Chrome - jak otevřít přílohy atd.

Volná diskuze na libovolná témata...
Post Reply
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Nemůžete mi někdo pomoct, zda Chrome vůbec umí otevírat dokumenty, videa atd. (např. přílohy mailů)? Ať dělám co dělám stále to nabízí jen uložení.

Případně jak nastavit Firefox pro širokoúhlý monitor? Já vím, že to je asi hrozně stupidní dotaz, ale měli jsme do včerejška prastarou klasiku, včera nový počítač s nejen že W7, ale taky právě širokoúhlým monitorem...no a plácám se v tom a skoro lituji, že jsem do toho šel...a manželka je vytočená, že to nefunguje, když "na tom starým to šlo v pohodě".
Bobanovicz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Re: Chrome - jak otevřít přílohy atd.

Post by Bobanovicz »

Proc ches nejak nastavovat Firefox? To je nesmysl. Nastav ve Win rozsliseni podle nativniho rozliseni monitoru.
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

Já používám chrome a přílohy mailů otevírám absolutně bez problémů,nevím jaký videa otevírat,myslíš flash?
Firefox pro širokoúhlý monitor? Firefox přece běží normálně v okně,když klikneš maximalizovat,tak se přizpůsobí obrazovce a roztáhne se,nebo si můžeš nastavit normálně posuvníkem velikost okna,ne?
Trochu by to chtělo rozvést,nějak jsem to nepochopil
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Rozlišení mám samozřejmě nastavené správně, jenže i tak se ve FF stránky zobrazují většinou děsně, pruh uprostřed, miniaturní písmo - a to vcelku ať nastavím cokoli (a používám FF asi 7 let, takže už vcelku vím co bych měl nastavit, pravda, nikdy jsem neměl širokoúhlý monitor). V Chrome je toto celkem OK, ale zas jak tedy přímo otevírat přílohy bez jejich ukládání? Jediné co jsem vykoumal je aby se určité typy po uložení automaticky otevřely, což je ovšem řešení tak na půl.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

To nedává prostě moc smysl. Můžeš udělat screen z FF a Chrome jedné stejné stránky?

Co zkusit Operu? :)
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

Možná by pomohlo ctrl+kolečko myši na zvětšení stránky
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Operu jsem opět zkusil a opět zjistil, že není pro mě. Ale co já...jde o manželku a ta prostě trvá na tom, že nový komp musí být nejmíň stejně dobrý jako starý, tj. musí to být stejné :)

Ctrl a kolečko funguje, což o to, ale pak je zas problém velikost písma na některých stránkách. Asi se budu muset dozkoušet k nějakému kompromisu.

Ono to je taky asi hodně o nezvyku na širokoúhlý monitor, jsem holt návštěvník z minulosti :lol:
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

Nějakej ten screenshot by byl? A typ monitoru?
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Asi budeme opravdu potřebovat screenshoty, nebo alespoň konkrétní stránky. Nevím, jak se v problematice vyznáš, ale zkusím to polopatě: pokud tvůrce webu nastaví pevnou šířku, dejme tomu 800px, tak to prostě na monitoru s šířkou 1920px bude úzká nudle uprostřed (většinou uprostřed, nemusí být). A neuděláš s tím nic, maximálně můžeš zvětšit celou stránku (=i písmo). Pokud je šířka řešená dynamicky (např. 80%), tak by se to mělo zobrazovat v pořádku.

Celkem by mě zajímalo, čím Opera nevyhovovala :) Ikdyž je mi to v podstatě k ničemu, sám dobře vím, že většina věcí spadá pod "železnou košili".

Je celkem jasné, že téměř veškeré textové "práce" jsou lepší na 4:3 monitoru. Bohužel už je taková doba, že se dává přednost marketingově zvučnějším věcem. (osobně jsem zastánce 16:10).

Jinak pokud jste si pořídili monitor 20/22" s FullHD (1920x1080), tak bohužel nezbývá než konstatovat, že to byla tak trochu chyba. (dle grafické logiky by stačil změnit DPI, dle praxe se tím dosáhne jen paskvilu)
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

No jo, to je ono...prostě nejsem zvyklej na širokoúhlý monitory a zároveň jsem optimisticky očekával, že už je naprostá většina webů naširoko. Pakže to prostě roztáhnu a basta.

Opera...no já bych si asi zvykl, ale nějak jsem nikdy nenašel důvod.

FullHD naštěstí ne.
Bobanovicz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Re: Chrome - jak otevřít přílohy atd.

Post by Bobanovicz »

Opera ma spoustu jinych vyhod, ale pro nas mobilni maniaky jednu zasadni a to synchronizaci bookmarks. Vyuzivam to hodne tak, ze si chci treba neco pozdeji precist a jdu od PC, hodim to do zalozek a potom otevru na telefonu. Samozrejme je potreba mit mobilni Operu na founu.
A nebo obracene samozrejme :)
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Tak nějaké přeposílání linků a sync umí i Chrome... Tuším, že možná i lépe (v tom spojení s Androidem)

YAMATO: Bohužel... Řešení žádné pořádně není. Větší monitor = více prostoru pro více aplikací. Weby se dělají různě, občas to ani jinak nejde. A text se obecně nejlépe čte v užším sloupci (viz noviny). Osobně si myslím, že to je opět jen o zvyku, ale nebudu se tě snažit přesvědčovat :lol: Mám pocit, že ti stejně nic jiného momentálně nezbývá.

Dost mi to přípomíná problém s televizemi - když si člověk s 80cm 4:3 televizí pořídí 80cm 16:9 a pak zjišťuje, že má obrazovku pocitově menší.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Zvyknu si, stejně jako na spoustu jiných věcí, nic jiného nezbývá.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Jak píše IkE, zatímco dřív se dělaly weby na celou plochu a nějaká kompatibilita se neřešila, dneska se drtivá většina webů dělá s pevnou šířkou, aby vypadal web stejně na všech monitorech, tj radši aby bylo kolem trochu víc pozadí, než aby se prvky webu roztahovaly a rušily design. Některé weby nabízí přepínání šířky, myslim, že třeba Engadget je dobře přizpůsobenej. Na pruhy vpravo a vlevo si ale rychle zvykneš. Ono se ti zdá totiž, že ti to zmenšilo web, ale ve skutečnosti to jenom přidalo okraje, takže se web zdá být opticky menší. Naopak oceníš širokoúhlý monitor až si pustíš film, budeš prohlížet fotky, nebo když budeš potřebovat pracovat ve dvou velkých oknech zároveň. U Win7 je celkem dobrá práce s okny, tj když chytneš jedno okno a přetáhneš ho myší až uplně na pravej okraj, tak se ti automaticky roztáhne na pravou polovinu monitoru, tosamé uděláš s dalším oknem vlevo a můžeš tak porovnávat ceny z dvou různých webů, pracovat se soubory atd.
Post Reply

Return to “Off Topic”