to opravdu vynikajici zarizeni.....
niky79
smartguru
smartguru
Zařízení: Diamond 2

Post by niky79 »

Tomu s tim iPADEM jsem tomu nerozumem. Prejit na iPAD2 muze byt smysluplne, pokud hodne brouzdate (zde se opravdu hodne projevuje vetsi ram) a casto sledujete filmy primo z iPADU (mam tuseni, ze ten CPU prehraje konecne i 720p ve formatu MKV).

Ja si kazdopadne pockam, s cim prijde jablecny IP5 :tlem:
Lo-ki
nováček
nováček
Zařízení: HTC Evo 3D, Xbox360 Ellite - Kinect

Post by Lo-ki »

rulezzzor wrote:ja prechazim z Desire HD na tento telefon !
Tak to by mě zajímalo z jakého důvodu?jen k vůli toho 2jádra?
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

TO Uni:
Hmm to je divne, ze me to kupovani s ohledem na budoucnost vychazi :) Samozrejme clovek musi mit taky odhad co koupit, protoze je jasne, ze ne vsechno se ujme a za rok to opravdu muze byt jinak. Takovy odhad ale ma podle me kazdy, kdo nestranne trochu sleduje telefonne-mobilni a IT svet (do toho patri i clanky a posty na tomhle foru), premysli u toho mozkem a tech je i na tomhle lidi spousta.

Priklad 1 z IT: Ja treba kupoval kdysi komp s procesorem, ktery mel na tu dobu prumerny vykon a sel VELMI dobre s SNADNO pretaktovat (Celeron M) a pritom jsem taktovat NIKDY nechtel, ale rikam jsem si, ze to zrejme v budoucnu stejne vyuziju. Rok se s rokem sesel a ja jsem byl VELICE rad, ze jsem si pak mohl z 1.4GHz jednoduse v biosu zmenou jednoho jedineho parametru udelat stabilni 2GHz, tim padem jsem usetril za novy procesor.
Priklad 2 ze sveta telefonu: Kupoval jsem si kdysi A701ku, ktera mela spoustu veci, ktere jsem proste v te dobe nepotreboval vcetne GPS. Rok se s rokem sesel a ja jsem postupne zjistil, jak jsem rad, ze mam ty moznosti, ktere mi ten telefon nabizel a nabizel mi jich s pribyvajicim casem vic a vic nejen diky hardwarovym rezervam.
rulezzzor
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by rulezzzor »

Lo-ki wrote:
rulezzzor wrote:ja prechazim z Desire HD na tento telefon !
Tak to by mě zajímalo z jakého důvodu?jen k vůli toho 2jádra?

720p nahravani v noci, OTRESNE
foceni v noci bylo nerealne, kazda fotka byla mazla
kvalita fotek fialove, nepouzitelne foceni v zime!
zadni kryt po delsi dobe zacal skripat a vrzat.
nemam tak velke ruce abych ho ovladal jednou rukou

++++ vykon adrena 205 je pofiderny, pri hrani se nektere hry zasekavali, meril jsem programem adreno profiler hru realfotbal a nekteryma mistama jela hra na 15FPS. coz bylo misty nehratelne. toto jsem pozoroval pri vice hrach. cili proto i menim za lepsi GPU

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv bře 24, 2011 15:32) --

staci se podivat na prubeh 3d testu v quadrantu beha to tam 10-30fps kdyz to porovnas s jinyma zarizenimi tak ty to nedelaji.
niky79
smartguru
smartguru
Zařízení: Diamond 2

Post by niky79 »

"foceni v noci bylo nerealne, kazda fotka byla mazla"

To neni ale chyba, ale vlastnost. A to vi kazdy, kdo ma alespon super-minimalni povedomi o fotografovani :lol: Proste na nocni fotky potrebujete stativ, nebo alespon blesk, nebo alespon opticky stabilizator, nebo alespon hoodne velke ISO.
asahi
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Xperia X1, Xperia Arc

Post by asahi »

2rulezzzor: nechci hajit DHD, ale zajimalo by me co jsi v noci nahraval v hd a co fotil? Na nejake seriozni nocni foto prece neni mozne snad pouzit zadny mobil, tam se to bez klasickyho fotaku neobejde.
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

bkf1: Tak téma Intel a sockety.... krásný příklad, jak nemá smysl plánovat (nicméně, kdo koupil dobrou desku pro AMD s AM2+/3 socektem, ten si mne ruce, tedy, někdy je opravdu dobré nad koupí přemýšlet, ale jedná se spíše o raritu, i tak tato deska není ideální (viz. frekvence HT, RAM verze, SATA verze....). Ale určité udržení morální hodnoty tu je.
No uvidíme uvidíme, u LG se ale obávám (a psal jsem to již dříve), že uživatelé budou dost veřejní betatesteři....
rulezzzor
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by rulezzzor »

asahi wrote:2rulezzzor: nechci hajit DHD, ale zajimalo by me co jsi v noci nahraval v hd a co fotil? Na nejake seriozni nocni foto prece neni mozne snad pouzit zadny mobil, tam se to bez klasickyho fotaku neobejde.

i stara n95 nataci v noci v 30 FPS a video je koukatelny....pri 9 FPS je to vopruz opravdu

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv bře 24, 2011 15:58) --
niky79 wrote:"foceni v noci bylo nerealne, kazda fotka byla mazla"

To neni ale chyba, ale vlastnost. A to vi kazdy, kdo ma alespon super-minimalni povedomi o fotografovani :lol: Proste na nocni fotky potrebujete stativ, nebo alespon blesk, nebo alespon opticky stabilizator, nebo alespon hoodne velke ISO.
kdyby se aspon neco dalo vyfotit....fotit se nedalo ani ve dne.....
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

rulezzzor wrote:staci se podivat na prubeh 3d testu v quadrantu
Tady bych spise bral vysledky ze Smartbenche 2011 z nehoz ty vysledky maji, podle me, MNOHEM realistictejsi vyznam :wink: Ten herni vykon je ale priserny, za ty penize, co DHD stoji, na to clovek vazne nepotrebuje zadny test :???:

TO Uni:
Jo i mistr Intel se tehdy katastrofalne utnul, kdyz pri vyberu mezi technologiemi ignoroval praci sveho vlastniho tymu v Izraeli (jadro CoreDuo) a pak vsichni vime, jak to dopadlo (tragedie jmenem Pentium 4 a maglajs kolem) :(
Co se tyce LG jako takoveho, tak od nich nechci nikdy nic kupovat, ALE ten Optimus 2x dost mozna muze byt vyjimka, ktera jen potvrdi moje pravidlo. Staci procist nejake recenze a aspon ty, co jsem cetl jsou protkany vetami jako "Optimus 2X runs quite beautifully on 2.2" aneb "Optimus 2X bezi na androidu 2.2 opravdu NADHERNE" (nepamatuji si, jestli jsem kdy videl v anglickem textu slovo "krasa" ve spojitosti s rychlosti - mozna to nic neznamena, ale podle me to nebude jen tak, aby se recenzenti vyjadrovali o rychlosti v takovych honosnych slovech). Uvidime, jestli z toho LG opravdu budou tak "vlhnout dlane", jak se pise v zahranicnich recenzich :wink:
Post Reply

Return to “LG telefony”