Počet aplikací ve WP7 Marketplace překročil hranici 10 000
Přesně tak. Je naivní si myslet, že procento balastu bude u WP7 nějak výrazně nižší. Jinak ač jsem rozjezd Androida moc nesledoval, tak si pamatuju, jak mu byl malý počet aplikací vyčítán. A ejhle, najednou se dovídám, že je to vlastně klad.
- bkf1
- smartmaniak

- Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)
Ja myslim, ze kvalita a pocet aplikaci jsou nekdy HODNE subjektivni. Zalezi na tom, jakou aplikaci uzivatel potrebuje a v jake kvalite je pro nej k dispozici. K tomu samozrejme patri i prehlednost obchodu (aplikace v Androidim obchode mi prijdou velmi malo cleneny = zbytecne probirani se tunou balastu, ktery s danou skupinou aplikaci kolikrat vubec nesouvisi) popr. schopnosti uzivatele najit si aplikaci (to mi pripomina znameho, ktery hledal jednoduchy jedno/dvou radkovy kalendar na plochu sveho SGS, protoze nechce mit pulku plochy zaplaclou nejakym velkym, jakych je snad milion... me to trvalo najit mu idealni widget asi 10 minut; pokud to nekoho blize zajima, tak Smooth Calendar).
TO niky79:
Budme trochu tolerantni
Radek diskutuje slusnou formou (i kdyz to jsou kolikrat nesmysly viz srovnani uzivatelu Apple a Google), tak ho nechme se vyjadrit 
TO niky79:
Budme trochu tolerantni
V tom máš naprostou pravdu.
Jiste, ale proc si mam v threadu o aplikacich WP7 cist ciraty o tom, jak je Apple OS X zastaraly. To me uprimne nezajimabkf1 wrote:TO niky79:
Budme trochu tolerantniRadek diskutuje slusnou formou (i kdyz to jsou kolikrat nesmysly viz srovnani uzivatelu Apple a Google), tak ho nechme se vyjadrit
Jinak samozrejme souhlasim s tim, ze 300 tisic aplikaci je podstatne lepsi nez 10 tisic, jiste, blbe se hleda a probira tou nabidnou, ale na druhou stranu, AppStore ma vselijake zebricky, hodnoceni (1-5 hvezdicek) a diskuse. A kdyz neco hledam a vyjede mi 50 aplikaci, zcela automaticky se zameruju na ty hodnocene. Pokud neco takoveho ma i WP (a nevidim duvod, proc by nemel mit), nevidim v tom problem. To je ostatne neco podobneho jako nakupovat v kramecku 4x4 metry, kde nenajdete to, co prave potrebuje nebo v obrovskem supermarketu, kde je to jen otazka casu
- bkf1
- smartmaniak

- Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)
TO Niky79:
Ja si myslim, ze naopak Radek prizpel do diskuze pozitivne i kdyz je to o OSX a tenhle thread je o WP7. Kdyz uz se nakouslo i neco, co neni predmetem threadu, tak proc se o tom drobne nepobavit, stejne tenhle thread do tydne upadne v zapomneni a kdyz uz jsme se tak rozpovidali, tak je to prece jen dobre i kdyz se obcas mihne OT (na druhou stranu nikdo prece nikomu nebrani navazat zas na to puvodni)
Jinak nevim jak je to v Apple AppStore, ale hledat neco na Androidackym obchodu je hruza a nejaky hvezdicky jsou ti UPLNE na nic. Proste OBECNE v KAZDEM obchode to chce vice kategorii, do kterych se umistuji programy => uzivatel pak neztraci cas probiranim programu, ktere se netykaji toho, co hleda.
Ja si myslim, ze naopak Radek prizpel do diskuze pozitivne i kdyz je to o OSX a tenhle thread je o WP7. Kdyz uz se nakouslo i neco, co neni predmetem threadu, tak proc se o tom drobne nepobavit, stejne tenhle thread do tydne upadne v zapomneni a kdyz uz jsme se tak rozpovidali, tak je to prece jen dobre i kdyz se obcas mihne OT (na druhou stranu nikdo prece nikomu nebrani navazat zas na to puvodni)
Jinak nevim jak je to v Apple AppStore, ale hledat neco na Androidackym obchodu je hruza a nejaky hvezdicky jsou ti UPLNE na nic. Proste OBECNE v KAZDEM obchode to chce vice kategorii, do kterych se umistuji programy => uzivatel pak neztraci cas probiranim programu, ktere se netykaji toho, co hleda.
-
uznevimconapsat
- mám jeden příspěvek

- Zařízení: samsung omnia 7
10tisic aplikaci je cislo absolutne nic nerikajici. Stale neni na Marketu ani jeden IM-skype ktery pry mozna ani nebude a kdyz bude tak za dlouho,jabber,icq nic...nejsou gmaps a bing maps jsou totalni tragedie v Praze absolutne nepouzitelna bohuzel... navigace... atd atd... takze pro me za me at je treba 2miliony aplikaci , ale dokud nebudou zakladni tak uzivatele co si koupili WM7 jako treba ja, jsou ochuzeni o znacnou cast vyhod smartphone...
