Diskuze: Přejde Nokia na Windows Phone 7 nebo Android?

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)

Jakým směrem myslíte, že se Nokia vydá?

Poll ended at Sat Mar 12, 2011 0:23

Klíčovou platformou se stane Android
7
9%
Přejde na Windows Phone 7
46
62%
Bude pokračovat ve vývoji systému MeeGo
12
16%
Zůstane věrná Symbianu
6
8%
Očekávám úplně jiné rozhodnutí
3
4%

Total votes: 74

jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

cena akcií NOKIA se propadla o 12.40%
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

Hmm vidim, ze vedeni a jeho "inteligentni" rozhodnuti se v Nokii nezmenily. Ale nemuzu rict, ze by me to nejak prekvapovalo, spis jenom potvrzuje stavajici... ale Radek aspon bude mit radost :)
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

já taky :)
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Rozhodne bych ale mnohem radeji videl v Nokii jakykoliv jiny OS a ne WP7, ktery ma perspektivu hlavne (nekdo muze rict "jedine") kvuli tomu, ze jeho tvurce je MS, ktery nema nouzi o financni prostredky (pro takovou firmu neni problem protlacit snad cokoliv). Ale chapu ze Nokia je tedka ve srabu a proste prachy vitezi, vzdyt on to MS uz proste nejak protlaci mezi lidi.
PS: Mrknete na MeeGo (verze 1.1 aktualne pro N900), ktere je, podle me, svym cistym grafickym zpracovanim, avsak ne nucene a zbytecne minimalistickym, o kilometry pred MS (to ostatne byly ale snad vzdycky vsechny mobilni OS, snad krome Palmu):
Image Image
laco73
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: , LG G2, Miix 2 8" 3G

Post by laco73 »

A je to tu...Nokia prechádzá na WP :!:
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

Ja som NOKIU nikdy nemusel (ich menu ci Symbian mi bol vzdy proti srsti, nehovoriac o pravidelnych problemoch s bateriou v mojom okoli), ale tomuto zvazku prajem vsetko dobre. Mozno konecne pride novy vietor do zariadeni s WP7 (vsetky su velke a na jedno kopyto) a dufam, ze to donuti MS rychlejsie aktualizovat WP7 (hlavne doplnit tych par chybajucich funkcii).
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

nj, Nokia měla tu smůlu, že před Symbianem byla lepší alternativa v Siemensovi, v době Symbianu pak v Palm OS a pak tedy konečně Nokia (Symbian), což bylo záhy uťato iOS. Prakticky nikdy nebyla nějak na výsluní zajímavosti.
-pekr-
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Sensation

Post by -pekr- »

"bkf1"
Tohle je MeeGo? Tak tohle se mi hodně líbí - řekl bych funkčně strohé, možná přesnější výraz je "čisté". Jako - WP7 má také neotřelý design, ale nápisy co se ani nevlezou na obrazovku mi moc funkční nepřijdou :-) Každopádně - kolega má už ani nevím co, je tam Symbian, a já budu vulgární, ale tohle navrhovalo h*vado. Jednak vzhled, a jednak způsob ovládání, ergonomie systému kde se k čemu dohrabat, tohle prostě nemohl nikdo dlouhodobě myslet vážně.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

-pekr- wrote:řekl bych funkčně strohé, možná přesnější výraz je "čisté".
Ja bych rozhodne volil slovo "ciste". Stroze minimalisticke jsou WP7. O tom co je ciste se muzeme dohadovat, podobne jak se nekdo muze hadat o tom, jak vypada cisty uklizeny byt/pokoj (nekdo muze myslet proste poradek, nekdo muze myslet vyhazet vsechno a nechat jen bile steny, jednu zidli, stul).
-pekr- wrote:WP7 má také neotřelý design, ale nápisy co se ani nevlezou na obrazovku mi moc funkční nepřijdou
Muj nazor je takovy, ze pokud se zamerime jen na graficke vzezreni, tak WP7 je dilo grafika/grafiku, kteri nemaji vubec zadne poneti o tom, co to znamena mobilni platforma provozovana na displejich mobilnich telefonu. Vzali cisty typograficky publikacni design (jeste znacne "oklesteny") znamy hlavne z casopisu (predstav si velikostne klasickou A4) nebo informacnich, publikacnich a jinych webu...
Image
...a hodili ho, navic v hodne zvetsene podobe, na maly displej telefonu (predstav si tu A4 prelozenou na petkrat tzn. format A9 - 37x52mm)...
Image
... protoze si rekli, ze to bude vypadat originalne. A taky vypada, to je pravda, ale originalni se casto nerovna vkusne. Prave ten maly displej jasne ukazuje, k cemu se takovy publikacni design pouziva a tak hlavne velke fonty pusobi dosti hamatne, jak se rika. Snazim se k tomu pristupovat jak ze sveho profesionalniho a uzivateleskeho hlediska, tak z pohledu bezneho cloveka, ale porad mi z toho vypadava nevkusny nezivy cerny hamatny minimalisticky mutant, ktery se snazi ze vsech sil pusobit jakymsi originalnim umeleckym a grafickym dilem, ktere se take snazi vyjadrovat jakysi jiny lepsi smer, kterym se maji odvahu vydat jen vyvoleni. Nekoho to oslovi, ale vetsinu uzivatelu ne, aspon ne ted. Samozrejme lidi si dnes kupuji i to, co je neoslovuje, protoze je k tomu "prinuti" reklama, ktera hlasa neco jako ...jaktoze se ti to nelibi? copak nejsi moderni clovek? copak nemas "moderni vkus"?.
PS: To byl ciste muj nazor...
PS2: O grafickem vkusu se muzeme hadat cely zivot, ba i dele (plati pro nesmrtelne :lol: ), ale polozme si zasadni otazku trhu... neziskal by si takovy vzhled, jako ma MeeGo, vice priznivcu = vice zakazniku?
_iNTERFACE
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone

