Zdroj: Eurodroid.com
Acer Iconia Smart: Android 2.3 a širokoúhlý displej
-
Martin Prokop
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC 8X, Optimus 4X HD a HP Touchpad
Už několikrát se na SmartManii objevily informace o širokoúhlém Aceru Iconia Smart, který byl nyní k vidění na Mobile World Congress v Barceloně. Tam se dočkal i svého uvedení pod křídla Aceru. Disponuje obřím displejem o uhlopříčce 4,8" a pro smartphony nezvyklým rozlišením displeje 1024x480 px. Poměr stran totiž není 4:3, ani 16:9 (či 16:10), ale 21:9. S tímto poměrem stran jsme se setkali zatím u druhé čokolády od LG (LG Chocolate II). Přerostlý Acer bude osazen operačním systémem Android ve verzi 2.3. Přítomno bude také upravené rozhraní přímo od výrobce. I my jsme měli s Acerem Iconia Smart tu čest a naše dojmy připravujeme do samostatného článku.

- aeon101
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Z Ultra, BB 9800
Tenhle Acer se mi docela libil uz pri prvnich uniklych fotografiich. Jen by me zajimalo, jak to bude s kompaktibilitou aplikaci ci her? Nemyslim si, ze se vse automaticky roztahne do pomeru 21:9, nebo se pletu?
-
pepe
- přispěvatel

- Zařízení: iPhone 6 64GB, Blackberry 9900
Aplikace by prý měli běžet klasicky v rozlišení 800x480. Takže bys měl po stranách (v landscape) dva svislé prázdné pruhy...
Myslim, ze budem pisat za vsetkých. Poprosil by som admina, aby doplnil vo fóre v sekci Android, nove prístroje, pretože tu začína byť moc tesno a vlákna sa opakujú.
Aspon pre tie 4 nové tablety a 5 najlepších mobilov z MWC.
Aspon pre tie 4 nové tablety a 5 najlepších mobilov z MWC.
-
uni
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi
Že by ideální doplněk k Philips Cinema 21:9?:-)
Není mi jen jasné proč rozlišení 21:9. Není to náhodou 7:3? Pokud vím, tak je zvykem poměry udávat v co možná nejmenších hodnotách.
Marketing.
údaj 21:9 sa predsa požíva v kinách. Takto to vyzerá zaujimavejšie pre spotrebitela. Kino v kapse. 
To máš pravdu, ale pro představu je daleko srozumitelnější srovnávat 21:9 a 16:9 než 7:3 a 16:9. To druhé by mi nic neřeklo, takhle hned vím, že ten displej je širokoúhlejší než širokoúhlý a dokážu si představit, o kolik asi:-)janmatej wrote:Není mi jen jasné proč rozlišení 21:9. Není to náhodou 7:3? Pokud vím, tak je zvykem poměry udávat v co možná nejmenších hodnotách.
laco73: Nové sekce připravíme. Jen teď přemýšlím, zda dát tablety s Androidem zcela zvlášť nebo pod sekci s telefony. Co myslíte? Já bych navrhoval, aby byly ve vlastní sekci (zvlášť). Budu rád za případné komentáře.
-
_iNTERFACE
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone
tablety oddelene od telefonov a rozdelene podla systemu....hmmalebo len rozdelenie podla systemov ako doteraz a v kazdom systeme rozdelenie na telefony a tablety...
Viděl jsem video, kde běžela hra Aspad a ta jela na celém displeji.