-Pavel-: Není se čemu divit, že se tady začal probírat Hulán. Protože ten "člověk" je chodící blbost na dvou nohách. Po nepovedeném projektu "KIN", "ZUNE" a fatálních chybách v updatech WP7, je podle něho Microsoft prostě to nejlepší na světě.
Android i iOS jsou totální žumpy, které nic neumí, nic nepřináší, nemotivují, nefungují...atd. Kdo by tenhle flame akceptoval s chladnou hlavou? Podobné bláboly jsem četl i někde jinde na téma o grafických kartách - NVIDIA je nejlepší na světě, nic se jí nemůže rovnat - ATI jsou jen blbé karty které nic neumí atd. Nechápu, o co se Hulán snaží, ale tyto "zakomplexované" kecy, rýpání a flame jsou jednak na úrovni 15letého fandy "Franty" a jednak nemůžou nikomu nic pozitivního přinést.
Co se týče WP7, tak mu zatím moc nevěnuji pozornost.
- 10 000 aplikací není žádný zázrak
- OS WP7 se mi vůbec nelíbí (zlaté řezy by se měly používat v tisku, ne na 3-4" displejích)
- stále PŘÍLIŠ MOC nedostatků a zmatků
- nakonec stejně dopadne jako KIN a ZUNE, akorát se bude držet o nějaký ten rok déle (do té doby se možná na Android Marketu ještě ukáže několik zákeřných aplikací
)
Android i iOS jsou totální žumpy, které nic neumí, nic nepřináší, nemotivují, nefungují...atd. Kdo by tenhle flame akceptoval s chladnou hlavou? Podobné bláboly jsem četl i někde jinde na téma o grafických kartách - NVIDIA je nejlepší na světě, nic se jí nemůže rovnat - ATI jsou jen blbé karty které nic neumí atd. Nechápu, o co se Hulán snaží, ale tyto "zakomplexované" kecy, rýpání a flame jsou jednak na úrovni 15letého fandy "Franty" a jednak nemůžou nikomu nic pozitivního přinést.
Co se týče WP7, tak mu zatím moc nevěnuji pozornost.
- 10 000 aplikací není žádný zázrak
- OS WP7 se mi vůbec nelíbí (zlaté řezy by se měly používat v tisku, ne na 3-4" displejích)
- stále PŘÍLIŠ MOC nedostatků a zmatků
- nakonec stejně dopadne jako KIN a ZUNE, akorát se bude držet o nějaký ten rok déle (do té doby se možná na Android Marketu ještě ukáže několik zákeřných aplikací
Tom_82 BINGO 
Ještě bych k tomu výčtu "úspěchů" MS doplnil již několik let vyvíjené a za několik let možná na trh uvedené tablety a WP7 funkčností na úrovni předpřed první bety iphone (ne iphone nemám,nechci a nelíbí se mi, dtto WP7)
Ještě bych k tomu výčtu "úspěchů" MS doplnil již několik let vyvíjené a za několik let možná na trh uvedené tablety a WP7 funkčností na úrovni předpřed první bety iphone (ne iphone nemám,nechci a nelíbí se mi, dtto WP7)
Ja se priznam, ze jsem pouzival WM uz od verze Pocket PC 2002 a byl s nim relativne spokojen. Jenze pak jsem presel na iOS, ocitl se v jinem svete a uvedomil si, v jakem bludu jsem po celou dobu zil
Tehdy mi prislo normalni se nepozastavovat nad tim, ze pro neco musim editovat registry, kopirovat fonty do slozky windows/fonts, po HR instalovat cestinu, nebo ze neco fici pomalu, popr. chybove, protoze to bylo urceno pro predchozi verzi systemu, popr. jiny mobil. Dneska mi to uz normalni neprijde.
Mimochodem, to, ze WP7 nema moc funkci, nesouvisi s tim, ze MS je neumi naprogramovat. Souvisi to s tim, ze mu zcela brutalne ujel vlak (obdobne nezachytil nastup internetu, nastup konkurencnich prohlizecu atd.) a potreboval mit OPRAVDU RYCHLE nejaky novy OS pro mobily misto tragickeho WM, jehoz koncept se vytvoril nekdy v dobe Windows 98. Nebyl proste cas resit copypaste schranku, mass-storage, vlastni vyzvaneni, multitasking, prenos souboru pres BT a podobne "zbytecnosti" (proste si rekli: nema to ani popularni iOS, tak to tam nedame taky, mj. to urychli vydani) To, ze historie se opet a opet a opet opakuje a MS je nepripraven na nastup tabletu (ano, v MS udelali novy OS pro mobilni zarizeni a ani je nenapadlo, ze by jej mohli chtit pouzit pro tablety a prizpusobit tomu jeho filozofii), je uz vec jina. Jak rád říkám, Ballmer je možná schopný manager (resp. organizátor), ale postrádá jakoukoliv vizi do budoucna.
