Pár otázek na Windows Phone
-
straka.michal
- nováček

- Zařízení: Nokia N8
Zdravím všechny, dopředu bych se rád omluvil, že zakládám téma ve kterém se budu jen ptát, ale věřím, že někdo ochotný mi moje otázky rád zodpoví.
Aktuálně mám Nokii N8 se Symbianem, pro který vyvíjím také aplikace (TV Program, Svátky nebo ČT24). System WP7 se mi moc líbí a rád bych si jako druhý telefon pořídil HTC 7 Trophy nebo HTC 7 Mozart. Rád bych taky začal naplno pracovat na českých apikacích (http://goo.gl/3Adno" onclick="window.open(this.href);return false;).
Před koupí WP7 mám ale ještě pár dotazů.
1. Při aktualizaci WP7 jsou automaticky aktualizované všechny modely nebo to dále záleží na výrobci obdobně jako u Androidu.
2. Můžete mi HTC 7 Trophy nebo HTC 7 Mozart doporučit? Vybral jsem si ho hlavně kvůli přijatelným rozměrům.
3. Synchronizace s Google Apps emailem a kalendářem funguje?
4. Lze pohodlně provozovat Google Talk? Pokud ne, pak jaký IM?
5. Existuje použitelná Google Reader aplikace? Pokud ne, pak jiné RSS řešení?
6. Dá se rozumně používat aplikace na Foursquare?
Předem děkuji za ochotu.
Aktuálně mám Nokii N8 se Symbianem, pro který vyvíjím také aplikace (TV Program, Svátky nebo ČT24). System WP7 se mi moc líbí a rád bych si jako druhý telefon pořídil HTC 7 Trophy nebo HTC 7 Mozart. Rád bych taky začal naplno pracovat na českých apikacích (http://goo.gl/3Adno" onclick="window.open(this.href);return false;).
Před koupí WP7 mám ale ještě pár dotazů.
1. Při aktualizaci WP7 jsou automaticky aktualizované všechny modely nebo to dále záleží na výrobci obdobně jako u Androidu.
2. Můžete mi HTC 7 Trophy nebo HTC 7 Mozart doporučit? Vybral jsem si ho hlavně kvůli přijatelným rozměrům.
Předem děkuji za ochotu.
- morro
- smartguru

- Zařízení: AT&T Samsung Focus™
1. Jsou aktualizované všechny modely. Microsoft udělá update, který následně otestuje a pak jej distribuje pomocí Zunu.
2. Osobně radši doporučuji Mozarta, protože HTC 7 Trophy má kus od kusu problém na displeji (viz tento topic)
3. Windwos Phone podporují Google účet, ale nevím do jaké míry. každopadné synchronizace s kalendářem bude (základ)
4. 5. - obecně zatím platí, že se Google na platformu Windows Phone moc nehrne, ale určitě se vždy nějáká alternativa najde
6. "nevím"
2. Osobně radši doporučuji Mozarta, protože HTC 7 Trophy má kus od kusu problém na displeji (viz tento topic)
3. Windwos Phone podporují Google účet, ale nevím do jaké míry. každopadné synchronizace s kalendářem bude (základ)
4. 5. - obecně zatím platí, že se Google na platformu Windows Phone moc nehrne, ale určitě se vždy nějáká alternativa najde
6. "nevím"
Také bych raději volil Mozarta než Trophy, sedl mi více a přiznám se, že Trophy mě zrovna dvakrát nenadchnul. Co se týče synchronizace Google kalendáře, tak mám pocit, že se zatím synchronizuje jen ten primární a další nikoliv (full EAS sync prý bude později, což ale taky může znamenat na konci tohoto roku). Google Talk pro WP7 zatím není, v Marketplace je dostupný pouze Messenger pro MSN, FB chat... a celkově je ta podpora IM u WP7 zatím dost bídná. Pro Google Reader na WP7 doporučím aplikaci G:RSS, na Foursquare se prý ofiko klient chystá, ale zatím není dostupný, existuje však tahle neoficiální app, kterou je však nutné nahrát "bokem", tzn. není na Marketplace.
-
straka.michal
- nováček

