Android na HTC Touch Pro2

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro2 (Rhodium) / T-Mobile MDA Vario V
berki1
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touc Pro2

Post by berki1 »

Ahoj Vlastiku.
Děkuji za info, moc mi pomohlo.
Takt procesoru zkusím, jiště HTC bude svižnější.
Ještě tě chci poprosit o pomoc s linkem na Android a poslední dotaz.
Dual boot si nainstaluju, nebo upravím registry?
Děkuju za pomoc a radu. :smt023

Petr
Vlastimil Bartošák
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: LG V10

Post by Vlastimil Bartošák »

Tady je odkaz: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=904918" onclick="window.open(this.href);return false;
Jen upozornuji jak on píše. Pro spuštění musí být CPU taktováno na základní hodnotě 528MHz.
Není se čeho bát že by zařízení bylo pomalé právě na opak je velice rychlé. Nějaké zařízení mají problém s fotakem já tento problém nemám kamera jede normálně. :)

1. Stáhni
2. Rozbal v PC a Extrahuj do rotu pam.karty (nesmíš to zabalit do jedné složky a hodit to na pam.kartu!!!)
3. Z telefonu vstup do pak. karty a spust HARET (začne to bootovat) první zapínání trvá cca 3.min další už jede rychle.
4. Užívej si Android. Jen netuším jestli je v ČJ já totiž jedu vše v AJ.
berki1
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touc Pro2

Post by berki1 »

Android je super a je i v Češtině. Bohužel mi nenajde vůbec telefoní sít. Anglicky moc neumím a nevím, jestli se má někde něco nastavit. :oops:
Vlastimil Bartošák
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Ano na sít musíš nastavit na tom XDA faru je návod jak na to. :)

-- doplnění předchozího příspěvku (sob led 29, 2011 14:35) --

APN - musíš nastavit ručně.
APN - je právě pro sít operátora.
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: BB Q10

Post by lukas.manak »

máte někdo t-mobile? nemužů nastavit pořád APN. když vyplním ten formulář a dám uložit tak se nic nestane a APN není vidět. nevíte co s tím nebo přesné nystavení APN?

-- doplnění předchozího příspěvku (pát úno 11, 2011 18:11) --

jak se v této verzi androidu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=933177 rozchodí telefoní funkce?
Vlastimil Bartošák
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Mám pro vás nové video: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vUrOB1X_5To[/youtube]
Je to uplně nový android 2.2.1 který je lépe optimalizovaný a je i rychlejší no posudte sami. :)
Bartyx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Honor 8

Post by Bartyx »

Mě by zajímalo, jestli tyhle věci jako je ten Project Android jsou předzvěstí plnohodnotné ROM, kde bude fakt zařízení bootovat android, protože Rhodium šlape mnohem lépe pod Androidem i když je to vpodstatě beta.

Co já bych za to dal, kdyby vydali oficiální rom s Androidem.

Ale kdo nezkoušel, tak opravdu doporučuji. A hlavně pro někoho, kdo Android nezná a nepracoval s ním je to pěkný překvápko jak najednou může tvoje zařízení šlapat pěkně.

EDIT: Ještě mě zajímá jedna věc. Někde jsem se dočetl, že nabootováním Androidu zobrazuje display maximální možné barvy a ne jen 65k jako u Win. Je to možný, lze to nějak zjistit?
Vlastimil Bartošák
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Plnohodnotná ROM by měla být v Dubnu/2011. Ano ty barvy jsou na Androidu pestřejší a myslím že má 262K. :) Ještě ty barvy ověřím a dám vědět.
spintrava
nováček
nováček
Zařízení: LG Optimus 2x, HTC Touch Pro 2

Post by spintrava »

zdravím,
na videu je vidět starší jádro systému. Podsvícení klávesnice bylo vyřešeno. S jádrem 1253, nebo 1258 již funguje. Také byl vyřešen zvuk ze sluchátek. Fotoaparát také funguje, ale pouze s jádrem 1214. Vše (kromě nejnovějšího jádra) je v http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=904918" onclick="window.open(this.href);return false; . Je potřeba dodržet návod na první spuštění. Tiad8 slíbil podporu fotoaparátu s jádrem 1253, ale nepíše kdy. Snad tuto neděli.
Je třeba upozornit na výdrž baterie. Pokud vypnete wifi, gps, synchronizaci a datové přenosy (APN) v době kdy telefon nepoužíváte výdrž baterie se velmi zvýší. Jedna informace mě mate. Nikde jsem nenašel to, že v dubnu 2011 by měla být plnohodnotná ROM. Tiad8 nyní píše, že pomáha s NAND a tak se nové verze neustále odkládají.
Bartyx
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Bartyx »

Z jakýho data je ten poslední build na který si dával odkaz spintrava? 6. února? Nějak z toho nejsem moc chytrej.
koumes
moderátor
moderátor
Zařízení: Moto Z ; Moto Zoom

Post by koumes »

