Microsoft hlásí 2 miliony prodaných Windows Phone 7 licencí

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Microsoft hlásí 2 miliony prodaných telefonů s WP7

Post by Krayzie »

Problem WP7 by som zatial videl v nedostatocnom pocte lokalizacii, nedostatocnom pocte podporovanych regionov (marketplace) a v cene jednotlivych zariadeni (stale sa jedne skor o highendovy HW).

Co sa predajov tyka, nie su to vysoke cisla, ale na druhej strane nie je to az tak zle a hlavne krivka predaja/rozsirenosti WP7 (zatial) neklesa. Porovnavat to so sucasnym droidom je nezmysel:
1. Ak by sme chceli aspon trochu porovnavat, porovnavajme predajne cisla za rovnake obdobie a aj android bol na tom dost slabo po 1/4 roku predaja (ak ma pamat neklame, tak predaje T-Mobile G1 boli dost ubohe, dokonca aj Google sa zo zaciatku stazoval na velmi slaby zaujem o Android).
2. Neviem presne ci a ake poplatky sa platia Google za Android, ale urcite su nizsie ako licencia WP7 a teda Android mozme vidiet aj na low-endovych zariadeniach (kedze droid nema min. HW poziadavky) a teda ak chceme porovnavat, porovnavajme predaje Android telefonov za 400+ eur.
chmeldas
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"

Post by chmeldas »

2 Berkyl: Spíš si myslím, že problém jsi nepochopil ty. Nevykládej si to špatně, ale porovnáváš jabka s hruškama. Nechme stranou UI, nedodělky a omezení WP7. Je to individuelní a to co vadí tobě nepovažují jiní za problém (viz. uzavřenost iPhonu).
První problém: jak už jsem psal je, že porovnáváš LGOO s WP7... rozdíl v ceně srovnávaných modelů je cca. 5000kč. To je přibližně 90% ceny toho LG v neprospěch WP7 a to beru v potaz orientační cenu jednoho z nejlevnějších WP7 telefonů HTC Trophy.
Druhý problé: srovnáváš začínající OS s již zaběhnutým a prodejně úpěšným Androidem. Tomuhle srovnání se se zase tak moc nebráním, ale když řekneš A musíš dodat i to B a to ty jsi neudělal. Hovoříš o prodejním propadáku WP7, ale porovnej si ho s prodeji Androidu za 1.Q roku 2009 což odpovídá situaci ve které jsou dnes WP7. Hluboce se nadechni a čti. :-D Na jedné straně máme cca. 2M prodaných WP7 a na straně druhé... heroický úspěch Androidu s prodanými 575 000 kusů... :tlem:
locki
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by locki »

veselé je taky to že HTC HD2 má stejný HW jako HD7 (detaily jako o 3 tlačítka míň a jiný kryt neberu moc vážně)
a cena je 14000,- už si to běžím koupit :lol:

on byl android uplne jiny system nez WM a iphone ... WP by uz mel být zaběhnutý a nemá se kde zběhávat. Co dělal MS těch 10 let s mobilními okny ?
premikkoci
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Post by premikkoci »

HTC nemůže za to co si MS stanovil.
cot
nováček
nováček
Zařízení: PalmTreoPro, Samsung Pilot, Samsung i600, SE Aspen

Post by cot »

No jde hlavne o to, ze realne MS neprodal ani tech pul milionu WP7 zarizeni jako tenkrat google prvnich androidu. To, ze jsou drahe by v zasade nemusel byt takovy problem pro technoidy hltajici kazdou novinku a sdruzujici se na tomto a podobnych webech. Ptam se proc ani v techto kruzich jeste stale temer nikdo nema WP7? Pomaly start google jiste nebyl kvuli podobnym omezenim jako ma dnesni WP7.
Prikladne ja si WP7 nekoupim kvuli jeho omezeni do doby nez pominou. Cena neni pro mne v tomto pripade hlavnim ukazatelem.
chmeldas
smartguru
smartguru

Post by chmeldas »

2 Locki: Být tebou tak změním tvého dodavatele elektroniky. Sunnysoft prodává HD7 za 12390kč... HD2 již nemá Sunnysoft v nabídce, ale na serveru Mobilveci je HD2 za cenu 11680...
MS za celých těch 10 let zaspal dobu to uznávám, ale jak můžou být WP7 zaběhnuté, když je to úplně nový OS, co nemá s WM nic společného?

