PODPOŘTE "čistý Android"

Diskuze o systému Android (N, 6.x… tipy na úpravy, všeobecná diskuze)
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

PODPOŘTE návrh zákazu zásahů výrobců

Post by tslany »

Ale, ale, ale. Copak, z androidu se stává "druhé WM"? Už to není ten úžasně rychlý, stabilní a svobodný systém, jak býval často nazýván, že? :-) Do dvou, maximálně do čtyř let ho čeká stejný osud, co potkal WM.
(A potom se lidi diví MS, proč udělal WP7 takové omezení... chce mít prostě funkční OS)
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

Spíš bych to viděl naopak z WP se do dvou,maximálně tří let stane druhý WM ;-) Pokud se podíváš na prodeje androidu,jasně ti to řekně,že o tenhle systéme je zájem i přes jeho roztříštěnost(zrovna od tebe bych podporu WP nečekal)
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

TO GreenArrow:
Dikec za reakci :wink:

TO tslany:
Ale moc to dramatizujes :wink: Pravda Android mel takove nejake zachvevy (a porad nejake ma), ale je videt, ze to v Google resi narozdil tehdy od MS, ktery zachovaval svuj liny postoj ktery presne pasuje na tyhle velke firmy... a pridam k tomu i tu nestastnou Nokiu...
GreenArrow wrote:Pokud se podíváš na prodeje androidu,jasně ti to řekně,že o tenhle systéme je zájem i přes jeho roztříštěnost
Jeden z dotazů přítomných novinářů směřoval na určitou roztříštěnost platformy, když se vezme v potaz obrovské množství různých Android telefonů na trhu. "Android rozhodně roztříštěný není. Každý výrobce, který chce získat naši certifikaci, se musí řídit určitými pravidly při implementaci naší platformy do svého zařízení. Toto se týká zejména použitých API a napojení programové části na tu hardwarovou. Vývojáři se tak nemusí bát, že by jedna aplikace běžela na dvou různých zařízeních jinak nebo dokonce vůbec."
Eric Schmidt, Google CEO
nandro
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy NOTE 3,NOTE 10.1 a Samsung ATIV PC.

Post by nandro »

Osobně souhlasím s PAVLEM.Každý ať si prostě vybere co se mu líbí,ať si to upraví k obrazu svému.Nikdy se nic nezavděčí všem,ale naštěstí lze u androidu vlastně vše změnit,tak si to může každý podle představ a schopností upravit.Mě vlastně nevyhovoval ještě žádný mobil s androidem úplně vším,takže se vrtám v každém a docela rád :wink:
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Mno jo ale kdyz se ti to nelibi tak to zkus odstranit vsechen ten balast... nebylo by lepsi nechat uzivateli volbu po startu? Stejne jak u desktopoveho Windows 7, kde si muzes vybrat prohlizec...
nandro wrote:Mě vlastně nevyhovoval ještě žádný mobil s androidem úplně vším,takže se vrtám v každém a docela rád :wink:
A o tom je to take... o tom, ze ti to ten system dovoli se v nem vrtat :wink: A to nemyslim neoficialne, ale v ramci moznosti, ktere Android nabizi v zakladu :wink:
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

nandro:To je dobrý názor,jenže třeba já si v dnešní době nemám co vybrat
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

GreenArrow wrote:nandro:To je dobrý názor,jenže třeba já si v dnešní době nemám co vybrat
A tady narazime na tu "PAVLOVU svobodu"...
nandro
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by nandro »

No jo,ale výrobci se prostě chtějí odlišit od sebe svými úpravami,které určitě spoustě uživatelů vyhovují.Všichni nejsou hračičkové,co se chtějí vrtat v mobilu až kdesi do registrů.Plno jich chce mobil vybalit a prostě používat :wink:

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv úno 24, 2011 20:51) --
GreenArrow wrote:nandro:To je dobrý názor,jenže třeba já si v dnešní době nemám co vybrat
Jak to myslíš,že si nemáš co vybrat? :roll:
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

nandro wrote:No jo,ale výrobci se prostě chtějí odlišit od sebe svými úpravami,které určitě spoustě uživatelů vyhovují.Všichni nejsou hračičkové,co se chtějí vrtat v mobilu až kdesi do registrů.Plno jich chce mobil vybalit a prostě používat :wink:
A v cem by tomuhle vsemu branila moznost volby po vybaleni zarizeni?
nandro wrote:Jak to myslíš,že si nemáš co vybrat? :roll:
To je i muj problem. Bud mi nevyhovuje vyrobce (aktualizace), nebo podradny hardware (HTC), nebo levne vypadajici design (Samsung; kez by vyrobili Wave s Androidem)... to jsou takove naprosto zakladni problemy, kterem mam ja se soucasnou nabidkou trhu...
nandro
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by nandro »

No ,oni nechtějí ať si volíš.Prostě jsi si koupil HTC,tak máš používat jejich hračky.......,což samozřejmě nemusíš,pokud si s mobilem pohraješ :-) Alespoň že u mobilů si lze software takto dolaďovat.Vem si,v kolika zařízeních lze používat komponenty jiných výrobců.Takže alespoň že v mobilech si lze vše měnit.

