Ad hoc pripojeni na muj pocitac

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Odpovědět
davem
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: úte úno 15, 2011 15:44
Zařízení: HTC Gratia
Bydliště: Praha

Ad hoc pripojeni na muj pocitac

Příspěvek od davem » stř úno 16, 2011 10:11

Ahoj, mam HTC Gratia, ale predpokladam, ze podobne chovani budou vykazovat i jine modely HTC. Pocitac mam v praci pripojenej do site pres kabel a chtel bych se svym telefonem pristupovat do internetu pres muj pocitac (Wifi v praci nemame). Predpokladal jsem, ze si udelam ad hoc pripojeni, nasdilim internetove spojeni a pofrcim, ale houby. Na mem starem Sony Ericssonu P1i to funguje, ale muj HTC ad hoc sit nevidi (ano, mam zapnute Wifi ;-) ). Zkusil jsem si stahnout aplikacku WiFinder, ta sit sice vidi, ale nepripoji se na ni. Zkusil jsem i pozastavit firewall na pocitaci, ale ani to nepomohlo. Mate s tim nekdo zkusenosti?? Jinak pocitac mi jede na Win7, na telefonu mam Android 2.2 s poslednim updatem firmware 2.37.405.10.

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Ad hoc pripojeni na muj pocitac

Příspěvek od Daidalos » stř úno 16, 2011 11:01

Android opravdu ad-hoc sítě nevidí, je na to nějaký patch někde na XDA.
Ale pro tebe bude asi nejjednoduší když si na PC stáhneš program Connectify me, pomocí kterého uděláš Wifi síť viditelnou pro telefon :-)

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Ad hoc pripojeni na muj pocitac

Příspěvek od Pavel Vlasák » stř úno 16, 2011 11:19

Tohle je velká bolest OS Android a bez práv uživatele root to nyní ani nemá řešení. Proč již Google neimplementoval Ad-Hoc? To je tak hloupé. Mě to sice nikterak neovlivňuje. Já si poradím, ale přesto...

davem
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: úte úno 15, 2011 15:44
Zařízení: HTC Gratia
Bydliště: Praha

Ad hoc pripojeni na muj pocitac

Příspěvek od davem » stř úno 16, 2011 11:22

Diky moc, tim se to resi. 8-)

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Ad hoc pripojeni na muj pocitac

Příspěvek od Daidalos » stř úno 16, 2011 11:38

Pavel: Jo je to velká blbost, stejně jako nemožnost sdílet internet z PC do mobilu přes kabel.

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Ad hoc pripojeni na muj pocitac

Příspěvek od Pavel Vlasák » stř úno 16, 2011 11:46

Myslím si, že tohle ani už tak neobtěžuje jako ten Ad-Hoc. To tvé řešení je funkční i na zařízeních s kartou WiFi, která neumí master režim? Tedy neumí vytvořit přístupový bod a obhospodařovat další zařízení. Jak to pracuje? Dost značné množství WiFi karet umí pouze režimy managed a ad-hoc.

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Ad hoc pripojeni na muj pocitac

Příspěvek od Daidalos » stř úno 16, 2011 13:42

Zdá se že ne

Kubazz007
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: sob kvě 14, 2011 10:44
Zařízení: Samsung Galaxy Gio

Ad hoc pripojeni na muj pocitac

Příspěvek od Kubazz007 » sob kvě 14, 2011 10:49

Daidalos píše:Pavel: Jo je to velká blbost, stejně jako nemožnost sdílet internet z PC do mobilu přes kabel.
heled daidalos: muj bratr ma htc desire hd a pripojeni k internetu pres kabel má nabizí se mu to samo při připojení já jsme si nedávno koupil galaxy gio a ten tuhle možnost nemá jen internet s mobilu na pc..nevíte někdo jak je to možné..:)

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Ad hoc pripojeni na muj pocitac

Příspěvek od Pavel Vlasák » sob kvě 14, 2011 10:56

Tuto možnost Dostal Desire HD od výrobce HTC. Není to vlastnost OS Android.

Uživatelský avatar
Elza
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: ned bře 06, 2011 21:31
Zařízení: HTC Desire Z
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Ad hoc pripojeni na muj pocitac

Příspěvek od Elza » pát zář 30, 2011 12:20

Díky daidalos, Connectify me mi skvěle pomohla a z mého Windows 7 jsem pohodě nasdílel síť přes Wifi pro svůj Desire Z :-).

cvrgi
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned led 15, 2012 22:11
Zařízení: SGS

Ad hoc pripojeni na muj pocitac

Příspěvek od cvrgi » ned led 15, 2012 22:15

Elza: Jak sis nastavil tu síť v connectify? Je tam někde speciální nastavení, abych na telefonu síť našel? Díky :)

Qwerts
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 133
Registrován: sob říj 21, 2006 15:22
Zařízení: Lumia 640
Bydliště: Ivanovice na Hané

Ad hoc pripojeni na muj pocitac

Příspěvek od Qwerts » stř úno 01, 2012 10:43

Pokud mate rootle zarizeni a nainstalovany busybox, tak zkuste tenhle navod http://androidtablethacks.com/android-t ... d-tablets/, me to funguje :)

AMCa
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pát bře 02, 2012 18:44
Zařízení: HTC ChaCha

Ad hoc pripojeni na muj pocitac

Příspěvek od AMCa » pát bře 02, 2012 18:50

Panove a co win XP? Nejake reseni jine nez connectify? Nechci SP3 a mam pouze SP2.

mara5740
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte bře 06, 2012 20:55
Zařízení: HTC Evo 3D

Ad hoc pripojeni na muj pocitac

Příspěvek od mara5740 » úte bře 06, 2012 20:57

Zdravím, mám problém s prográmkem connectify me, hlásí mi, že nepodporuje moji Wifi kartu v notasu, nevíte o nějakém podobném programu? Díky

Odpovědět

Zpět na „HTC telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense a 8 hostů