2 cot: Nějaký zdroj informací ze kterého čerpáš? Zatím nejsou přesné údaje o prodaných kusech/ licencí a je to tudíž jediný relevantní údaj se kterým můžeme operovat.
Berkyl
nováček
nováček
Zařízení: Galaxy Nexus

Post by Berkyl »

pro chmeldas: Proč mi pořád podsouváš, že srovnávám LG OO s WP7? Uváděl jsem to jako příklad. Klidně můžeš WP7 srovnat s HTC Desire. Šlo mi o srovnání prodejů všech WP7 mobilů a například jen jednoho modelu s Androidem.

Pokud se týká nevhodnosti srovnání nové platformy WP7 a třeba zavedeného Androidu, myslím si, že je to možné klidně srovnávat. WP7 totiž není zcela nová platforma jako Android. Android, když před cca 3 lety začínal, startoval na zelené louce. Před ním žádný Android nebyl a tudíž musel začínat od nuly.
U WP7 je situace zcela odlišná. Windows mobile ve všech jeho verzích (Windows CE, Windows Palm PC, Windows 2003, Windows 2003 SE, WM5, WM6, WM6.5...) jsou na trhu přibližně 12 let v podstatě jsou ještě před 4 lety byly nejrozšířenější mobilní platformou.
WP7 je jen další v řadě mobilní platformy řady Windows, i když tentokráte zásadně přepracované (narozdíl od kosmetických změn z WM5 na WM6...). Troufám si tvrdit, že většina současných i minulých uživatelů řady Windows (mezi nimiž se řadím i já, jelikož jsem měl tak 15 zařízení s WM) dychtivě sledovali marketingovou masáž o "nové" generaci mobilních Windows - WP7. Faktem ale je, že jediné, co Microsoft udělal revoluční, je uzpůsobení systému pro masy. Implementoval řadu omezení, které v předchozích verzích nebyly (viz. příspevek uživatele "cot" výše citující z recenze z Mobilit), ale kvůli kterým si dosavadní uživatele Win přístrojů tyto pořizovali. Takže výsledkem jsou funkční omezení v zařízení, které začíná někde od 9 tisíc nahoru.
S odstupem mi to připadá, že se MS inspiroval Applem a jeho úspěchem. Zavádí taková omezení, se kterými Apple přišel u první verze iphonu (před více než 3 lety), ale od kterých Apple popstupně upouští.A MS je aplikuje teď. Připadá mi, že si u MS neuvědomili, že systém s windows si kupují úplně jiná skupina zákazníků (technoidi) než Apple (teenagers, stylovky,...). Apple tak udává další směr rozvoje a ostatní je (slepě) kopírují. Podotýkám, že Apple nemám, neměl jsem a nebudu mít. Jen se na to snažím koukat nezaujatě.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

WP7 taky startuje na zelené louce - úplně jiné GUI, úplně nové aplikace, nekompatibilní se starýma, úplně jiná filozofie. S historií má společné jen slovo "Windows" v názvu, které naopak pro hloupý mainstream působí spíš negativně, než aby lákalo.
chmeldas
smartguru
smartguru

Post by chmeldas »

Co se týče srovnání LG a WP7 nemusím ti nic podsouvat. Jako argument jsi to uvedl sám. Já jen upozornil na některé aspekty tvého výběru (ano srovnání s Desire by bylo opravdu vhodnější).
S tím dalším OS v řadě nesouhlasím. WP7 není další v řadě. Jediné, co spojuje nové WP a staré WM je pouze název.
Logika OS, GUI, i cílová skupina uživatelů je zcela jiná. S WP7 vstoupil MS na pro něj zatím pole neorané. Pokud jde o mě tak si myslím, že se MS s ohledem na vyhlídky do budoucna vydal správným směrem. Podíl geeků je na trhu daleko menší než běžných uživatelů a právě ti jsou cílovou skupinou pro WP7.
locki
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by locki »

Standa wrote:WP7 taky startuje na zelené louce - úplně jiné GUI, úplně nové aplikace, nekompatibilní se starýma, úplně jiná filozofie. S historií má společné jen slovo "Windows" v názvu, které naopak pro hloupý mainstream působí spíš negativně, než aby lákalo.
a to je právě ten problém

to bych si raději koupil iphone 4 než widle ... určitě bych byl víc cool v okoli atd .... než s WP7

pro mě teď WP7 spadly do stejného pytle jako iphone

zatímco android padá do stejnho sáčku jako WM 6.5.3, takže změna sense ... widgety na plochu utilitky nastavovani a hračičkovani :)
chmeldas
smartguru
smartguru

Post by chmeldas »

Souhlasím s tebou locki, ale až na ten cool iPhone... Bohužel musím uznat, že v současné době jsou WP7 "horší" alternativou k iP (nedostatek aplikací, lokalizace, nefungující Marketplace v některých zemích) v některých ohledech ho, ale překonávají. Z Androidu se postupem času stala zajímavá platforma schopná přetáhnout stávající uživate pomalu skomírajících WM.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Já nechápu, co po Microsoftu chcete? WM? Ne, tomu přece ujel vlak a je tak šíleně škaredý a nestabilní. Ok, MS udělá zbrusu nový systém (jinak to nejde), a zase je špatný právě proto, že je to nový systém. Pokud vy umíte rozjet nový OS tak, aby měl dostatek funkcí, fungujicí markety v každé zemi (minimálně 5 miliard aplikací, aby to bylo cool na fórech), a dostatečně širokou nabídku přístrojů, a to vše hned prvním dnem prodejů, poraďte Microsoftu, pravděpodobně vás bohatě odmění.