Mimochodem, to, ze WP7 nema moc funkci, nesouvisi s tim, ze MS je neumi naprogramovat. Souvisi to s tim, ze mu zcela brutalne ujel vlak (obdobne nezachytil nastup internetu, nastup konkurencnich prohlizecu atd.) a potreboval mit OPRAVDU RYCHLE nejaky novy OS pro mobily misto tragickeho WM, jehoz koncept se vytvoril nekdy v dobe Windows 98. Nebyl proste cas resit copypaste schranku, mass-storage, vlastni vyzvaneni, multitasking, prenos souboru pres BT a podobne "zbytecnosti" (proste si rekli: nema to ani popularni iOS, tak to tam nedame taky, mj. to urychli vydani) To, ze historie se opet a opet a opet opakuje a MS je nepripraven na nastup tabletu (ano, v MS udelali novy OS pro mobilni zarizeni a ani je nenapadlo, ze by jej mohli chtit pouzit pro tablety a prizpusobit tomu jeho filozofii), je uz vec jina. Jak rád říkám, Ballmer je možná schopný manager (resp. organizátor), ale postrádá jakoukoliv vizi do budoucna.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
S WM je to o pohledu na věc, já se v registrech v podstatě šťourat nemusel, fonty jsem si žádné nepřidával (ale alespoň je ta možnost, ne?), čeština je taky individuální (lze mít v ROM, záleží na výrobci, ale vždyť v iOS také dlouho nebyla). Nicméně to se tu probíralo mnohokrát, nemá cenu to znovu řešit. Někomu vyhovoval (/vyhovuje), někomu ne.
WP7 se k dnešní podobě vyvíjí od roku 2008 a prostě je nesmysl, že některé funkce nestihli dodělat, nebo nedodělali na úkor brzkého vydání. Nedává to moc smysl! Microsoft dokáže popohnat vývojové týmy k činnosti, už to několikrát předvedl a tohle je zkrátka zatím celkem ostuda. A i kdyby, tak update taky nějak vázne...
WP7 se k dnešní podobě vyvíjí od roku 2008 a prostě je nesmysl, že některé funkce nestihli dodělat, nebo nedodělali na úkor brzkého vydání. Nedává to moc smysl! Microsoft dokáže popohnat vývojové týmy k činnosti, už to několikrát předvedl a tohle je zkrátka zatím celkem ostuda. A i kdyby, tak update taky nějak vázne...
-
uni
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi
Tak MS jasně proklamoval, že dá přednost kvalitě před kvantitou (samozřejmě, vytváření alibi pro něco, co prostě nemá obsah) a pak (přímo MS) nezapomene upozornit na "milníky". Přijde mi to poněkud paranoidní.
Ad velká čísla vs. velká čísla, nemusí to znamenat totéž, když se člověk podívá na doslova zaplevelený Android Market a porovná to s relativní čistotou App Store...., tak poměr toho použitelného je mnohem větší, než nám rád Google předkládá.
Kéž by skutečně MS upustil od honění čísel (bohužel to tak nevypadá) a vydal se směrem kvality. Říkají mnozí. Kdyby toto udělá Apple, tak cenzuruje, MS ale dělá kvalitu. Svět je divné místo. Ale lepší nemáme, co?:-)
Ad velká čísla vs. velká čísla, nemusí to znamenat totéž, když se člověk podívá na doslova zaplevelený Android Market a porovná to s relativní čistotou App Store...., tak poměr toho použitelného je mnohem větší, než nám rád Google předkládá.
Kéž by skutečně MS upustil od honění čísel (bohužel to tak nevypadá) a vydal se směrem kvality. Říkají mnozí. Kdyby toto udělá Apple, tak cenzuruje, MS ale dělá kvalitu. Svět je divné místo. Ale lepší nemáme, co?:-)
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Aplikace tvoří lidé, na market je přidává "víceméně stroj" (i kdyby lidé, tak zamítnou jen hraniční případy). Takže stěžovat si, že se MS vydat za kvantitou na úkor kvality nelze. Nebo lze, ale on nemá ani tu kvantitu.
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
Nediv se. Ono totiž jde o to, jak se výrobce k absenci té které funkce postaví před veřejností a jaké "důvody" si k tomu vymyslí. A pokud se výrobce k některým záležitostem staví zásadně zády, aby je chvíli potom do svého zařízení přidal, jak to pak asi vypadá, a jaké mají pak tyto argumenty reálnou váhu...uni wrote:Kéž by skutečně MS upustil od honění čísel (bohužel to tak nevypadá) a vydal se směrem kvality. Říkají mnozí. Kdyby toto udělá Apple, tak cenzuruje, MS ale dělá kvalitu.
-
xax41
- častý přispěvatel

- Zařízení: New iPad, iPhone 4S, iPhone5, MacBook Retina
Kdyz vylezl Apple s jejich AppStorem, tak se mu uzivatele ostatnich platforem vysmivali ze je to Fart Store. Dneska jsou ty Fart aplikace i v obchodech pro Android a Symbian a brzy se jich dockate i pro WP7. A samosebou ze i s tema puvodnima ikonkama pro iOS zarizeni. Ale ona to nebude jedina okopirovana vec od Applu, ze?