V 2 postu na xda je to napsane;GINGERBREAD 2011.02.13;tak cist vse a ne jen prvni post.
Bartyx
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Bartyx »

Omlouvám se, sem slepej. Díky moc koumes
spintrava
nováček
nováček

Post by spintrava »

koumes wrote:V 2 postu na xda je to napsane;GINGERBREAD 2011.02.13;tak cist vse a ne jen prvni post.
pozor GINGERBREAD je verze Android 2.3. Spoustu věcí nefunguje. Psal jsem hlavně o všem co je v prvním příspěvku (FROYO x RED). Je z 13.2.2011.
Vlastimil Bartošák
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Má nový Android. Funguje téměř dokonale. Dělal jsem na tom týden zatím. :)
http://www.youtube.com/watch?v=jITVthPH4t8" onclick="window.open(this.href);return false;
Afroditas
nováček
nováček
Zařízení: Nokia 3310, SE K700i, SE K750i, HTC Polaris, TP2

Post by Afroditas »

Ahojky,

tak jsem brouzdala po netu a koukala na info o Androidu NAND na wm. Chtěla jsem se zeptat kde přesně hledáte to info o Androidu na XDA developers a zda je tam nějaké forum, které se věnuje přímo Androidu NAND na HTC touch pro 2. Omlouvám se, že s tím obtěžuju, ale prostě si nějak nemůžu zvyknout na ty stránky XDA. Čučím na to už přes dvě hodiny, su prostě asi jouda :D
Co sem zatím našla je, že už byl NAND vyvinut a podle toho co jsem vyčetla asi funguje, ale jen pro HTC HD2 (na http://www.wmmania.cz" onclick="window.open(this.href);return false;).
Chtěla bych se zeptat kde přesně ste vyčetli tu informaci o vydání androidu v dubnu.

Díky moc za každou informaci ;-)
spintrava
nováček
nováček

Post by spintrava »

NAND pro HTC Touch Pro 2 opravdu není. Vždyť jestě není ani dokončen vývoj Android pro tento telefon. Vše je zatím na testování a vyvojáři očekávají zpětnou odezvu. Přesto vše je většinou každá nová verze lepší a lepší. Já jsem zkoušel http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=627997" onclick="window.open(this.href);return false; (FRX04 - skvělá a stabilní, ale něco mi tam chybělo), http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=951817" onclick="window.open(this.href);return false; (GBX0A Alpha! - stabilní, ale nefunkčnost GPS a Accelerometru mi vadila), http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=933177" onclick="window.open(this.href);return false; (SENSE x FULL PACKAGE - často se mi restartoval telefon) a http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=904918" onclick="window.open(this.href);return false; (FROYO x RED - můj favorit. Poslední verze ze 13.2.2011 velmi stabilní bez restartů. Jenom mi zlobí telefonování. Příchozí hovory se neobjeví po uspání telefonu. Volající slyší správný tón, že mě prozvání, ale já nic.)

-- doplnění předchozího příspěvku (stř úno 23, 2011 21:00) --

Dnes je od Tiad8 další verze předělaná od BLAZN http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=958929" onclick="window.open(this.href);return false; - FROYO 2.2.1 BLAZN IMPROVED 3d PERFORMANCE. Zkusím ji a pak napíšu.
Vlastimil Bartošák
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Info o vydání Androida 2.2.1 vyčtete jen na mém youtube kanálu. Já totiž na ní pracuji sám. Jen zkouším nějaké jádra z XDA.
Afroditas
nováček
nováček

Post by Afroditas »

To Spintrava: Tak to jsem zvědavá co ta nová verze ;-) No doufám, že to dopadne dobře a nakonec ten android bude! :D

To Vlastimil - Toho Androida co máte na youtube, to je zatím jenom ten co se spouští z SD karty jo? Se omlouvám, bych si to pročetla, ale jsem v práci a zde je přístup na takové stránky zakázaný... :(

Moc děkuju za odpovědi ;-)
Vlastimil Bartošák
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Ano zatím ano spouští se z SD karty zatím. Verzi froyo už mám ve verzi ROM ,ale musím jí ještě otimalizovat a doladit stabilitu. Zatím mi totiž padá ,ale počítám stým že během toho Dubna budu hotov. :)
Afroditas
nováček
nováček

Post by Afroditas »

Juuu tak to je super, že se to začíná rýsovat! Jinak ten Android ve verzi ROM, půjde kdyžtak přehrát originální romkou ze sunnysoftu, nemyslím, že bych se chtěla k windowsům vracet, pokud bude Android šlapat, ale v případě reklamace, nebo prodeje bych si tuto to možnost chtěla ponechat. Někde jsem četla, že u nějakých romek by to mohl být snad nevratný proces. Ale jen jsem něco prolétavala očima, je možné, že jsem si to blbě zapamatovala ;-)

Díky, moc díky za dobré zprávy ;-)
Post Reply

Return to “HTC Touch Pro2”