Rozdíl mezi WP7 a WM6.5

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Rozdíl mezi WP7 a WM6.5

Post by morro »

k poslednímu odstavci: Ale tak proč je nutné to vždy napsat. Všichni kteří jsou tady jsou natolik chytří že ví co a jak a tak není třeba nic psát. Ono to nevrhá dobré světlo když sem přijde nějáký návštěvník a uvidí tohle.... nemyslíte?
Jirka Fiser
nováček
nováček
Zařízení: HTC W7

Rozdíl mezi WP7 a WM6.5

Post by Jirka Fiser »

To jsem ani nevěděl, co způsobím pár dotazy. Myslel jsem, že se bude jednat o technickou komunikaci a tak bych vás chtěl poprosit, pojďme se bavit o tématu bez emocí a osobních invektiv.
V každém případě Morro moc dík, ta rada, jak vypnout slovním mi moc pomohla a trochu vylepšila pohled na WM7.
Pokud máte info, že copy paste příjde v nějaké aktualizaci, tak to zkusím vydržet.
Ještě dotaz: Nevíte, jakým způsobem bude možno dostat do mobilu aplikaci, pokud si ji sám napíšu ve visual studiu? (Je to info spíše,jestli se tím mám zabývat)
Díky za odpovědi k tématu ;-)
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Rozdíl mezi WP7 a WM6.5

Post by morro »

Je možné si někde na nnetu najít Chevron7 s tím to jde neoficiálně. Ale tady jsem na obavach aspobně bych nic do Phonu nechtěl co MS neprověřil a neposlal do Marketu. Zkus googlit.
Jirka Fiser
nováček
nováček

Rozdíl mezi WP7 a WM6.5

Post by Jirka Fiser »

Ok pohledám, díky.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Rozdíl mezi WP7 a WM6.5

Post by IkE Blaster »

morro: Pokud jsem to pochopil, tak dotaz směřoval na aplikace, které si sám vytvoří. Tak pokud to bude například testovat i v emulátoru, tak bych problém neviděl (nevidím ho i bez toho testování, snad to není zas tak chatrný systém, aby ho skolila aplikace běžící v už tak dost ohraničeném prostředí).
Jirka Fiser
nováček
nováček

Rozdíl mezi WP7 a WM6.5

Post by Jirka Fiser »

Kdysi jsem si napsal pár aplikací pro PDA s předchůdcema WM, tak jestli nejsou nějaké informace, jak složité je to vyvýjet u WM7 (to kdybych byl moooc zoufalý :-) ) - ale asi bude jednodušší si napsat svou stránku na svém webu, než ve visual studiu ;oI
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Rozdíl mezi WP7 a WM6.5

Post by IkE Blaster »

V čem jsi vyvíjel pro WM? Pokud C# (.net), tak budeš spokojen, vývoj pro Silverlight je v podstatě identický. Pokud C++, tak budeš asi překvapen mírně rychlejším vývojem (platí pro C#, nejsem si jistý, jak to bude konkrétně s WP7 API). Pokud něco jiného, tak těžko říct :)

http://blog.renestein.net/" onclick="window.open(this.href);return false;

Posledních pár příspěvků ti řekne více.
Jirka Fiser
nováček
nováček

Rozdíl mezi WP7 a WM6.5

Post by Jirka Fiser »

Bylo to ještě ve Visual Basicu. Díky za odkaz, musím přiznat, že je to dost složitý, asi se tím hned tak neprokousám.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Rozdíl mezi WP7 a WM6.5

Post by IkE Blaster »

Tak René Stein tam má spíš návody na profesionálně zvládnutou komplexní aplikaci, napsat něco podobného jde i daleko jednodušeji. Každopádně pořád razím myšlenku, že pro programování v C# stačí jen základy teorie programování a znalost angličtiny :) Za zkoušku nic nedáš, vývojové VS Express i s emulátorem je zdarma.
Stavros Niarchos
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 4 + pár WM veteránů

Rozdíl mezi WM7 a WM6,5

Post by Stavros Niarchos »

htcjirka wrote:Breznova aktualizace nevyresi ani to minimum veci,maximalne paste-copy,coz je opravdu malo.Pouzitelnost nejdrive za rok, ale jen za predpokladu,ze microsoft nektere funkce postupne uvolni..
Já bych takový optimista nebyl a tipuji tak 2-5 let.

