> udivuje ma ze najprv sa spytas a potom sa cudujes ze preco si dostal odpoved...takze sup sup a precvicit si citany text a asi aj pamat, aby si si osviezil, ze v kazdej jednej diskusii, ktora sa tyka nejakeho zariadenia, padne nazor ze su to stale len kopie iphoneu a ze tazko vymyslat ak to ma byt len placka s displayom...a ja som povedal, ze kombinacia nokie a ms vytvara dobry predpoklad na originalny dizajn pristroja aj samotneho systemu, ktory sa sice na iphone podoba tou vasou falosnou obmedzennostou, ale vyzorom je uplne iny...a to co tieto vyrobky predava, je u nokie/ms odlisne od iphonu a zaroven sa drzi, principov, ktore inak vyzerajucemu systemu umoznia pracovat rovnako svizne a privetivo, ako ios...
> nerozumiem, preco z toho robite takuto konspiraciu, ked je to jeden z najlogickejsich moznych pravnychukonov, aky za posledne roky v mobilnych technologiach vznikol...aj ked ho mozno nikto nemusel cakat, aj ked je to nepredstavitelne, je to tak a je to len a len dobre...
--
> a ak sa budes nezaostrene pozerat na dva telefony pred sebou uvidis ze systemy reaguju velmi podobne a teda az po zahladeni uvidis tie rozdiely...(jadro a podobne dristy tu nehraju ziadnu rolu)...co uz u wp neplati, lebo je kompletne na inych principoch fungovania zalozeny...inak sa pristupuje k funkciam cez system a ta cesta aj vizual k tomu, je ODLISNY od ios...narozdiel od androidu...ostatne, aj ludia, pre ktorych su hlavne tieto zariadenia vyrabane, jasne naznacuju pri styku s beznym androidom, ze je to ako iphone...narozdiel od wp, ktore od prvej sekundy je uplne ine aj pre bezneho nezaujateho cloveka..
> alebo dalo by sa to povedat aj tak, ze aj android aj os aj wp, atd chcu priniest spotrebitelovi, co mozno najlepsi produkt...ios vytvorilo uplne cely koncept, od toho najmensieho detailu pri pisani sms, zamykani telefonu, az po listovanie zoznamom a zameralo sa len na par funkcii...a postupne do svojho konceptu pridava stale to, co zakaznici chcu, ziadaju a po com volaju...takouto cestou sa vydal aj wp a teda ma svoj uplny zaklad, od pisania sms, zamok dispalya, listovanie atd az po par zakladnych funkcii(uznam ze ich mohol uz na zaciatku pridat viac)..a casom takisto popriadava, co bude treba...za to ale android ide z opacneho konca a ten obalil len jadro do nejakeho uplne zakaldneho obalu...pri ktorom nerozmyslal, ako sa bude listovat....cisa zoznambude odrazat od svojho konca...ci pri preklopeni bude efekt...ci ponuky systemuvychadzaju stale s rovnakeho miesta...ci ovladanie je suvisle, a logicky rozmiestnene...ci netreba zbytocne cestovat dlho palcom cez cely pristroj, kvoli malickostiatd atd...to co spravil bolo jadro + svoje sluzby + jednoduchy obal + miliardu moznosti, pre hocikoho...lenze tie moznosti, boli chaoticke nezo suladene, nemali nic spolocne a kazdy si tie moznosti upravil po svojom...vsetky rozne nadstavby, launchery farbicky vyskakujuce blikajuce ikonky atd...az dospel doformy v ktorej je dnes...sice stale neponuka na telefonoch oroginalny vyzor, je uz vidno, ze sa posunul o velky kus dalej a terajsia posledna verzia androidu je naozajn adherna, oproti tomu, ako vyzerala prva... >>> a to je zase nieco, co u wp alebo ios nemozno vidiet, lebo oni uz od zaciatku mali svoje pravidla na ktorych zakaldali a teda ios/wp sa len obohacuje o nove funkcie, android sa kompletne premiena, co znamena, ze svoju podobu si este len hlada(hlavne inspiraciou z ios) a preto, prvym dospelym androidom je az ten, ktory vyrobili pre tablety a ktory ja dufam, pride aj na telefony...