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv úno 24, 2011 21:00) --

Tak s tou kvalitou mobilů mám také problém,ale co se dá dělat.Chtěl bych také v těle iphonu 4 android a nejlépe 5-ti palcový displej a já nevím co,ale smůla :tlem: Těším se teď alespoň na nový Tab 10.1 od Samsungu,který se vcelku blíží mým ideálům :wink:
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

nandro wrote:No ,oni nechtějí ať si volíš.Prostě jsi si koupil HTC,tak máš používat jejich hračky...
No to je mi jasne :) Tohle muze rozhodnout jenom vyrobce OS... Google... a tady je otazka, jestli jde Google spise o prizen vyrobcu nebo o prizen uzivatelu...
nandro wrote:máš používat jejich hračky.......,což samozřejmě nemusíš,pokud si s mobilem pohraješ :-)
Tak mi teda rekni, kde najdu postup, jak se komplet zbavit tohoto balastu, aniz bych musel flashovat uzivatelskou ROM...

EDIT: Mimojine rad bych ZDURAZNIL, ze posledni leta jsem HODNE zredukoval svoje naroky a stejne si nemuzu vybrat...
nandro
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by nandro »

Tak osobně nevím jak dokonale se dá oficiálně zbavit toho co v mobilu nechceš od výrobce,ale naštěstí jsou neoficiální postupy,kdy to lze :wink:
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

nandro: Jak to myslím? Pavel se tady skoro na každým tématu chvástá tím,že když se někomu nelíbí WP má si koupit něco jiného,jenže teďka tady říkáte,že když se mě nelíbí android mám si zase koupit něco jinýho..CO? iPhone? Dobrej vtip
Použitelné OS(Maemo,WM) byly odpískány,co si má člověk,co od mobilu něco chce vybrat?
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

bkf1 wrote:]Jeden z dotazů přítomných novinářů směřoval na určitou roztříštěnost platformy, když se vezme v potaz obrovské množství různých Android telefonů na trhu. "Android rozhodně roztříštěný není. Každý výrobce, který chce získat naši certifikaci, se musí řídit určitými pravidly při implementaci naší platformy do svého zařízení. Toto se týká zejména použitých API a napojení programové části na tu hardwarovou. Vývojáři se tak nemusí bát, že by jedna aplikace běžela na dvou různých zařízeních jinak nebo dokonce vůbec."
Eric Schmidt, Google CEO
Což ovšem zcela zjevně není pravda.
bkf1 wrote:Mno jo ale kdyz se ti to nelibi tak to zkus odstranit vsechen ten balast... nebylo by lepsi nechat uzivateli volbu po startu? Stejne jak u desktopoveho Windows 7, kde si muzes vybrat prohlizec...
Podle tebe je dobře, že je jeden výrobce byrokraticky přinucen toto dělat?
bkf1 wrote:
nandro wrote:Mě vlastně nevyhovoval ještě žádný mobil s androidem úplně vším,takže se vrtám v každém a docela rád :wink:
A o tom je to take... o tom, ze ti to ten system dovoli se v nem vrtat :wink: A to nemyslim neoficialne, ale v ramci moznosti, ktere Android nabizi v zakladu :wink:
V základu bez rootu to vrtání rychle naráží na hranice.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Ja si myslim, ze oficialne to urcite nejde a neoficialne se zbavis balastu od vyrobce JEN pokud naflashujes uzivatelskou ROM => co na to zaruka? co na to zaruka i kdyz si myslis, ze dokazes vratit vse do puvodniho stavu?
nandro
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by nandro »

GreenArrow wrote:nandro: Jak to myslím? Pavel se tady skoro na každým tématu chvástá tím,že když se někomu nelíbí WP má si koupit něco jiného,jenže teďka tady říkáte,že když se mě nelíbí android mám si zase koupit něco jinýho..CO? iPhone? Dobrej vtip
Použitelné OS(Maemo,WM) byly odpískány,co si má člověk,co od mobilu něco chce vybrat?
No,pokud se Ti nelíbí android jako operační systém,tak to je něco jiného :-)
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