Díky za vaše názory. Musím říct, že Mozart je i můj favorit. Ohledně Google Kalendáře je jeden kalendář naprosto OK, stejně to funguje i u Symbianu. S IM přes MSN bych se snad taky dokázal smiřit. Ohledně foursquare - našel jsem tohle http://www.appsfuze.com/applications/wi ... square,426" onclick="window.open(this.href);return false; vypadá to jako oficiální aplikace.
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Všechny najednou, je tam výjimka, že operátor nebo výrobce může jeden update vynechat.
Klidně.
Funguje bez problémů včetně kontaktů.
Už něco existuje, ale nic moc. Dá se použít i Live messenger.
Ano, je jich spousta a dobrých.
Oficiální existuje a právě se připravuje nový, který už bude umět všechno jako ten z iPhonu.
Všechny najednou, je tam výjimka, že operátor nebo výrobce může jeden update vynechat.
Klidně.
Funguje bez problémů včetně kontaktů.
Už něco existuje, ale nic moc. Dá se použít i Live messenger.
Ano, je jich spousta a dobrých.
Oficiální existuje a právě se připravuje nový, který už bude umět všechno jako ten z iPhonu.
straka.michal: Tak s tím umístěním ofiko 4SQ klienta do Marketplace mi to uniklo. Jinak se chystá ještě další neofiko program s názvem 4th & Mayor, který má přinést spoustu nadstandardních funkcí. V Marketplace se objeví velice brzy a uživatelé s odemčenými telefony mohou instalátor už teď stahovat z webu výrobce.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BIdmVB8Ikfs[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BIdmVB8Ikfs[/youtube]
-
straka.michal
- nováček

To vypadá opravdu skvěle
Díky
Dobrý den,
měl bych také pár otázek:
1) Rád bych věděl jestli má někdo zkušenosti s přihlašováním se do WiFi sítí, které vyžadují uživatelské jméno a heslo (např. školní nebo firemní síť). Podporuje je ?
2) Vím, že telefon je na internetu dost závislý, ale jde nastavit, aby se k němu nepřihlašoval přes 3G, EDGE,.. a používal pouze WiFi
měl bych také pár otázek:
1) Rád bych věděl jestli má někdo zkušenosti s přihlašováním se do WiFi sítí, které vyžadují uživatelské jméno a heslo (např. školní nebo firemní síť). Podporuje je ?
2) Vím, že telefon je na internetu dost závislý, ale jde nastavit, aby se k němu nepřihlašoval přes 3G, EDGE,.. a používal pouze WiFi
- morro
- smartguru

- Zařízení: AT&T Samsung Focus™
Lukas955:
1) Podporuje
2) Settings -> mobile network -> data connection (off - poloha) - a je to ... (Ale myslím, že dneska už každý operátor nabízí možnost vypnout datové přenosy. Aspoň já to tak u svého Vodafonu mám)
1) Podporuje
2) Settings -> mobile network -> data connection (off - poloha) - a je to ... (Ale myslím, že dneska už každý operátor nabízí možnost vypnout datové přenosy. Aspoň já to tak u svého Vodafonu mám)
Díky moc, teď už mi nic nebrání si nějakej kousek koupit.
Sorry za OT, ale vie mi niekto po lopate vysvetlit co je Foursquare a naco sluzi?
Krayzie: Mrkni na wiki
Na WiKi som pozeral, ale neslo/nejde mi to do hlavy. Absolutne nechapem zmysel danej sluzby a preto som myslel, ze ci by mi niekto nepopisal, co tou sluzbou/aplikaciou ziskam. Ale predpokladam, ze nic, kedze som voci soc. sietam imunny a nechapem ich zmysel.
-
chmeldas
- smartguru

- Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"
internetový společenský portál. Jeho podstatou je možnost podělit se s dalšími uživateli o svoje aktivity a místa, kde trávíme volný čas.
http://www.androidmarket.cz/aplikace/fo ... verzi-3-0/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.androidmarket.cz/aplikace/fo ... verzi-3-0/" onclick="window.open(this.href);return false;
2 chmeldas: Vdaka za info, takze nic pre mna 
- kome
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk
Kdyz už je tu toho téma ,taky se přidám s pár otazkama.
1. Jak řešíte ukoly a jejich synchronizaci s exchange a gmailem?
2. Existuje možnost ,že zařízení bude možné používat jako Mass Storage?
3. V emailech je pry omezení na maximalně 2 přílohy ,je o tak?
4. Jak funguje kopirovaní textu v Nodo ,lze kopirovat i prohlizeci ,kontaktech ,smskach ci emailech?
Dík za odpovědi
1. Jak řešíte ukoly a jejich synchronizaci s exchange a gmailem?
2. Existuje možnost ,že zařízení bude možné používat jako Mass Storage?
3. V emailech je pry omezení na maximalně 2 přílohy ,je o tak?
4. Jak funguje kopirovaní textu v Nodo ,lze kopirovat i prohlizeci ,kontaktech ,smskach ci emailech?
Dík za odpovědi
- dzordanobruno
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC Trophy
Zahraniční modely Trophy měly problém s displayem. Kusy dovážené do ČR takový problem neměly. Mám sice trophy, doporučil bych ho, ale jestli je o 500 dražší Mozart, tak vzít ten:)
-
chmeldas
- smartguru

- Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"
U Sunnysoftu je Mozart dokonce o 200Kč levnější než Trophy. Vzhledem ke konstrukci Mozarta je to podivné.