LG Optimus 3D dosáhl skóre 2766 v Quadrant benchmarku

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Na letošním Mobile World Congressu společnost LG představila chytrý telefon Optimus 3D, který je oproti LG Optimus 2X (první dojmy) vybavený procesorem TI OMAP 4 (taktéž dual-core, každé jádro pracuje na frekvenci 1 GHz). Grafickou akceleraci u Optimu 3D zajišťuje čip PowerVR SGX540 a velký vliv na rychlost zde má operační paměť RAM zapojená v dual-channelu. Zatímco LG Optimus 2X získal v Quadrant benchmarku 2391 bodů (s Androidem 2.2), LG Optimus 3D získal 2766 bodů; obě dvě hodnoty jsou v porovnání s jinými telefony velmi vysoké. Výsledky je navíc nutné brát s rezervou, protože Quadrant benchmark je zatím optimalizovaný pro jednojádrové procesory. Pro srovnání, Nexus S přetaktovaný na 1,3 GHz dosáhl na hodnotu 3489 bodů (při standardní frekvenci CPU byl výsledek 1662 bodů).

Quadrant benchmark na LG Optimus 3D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6s62FN6eQ80[/youtube]

LG Optimus 3D není jen telefon s dual-core procesorem a paměťmi zapojenými v dual-channelu, ale za zadní straně najdeme také "duální fotoaparát" (dvě kamery), díky kterým zvládá natáčet 3D video v maximálním rozlišení 720p. Klasické video je telefon schopný natáčet v nefalšovaném fullHD rozlišení. Nové technologie v Optimu 3D hezky prezentuje následující video.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NnHykOcWKAg[/youtube]

Zdroj: PocketNow
rulezzzor
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Omnia W

Post by rulezzzor »

hodne stare video :) kazdopadne jsem videl screeny i na 2950+- bodu
Blister
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by Blister »

hodně hezký :D ale je to jen číslo, neříká to nic o funkčnosti telefonu v praxi :D já třeba taky na svý HD2 vytáhnu něco okolo 2300, ale má to nějaký praktický využití? :D ale telefon je to parádní, chce to na něj hlavně vyvíjet pořádný aplikace a hry, který využijou takto silný procík a výsledky benchmarku...
rulezzzor
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by rulezzzor »

spustite na svem hd2 takove dungeon defenders? nebo dalsi hry z rad gameloft?
Henatko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: BB Q10 , N95

RE: LG Optimus 3D dosáhl skóre 2766 v Quadrant benchmarku

Post by Henatko »

Nataceni videa supr :) jeste externi disk a baterku a jit na prochazku. Zatim je ten takt k nicemu ale casem ... Radejicekam na revoluci v akumulatorech

Sent from my HD7 using Board Express
gulii
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Surface Pro 3

Post by gulii »

rulezzzor wrote:spustite na svem hd2 takove dungeon defenders? nebo dalsi hry z rad gameloft?
ano!
Blister
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by Blister »

rulezzzor wrote:spustite na svem hd2 takove dungeon defenders? nebo dalsi hry z rad gameloft?
Jo, bez sebemenších problémů :-) Prostě mi ale přijde že všechny tyto nové smartphony jsou naprosto nevyužité... Sice mají procesor na hd natáčení, ale obyčejnému foťáku o 80% levnějšímu se nevyrovná... Troufám si říci, že na takto výkonných zařízeních by bez sebemenších problémů mohli chodit hry např. z PSP... Sice jsem velkým odpůrcem iPhonu, ale ten má třeba v těch hrách naprosto navrch oproti 3x výkonějším telefonům.
Henatko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: BB Q10 , N95

Post by Henatko »

Myslím že problém u WM + Androidu je v tom že aplikace a hry musí být stavěné na hromadu přístrojů každej má něco navíc něco méně a u IPhonu (iPad) je prostě stejný HW , proto přikláním k Iphonu :-D pro mě zatím ve focení "mobilní" nej.. je N95 (myslím co jsem měl a testoval)
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

Nejlíp fotí Nokia N8 pak iPhone 4(podle mě)
JH:konečně sis vrátil jerryho :D
rulezzzor
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by rulezzzor »

gulii wrote:
ano!
a to je na andreno 200 plynule? no jaj :D
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