YAMATO wrote:Což ovšem zcela zjevně není pravda.
O tom muzeme polemizovat...
YAMATO wrote:Podle tebe je dobře, že je jeden výrobce byrokraticky přinucen toto dělat?
Podle me by meli byt prinuceni vsichni k tomu, aby uzivateli nechavali volbu.
bkf1 wrote:V základu bez rootu to vrtání rychle naráží na hranice.
Mno ale oficialne mas aspon mnohem vice nastaveni alespon oproti konkurencnim aktualnim mobilnim OS na nasem trhu o kterych ma smysl mluvit aneb prodavaji se v pristrojich ve vetsich objemech a je pro ne nejaka zajimava programova nabidka resp. brzy bude tzn. jen iOS a WP7.
GreenArrow wrote:nandro: Jak to myslím? Pavel se tady skoro na každým tématu chvástá tím,že když se někomu nelíbí WP má si koupit něco jiného,jenže teďka tady říkáte,že když se mě nelíbí android mám si zase koupit něco jinýho..CO? iPhone? Dobrej vtip
Ty jsi na tom hur nez ja :) Ja jsem aspon pevne rozhodnuty pro Android :wink: Jen se nemuzu potkat s pristrojem, ktery by splnoval pravidelnejsi aktualizace, schopnejsi hardware a alespon prumerny design...

EDIT: Jeste k tem upravam vyrobce... me osobne vadi jakekoliv upravy vyrobce treba i na noteboocich, kde naprosto zbytecne spousta kravin zere hromady pameti a dokonce i po odinstalovani je system zcela zasadne "poskvrnen" a proto ve vsech pripadech, kdyz dostanu od nekoho notebook na instalaci, tak zacinam CISTOU instalaci Win7 a instaluji JEN dulezitejsi utilitky od vyrobce (a to byvaji tak dve maximalne tri), jenze u smartphone tohle zatim neni mozne :( Pravda je tu jeden prukopnik a tim je smartphone od AAVA Mobile, do ktereho si skutecne muzete nainstalovat JEN to co chcete, ale to je zatim JEN prukopnik jehoz konkurence je zatim v nedohlednu...
GreenArrow
Ban
Ban

Post by GreenArrow »

Ale tak droid není špatnej,ale
1)samsung,LG májí nejhorší nádstavbu,co jsem kdy viděl-takže od nich nic
2) HTC-dělalo nádherný nadstavby na WM,do dnes slintám nad mým HD2,na androidu se mi libí sense taky,ale už to nějak taky není ono,ale dalo by se při nejhorším,kdyby z toho HTC neudělalo za půl roku tuctovku
3) takže mi zbývá Dell a jeho model streak,který mám,ale bohužel při nástupu dualcore 1,2Ghz procesorů je proti tomu můj streak jaksi "out" pokud chci spustit nějakou hru apod. A dell ohlásil nástupce až na leden 11,navíc by mu slušel android 3.0,který se mi docela líbí,takže co?
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Radek Jahoda »

Nebudu řešit jestli je nádstavba dobrá nebo ne. Ale mám pro tebe bkf1 takový úkol.
Vzhledem k tomu že telefon je pro mě pracovní nástroj, je pro mě absolutně nutné mít rozčleněné kontakty do skupin. To jde snad pochopit, když si člověk udělá pár skupin dodavatelů a jednu skupinu soukromé.

No a pointa je v tom že na stock android nemůžu najít dialer který by měl zobrazení skupin. Prostě něco jako Dialer one plus jedno okno se skupinama.
A HTC? HTC Sense tohle má v základu.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Tak to semka trochu nepatri, ale zkusim pohledat ;o) Jinak pokud by mel uzivatel moznost volby, v takove podobe v jake bych si predstavoval, tak by samozrejme neprisel ani o moznost volby HTC Sense, ale samozrejme pokud jde jen o nejakou funkci, kterou nabizeji i jine programy (znamemu jsem takhle hledal nejaky jednoduchy "jednoradkovy" kalendar na SGS), tak by mel uzivatel moznost si vybrat cisty Android a funkci/program si doinstalovat ;o) Navic HTC pak muze vice "machrovat", ze si kazdy uzivatel sveho HTC zarizeni muze porovnat, jak velkou funkcionalitu pridava prave jeho prostredi, oproti zakladu.

PS: Jinak tahle moje anketa, si myslim, vcelku odrazi mysleni spolecnosti vseobecne. Kdyz se mrknu na prozatimni vysledky tak 10 lidi by radi meli pravo volby, ale 5 lidi moznost volby NECHTEJI. Moznost volby totiz vyzaduje premysleni a to je pro stale vice lidi vetsi a vetsi problem, aspon co ja si vsimam ve svem okoli i v diskuzich na netu...
Post Reply

Return to “Operační systém Android”