Jinak co se týče dotazu: asi bych za sebe doporučil WM 6.5, protože u MS jsou asi dementi, kteří u WP7 odstřihli i služby, které sami poskytují, namátkou třeba úkoly. :roll: :???:
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Rozdíl mezi WP7 a WM6.5

Post by Standa »

Tom Vysoudil wrote:Standa: Ja bych spise rekl, ze lide uz nechteji nic upravovat, "stelovat" a prave moznost jen stahnout app a fungovat je daleko rychlejsi. Vse se zrychluje a on uz ten cas moc neni, venovat telefonu takovy cas nastavovanim a upravami. Kdyz pritelkyne potrebovala na nejakou dobu pujcit telefon a jediny volny jsem mel Xperii X1, po jednom dnu mi rekla, at si ji vezmu zpet. Pry prilis slozite a pomale (mela ji po HR). A o intelingenci lidi to nevypovida naprosto nic, jak maji lide ve zvyku konstatovat. Dalsi skupinou jsou blbeckove, kteri telefon maji jen na chlubeni.
Je to rychlejší z hlediska okamžitého použití. Čisté WM jsem musel dva dny "ladit", aby bylo k obrazu mému. Ale pak je bezkonkurenční z hlediska rychlosti přístupu k různým druhům informací. Je ale pár vlastností moderních OSů, které by se na WM hodily, to zase jo.
O uživatelově inteligenci nevypovídá to, že neumí telefon ovládat, ale to, jak se k tomuto problému potom staví. U X1 nebyl na vině WM, ale špatný CPU (měli ho v obrovské oblibě i u HTC) a tradiční nedoladěnost všeho u SE.
Tom Vysoudil wrote:PS: mainstream neoceni napad? Mam iPhone => podle klasifikace spadam do tezkeho mainstreamu. Ver, ze napady ja ocenim. Napriklad HP Touchpad a parovani s HP Pre. Tahle myslenka uz tu mela byt davno a funkcni ve vice smerech.
Právě iPhone 4 si z hlediska vzhledu velmi cením. Předchozí verze byly strašné, ale čtverka je super. A s párováním telefonu a tabletu přišel pokud se nepletu první RIM, HP až potom :-).
Tom Vysoudil wrote:Jinak koukam, ze se stavas velky fanda "ostruzin" :-). BB jsou krasne, ale kdyz mluvis o te jednotvarnosti placek, zde je to dost podobne. Staci kouknout sem tam na crackberry a porad ctes, jak je ten desing stejny. Ony BB sou kazdy rok jako kopie predchoziho modelu s upravenym HW.
Přesně tak, BB jsou krásné, tak proč to měnit? To máš jako Porsche - základ se povedl, je nadčasový a je proto neměnný už mnoho let. Jo, fanda ostružin jsem, je to snad jeden ze dvou smartphonů, který mi vydržel rok a půl :-).
petrmasek
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, Microsoft Surface RT

Rozdíl mezi WP7 a WM6.5

Post by petrmasek »

Také se zapojím do této "plodné" debaty. Často na fórech o WP7 čtu otázku pro koho je WP7 určený (Geekům se zdá omezený, "ovce" mají iPhone). Mně například WP7 velmi vyhovuje. Cca rok jsem používal HTC Kaiser a následně HT Touch Diamond. Systém si mi moc nelíbil, strašně špatně se to ovládalo, aplikace musel člověk hledat všudemožně na internetu atd. Po této špatné zkušenosti jsem cca 2 roky používal obyčejný "hloupý" telefon a nyní jsem si pořídil Samsung Omnia 7 a jsem velmi spokojený.

Moje stručná charakteristika (jako příklad pro koho je WP7 podle mne vhodný):
- Využívám hodně Live služeb (email, kalendář, kontakty, WLM atd.)
- Jsem .NET vývojář (chtěl jsem mobil, kde budu moc vyvíjet aplikace - pro sebe nebo zákazníky)
- Příležitosně hraju na XBOXu (líbila se mi myšlenka propojení WP7 s XBOX účtem a do budoucna i s XBOXem)
- Nebaví mě vrtat se v systému, zkoušet různé nastavení apod. Raději se bavím nebo pracuji. Stejný přístup mám i k desktopovým/serverovým Windows a dalším aplikacím - téměř vše v posledních letech používám ve výchozím nastavení. Dříve jsem trávil spoustu časů nastaváním, laděním atd., ale zjistil jsem, že je to k ničemu.

Co se mi na WP 7 ještě libí:
- Design (je to něco jiného a libí se mi to)
- Rychlost

Co mi schází:
- Marketplace (to je skutečně největší problém, půl roku až rok to bez problémů vydržím, ale bez tohoto výhledu bych si WP7 nekoupil)
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930 Black

Rozdíl mezi WP7 a WM6.5

Post by kalmia »

Souhlasím, také mě už v Symbianu (měl jsem Samsung i8910 HD) nebavilo pořád něco nastavovat, zkoušet, certifikovat, flashovat atd. Navíc se mi jako výtvarníkovi líbí grafické rozhraní WP7. To, co potřebuji, funguje dobře: mail, internet, čtečka knih, mp3 přehrávač, časovač, foťák a několik her. Navíc oceňuji ryclost a jednoduchost. Až bude možnost kupovat aplikace v Marketplace, budu spokojený úplně.
sonk
nováček
nováček
Zařízení: Omnia 7

Rozdíl mezi WP7 a WM6.5

Post by sonk »

WP7 a WM6.5 nejde srovnavat, to si snad ani nikdo nedovoli, uplne jiny system.

Take jsem mel 6.5 upravene dle sebe do posledniho puntiku.To samé ale urcite pujde i s WP7 , sice za par let az, ale i tak..
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”