A co se konkrétně mě týče, widgety jsou zaručená cesta, jako u Androidu přivést domácí stránku k absolutnímu nevkusu v případě použití všech widgetů, jejichž funkce bych chtěl. Je to krásný příklad negativní stránky volnosti: sto výrobců widgetů, sto různých vzhledů, velikostí a barev. Naopak WP7 Live Tiles - sjednocený vzhled a velikost, a tím zajištěna umírněnost a elegance.
premikkoci
smartguru
smartguru

Post by premikkoci »

Stando pěkně řečeno :)
chmeldas
smartguru
smartguru

Post by chmeldas »

Přesně tak Stando nedá se jinak než souhlasit. Jako uživatel WM 6.5 jsem při prvním představení WP prožil velké rozčarování. Byly nové, jiné a se spoustou otazníků. Po počátečním zděšení z GUI a logiky systému jsem si k WP našel svou cestu a když půjde všechno dobře zítra se stanu majitelem HTC Mozart.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Všem čtenářům se omlouváme za chybnou interpretaci zprávy. Microsoft od uvedení na trh prodal přes 2 miliony WP7 licencí výrobcům, nikoliv 2 miliony zařízení. Obsah původní bleskovky byl upraven. Díky za pochopení.
premikkoci
smartguru
smartguru

Post by premikkoci »

Hlavně ať vývojáři aplikací nepoleví ba naopak ještě přidají. Růst aplikací na marketplace je hodně vysoký. Na WP7 mi hlavně chybí aplikace od googlu.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Tak tak, na Google Maps čekám jako na smilování (s Bing mapami jsem se prostě neskamarádil).
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Post by morro »

Bing mapy nejsou špatné. Líbí se mi propojení s hlasovým vyhledáváním, ale pravdou je že takovou pěknou funkci si mohou vyzkoušet jen lidé v několika zemí. Doufám, že se to v budoucnu rychle dožene a nejom s mapamy ;)
cot
nováček
nováček
Zařízení: PalmTreoPro, Samsung Pilot, Samsung i600, SE Aspen

Post by cot »

Bohuzel zdroj se skutecnymi ciselnymi statistikami prodeju asi zatim nikde nenajdeme. Ovsem myslim, ze muj odhad, ze cisla nepujdou pres pul milionu realne prodanych WP7 kusu je strizlivy.
Otazka co po MS chceme mi neprijde na miste. Spis se ptejme co nas nuti MS tolerovat pri rozjezdu nove platformy! Osobne si prilis nevybavuji podobne prekazky u rozjezdu Androidi platformy a silne mi to pripomina spis porodni bolesti iOS. MS si musi uvedomit, ze neni v ani trochu podobne situaci jako byl iOS, kde by kazdou novou verzi ve ktere odstrani zakladni nedostatky na sebe nabaloval vsechny zaryte fandy a majitele starsich verzi koupi novejsich modelu dalsi nove ovecky. MS je proste v situaci kdy se mu takova nedodelavka nevyplati , protoze ma nastaven uplne jiny metr a nevyplati se ani vyrobcum zarizeni. Malo platne mu bude rychle a jednoduche prostredi se slibne se rozvijejicim trhem aplikaci. Prvni pristroje budou a vlastne jsou uz propadak (tedy minimalne podle vyjadreni z LG). To ani nemluve o tom, ze pametovky by nemusely byt podporovany nikdy.

BTW: muze mi nekdo osvezit pamet jake byly porodni bolesti u androida, protoze uz si to moc nevybavuju a nerad bych WP7 krivdil.
premikkoci
smartguru
smartguru

Post by premikkoci »

Ty byly o hodně horší. Dream se skoro vůbec neprodával. Ještě k tomu vyjádření LG. Řekněte mě kdo by si koupil LG s WP7? Když má na trhu HTC, Samsung.. Já teda nikdy. Navíc osobně nějaká čísla prodeje jsou mi u prde*le. Důležitá je komunita, která se rozrůstá, jistota, že to MS hned neodpíská a samozřejmě vývojáři aplikací.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”