GreenArrow: jj, je to kvůli nové verzi SmartManie, testovali jsme včera provázání avatarů z fóra na web, tak jsem si tam musel něco nahodit :)
rulezzzor
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by rulezzzor »

sry ale adreno 200 je crap xD vzdyt i angry birds se na tom seka :DDD (nejede ciste plynule....)
SnarpER
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: HTC HD 2

Post by SnarpER »

Zkoušel jsem na HD 2 hodně HD her od gameloftu a nenarazil jsem na žádnou která by se trhala nebo nefungovala jak má. Tady jediná ukázka co jsem v rychlosti našel (HAWX)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OPEzy3X1RyA[/youtube]
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

Uz ten Hawk nejede misty uplne plynule, tak to se Dungeon Defenders museji aspon trochu sekat...
Blister wrote:Troufám si říci, že na takto výkonných zařízeních by bez sebemenších problémů mohli chodit hry např. z PSP...
To jiste a mozna se toho uz brzy dockame resp. nejaky emulator by mohl vzniknout ;o) Pokud vim tak na PC je uz PSP emulator, tak v podstate staci jen portovat treba na Android...
rulezzzor
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by rulezzzor »

pochybuju o plynulosti jakoze......15/20FPS se fakt neda hrat sorry

mam dhd a mensi zaskuby jsou v DD. mistama pri hodne botech se to neda. tim tuplem to bude 2x horsi na HD2

Real fotball 2011 jsem meril FPS a jsou tam vykyvy k 20FPS a to se proste cuka...na HD2 to bude 10 FPS !
jaka pak plynulost boha......
to je jak bych rekl hraju crysis na very high s 8600GTS...

-- doplnění předchozího příspěvku (stř úno 23, 2011 12:06) --

adreno 200 je 2x pomalejsi jak adreno 205 a to je 2x pomalejsi jak SGX540/TERGA2 cili rozdil mezi adreno 200 a tergou je ze je tegra 4x rychlejsi ! :D
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Mno uz na tom videu s Hawkem byly videt nejake zaskuby tak taky dost pochybuji o plynulosti DD. Jinak pokud vim, tak Desire1 a HD2 maji Qualshit Srabdragon QSD8250 takze vykonove HD2 urcite nebude lepsi, ale nerekl bych ze ani horsi (pokud vim, tak Android pro HD2 je uz v takove fazi, ze jsou na svete plnohodnotne ROM a udajne velmi rychle/stabilni samozrejme v ramci dannych moznosti hardware).
Tohle je ale trochu subjektivni, protoze nekdo rekne "je to plynule" a druhy "seka se to" :/ Zname z PC ze? :)
rulezzzor
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by rulezzzor »

ja se nedivam na cisla, divam se na prubeh FPS 3d testu to rekne dost
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

jj FPSko nezklame :wink: hlavne ale pokud se jedna o nejakou realnou hru, coz je nejlepsi benchmark nez nejake "3D marky", ktere porad pracuji svym zpusobem vcelku teoreticky... na PC taky hrace nezajima vysledek z 3D Marku, ale FPSko v Crysis, FarCry2 apod. :wink:
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

bkf1 wrote:Uz ten Hawk nejede misty uplne plynule, tak to se Dungeon Defenders museji aspon trochu sekat...
Blister wrote:Troufám si říci, že na takto výkonných zařízeních by bez sebemenších problémů mohli chodit hry např. z PSP...
To jiste a mozna se toho uz brzy dockame resp. nejaky emulator by mohl vzniknout ;o) Pokud vim tak na PC je uz PSP emulator, tak v podstate staci jen portovat treba na Android...
Jen prosímtě,kde najdu ten emulátor na PC? Mám viliv S5 a takhle bych nepotřeboval PSP..díky
rulezzzor
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by rulezzzor »

bkf1 wrote:jj FPSko nezklame :wink: hlavne ale pokud se jedna o nejakou realnou hru, coz je nejlepsi benchmark nez nejake "3D marky", ktere porad pracuji svym zpusobem vcelku teoreticky... na PC taky hrace nezajima vysledek z 3D Marku, ale FPSko v Crysis, FarCry2 apod. :wink:
mam program ktery dokaze zaznamet FPSky z her......uz vyse jsem psal ze jsem pozoroval RF2011 a vysledky kolem 20 FPS byli hnus :/ takove HD2 tam bude mit 2x mene. cili nehratelne. ze by plynule? vubec :(
Post Reply

Return to “HTC telefony”