Na stánku Microsoftu byla k vidění spousta chytrých telefonů s operačním systémem Windows Phone 7. Nejvíce mě mezi nimi zaujal
Dell Venue Pro, který se měl podle původních plánů v ČR začít prodávat ještě před koncem loňského roku, ale kvůli problémům s bezdrátovým modulem Dell jeho
prodej odložil. Ve Velké Británii či USA jej už nyní seženete, my však stále musíme čekat. Neodolal jsem tedy alespoň jsem si krátce vyzkoušel vystavený model. Překvapila mě kvalita dílenského zpracování a líbil se mi design, mírně ohnutý displej vypadá velmi elegantně. Na hardwarové klávesnici se nepíše vůbec špatně, i když je potřeba počítat s trochu menšími rozměry oproti klasickým klávesnicím, které se vysouvají do boku. Displej má úhlopříčku 4,1" a telefon tedy není žádný drobeček, do kapsy se ale vejde bez problémů a už teď se těším, až se na našem trhu začne oficiálně prodávat a my jej budeme moci pořádně otestovat. Z MWC jsem si přivezl celou řadu zajímavých materiálů, které budu postupně zpracovávat. Těšit se tak ještě můžete na nové Acery, voděodolný telefon Regza s Androidem, novinky od Huawei a další.
[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=rrpohQhrDzo[/youtube]
Hardwarové parametry
Operační systém: Windows Phone 7
Displej: úhlopříčka 4,1", WVGA rozlišení, kapacitní, AMOLED, mírně ohnutý
Procesor: Qualcomm Snapdragon (QSD8250), 1 GHz
Paměť: 512 MB RAM, 1 GB ROM + 8 GB vnitřní paměti
(microSD karta, pro její výměnu je však nutné strhnout záruční štítek)
Data: Quad-band GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 MHz), HSDPA (900/2100 MHz)
Konektivita: Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1 s A2DP, microUSB konektor (USB 2.0)
GPS: ano, 20 kanálů, A-GPS, digitální kompas
Fotoaparát: 5 MPx, autofocus, přisvětlovací dioda, záznam videa v HD rozlišení (720p)
Rozměry a hmotnost: 121 x 64.4 x 14.9 mm, 191 gramů včetně baterie
Baterie: 1 400 mAh
Další informace: QWERTY klávesnice, 3,5mm výstup na sluchátka, pohybový senzor, FM rádio,