Na vahu si zvyknes, 400d je na muj vkus jak sem rikal az moc lehka zrcadlovka.
Jinak opravdu doporučuju nasetrit peníze a koupit aspon nejakou starši zrcadlovku z paladixu. Pokud máš zálibu ve fotografii a máš ochotu se učit novým věcem, tak je škoda se trápit se s polofunkčním kompaktem.
Já taky nemam strýčka skrblíka, na všechno si pracně vydélávám sám a ačkoliv sem měl před dslr celkem kvalitní kompakt, tak jsem zažil cca půl roku trápení, kdy jsem neměl vůbec chuť na foťak sáhnout a zároveň jsem se ujídal vzteky, že nemám peníze na zrcadlovku.
Proto je přechod z kompaktu na DSLR tak velký krok a další bezmezná motivace, protože na manuálu se slušným sklem se vyblbneš daleko víc než s kompaktem, který ti cpe pořád automatiku se značným omezením kreativity.
Jinak taky určitě doporučuju vysomrovat od taťky kinofilmovou zrcadlovku a než si našetříš na digitální, tak fotit na film. Tyhle starý analogový slr delají nejen hodně zajímavý fotky(ikdyž je s nima pak práce při vyvolávaní), ale hlavně krásně vycvičí oko fotografa. Všechno se musí nastavovat ručně, zezačátku budou fotky na pytel, ale jakmile se naučíš měřit od oka světlo a počítat clonu/závérku , tak budeš zas o velkej krok dál a na digitální zrcadlovce toho jenom využiješ