Post by _iNTERFACE »

podla mna neziskal...lebo je velmi podobny tomu co uz predstavil iphone alebo android...len ma inu kombinaciu farieb a iny tvar ikoniek...ale vsetko ostatne je to iste...takze alternativa v podani wp7 je skor vhodnym ozivenim, nez zbytocnym opakovanim... :wink:
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

To MeeGo...a co je na tom nového - myslím vzhled? Toto jsem viděl x-krát.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

_iNTERFACE wrote:podla mna neziskal...lebo je velmi podobny tomu co uz predstavil iphone alebo android...
Grafickou podobnost vidim jen velmi vzdalenou... jeste vice nechapu, jak nekdo muze rict, ze WP7 je jak iOS, kdyz tyhle dva OS jsou od sebe znad 10 vesmiru daleko a na prvni pohled maji UPLNE jine zamereni na UPLNE jine uzivatele :???:
Jinak pokud vyjde neco, co je trosku podobne tomu, co uz bylo predstaveno, tak to automaticky nema sanci na uspech? Kdyz neco neni naprosto nove (at uz jakkoliv provedene), tak to nema smysl?
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Post by dwbmb »

Když jsem měl poprvé v ruce Nokii N8, říkal jsem si - tak krásný tělo, škoda toho Symbianu (mám zkušenosti s S60 3rd). Zároveň jsem měl v ruce HTC Trophy a říkal jsem si - tak krásnej svižnej systém (jaká změna oproti symbianu) v tak škaredý plastový placce. Spojení Nokie a WP7 tedy hodnotím velice pozitivně.
dzordanobruno
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Trophy

Post by dzordanobruno »

Jeden kolega má N8 a jednoho dne se mi snažil ukázat jak je jeho systém opravdu rychlý. Pohyb mezi plochami. Gesto bylo provedeno a a a a a až teď se obrazovka přelnula v další. Prostě symbian na N8 je až do nebe volající zrůdnost! Ale opravdová krása je u N8 ve zpracování, barvách těla atd. Zde nemohu nic vytknout. Když jsem vytáhl Trophy a ukázal mu WP7, tak jen koukal, co je opravdu rychlý systém. Po malé ukázce se už nechlubí, jak je jeho N8 rychlá. Já se směju jemu za systém a on mě za zpracování. Doufám, že do budoucna bychom měli tyto problémy odstranit produkty od takových gigantů jako Nokia a MS.

Pokud bych měl investovat dalších 10.000 a víc do telefonu, bude pro mne spojení Nokia a MS ideálním výrobkem.
chmeldas
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"

Post by chmeldas »

2 dwbmb: Z tohodle důvodu jsem si radši trochu připlatil a koupil Mozarta. Kovové tělo + na zadní straně dva dobře držící kousky plastu. Kombinace WP7 a kovového těla se špičkovým zpracováním je úžasná kombinace.
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

Ano, MS jednoznačně vyžaduje nějaký std. u modelů, kde je použit WP7. Snad Nokia toto nepo....
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Post by dwbmb »

chmeldas wrote:2 dwbmb: Z tohodle důvodu jsem si radši trochu připlatil a koupil Mozarta. Kovové tělo + na zadní straně dva dobře držící kousky plastu. Kombinace WP7 a kovového těla se špičkovým zpracováním je úžasná kombinace.
Já sem si to koupil poměrně náhodou, když sem byl koupit mlíko a rohlíky. Měli jenom Trophy a nějakej Samsung. Doplatil sem na svou nedočkavost :) Každopádně je konstrukce Trophy pořádná ostuda, přeci jen to nestojí tisícovku.
dzordanobruno
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Trophy

Post by dzordanobruno »

Pokud si člověk pohraje a vypodloží zadní kryt, tak se trophy stává hned lepším telefonem, protože pak už nevrže absolutně nic. Věřím, že Mozart + Omnia na tom bude zae o kousek lépe. Chtěl jsem jen říci, že Trophy zas až taková ostuda není.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”