Microsoft hlásí 2 miliony prodaných Windows Phone 7 licencí

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Martin Prokop
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC 8X, Optimus 4X HD a HP Touchpad

Microsoft hlásí 2 miliony prodaných Windows Phone 7 licencí

Post by Martin Prokop »

Oficiálního představení se nejmladší mobilní platforma Windows Phone 7 dočkala 11. října minulého roku a první přístroje osazené touto novinkou se dostaly na trh o něco později. Od té doby se prodaly zhruba 2 miliony kusů od všech výrobců - Samsung, HTC, Dell a LG. Microsoft od uvedení platformy na trh prodal přes 2 miliony licencí výrobcům zařízení, přitom ještě v prosinci toto číslo bylo o půl milionu menší. Je tedy vidět, že Windows Phone 7 mají něco do sebe a nehodlají na trhu jen tak otálet. O tom se nyní přesvědčujeme i zde na SmartManii, testujeme totiž Samsung Omnia 7 a LG Optimus 7 a v plánu jsou také recenze HTC HD7/HTC 7 Pro. Další čísla u Windows Phone 7 jsou také docela zajímavá: 24 000 aktivních vývojářů a více než 6 500 aplikací v Marketplace.

obrázek

Zdroj: Pocketnow.com
drtic
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: HTC Desire

Re: Microsoft hlásí 2 miliony prodaných telefonů s WP7

Post by drtic »

Otazka jestli prodanych providerum nebo jestli mezi lidmi skutecne je tolik telefonu.

htc evo 4G
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Microsoft hlásí 2 miliony prodaných telefonů s WP7

Post by jacek »

Na to, že je systém nový, tak rozhodně dobrý výsledek. Pozitivní je i fakt, že spousta vývojářů investuje čas, energii, peníze do vývoje, takže v platformu věří .
p.s. na recenze se chlapci těším :)
Tomas
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 820

Post by Tomas »

Hodně využívám služeb Google, takže můj OS je jasný, ovšem krátké "pohrání si" s WP7 mě mile překvapilo, jako by OS ani nepocházel od Microsoftu.

Rychlé přehledné logické, vše designově sjednoceno, navíc mobily vypadají moc dobře. S vývojářskou "WP7 komunitou" to taky vypadá velice zajímavě http://www.fonky.cz/9103/zajem-vyvojaru ... i-systemy/" onclick="window.open(this.href);return false;

Před WP7 jsem mi "hrál" s N8, takže o to víc příjemné překvapení, Symbian je prostě tragédie i po "inovaci".
Roberts
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 6, iPad Air

Post by Roberts »

Opet spatna interpretace tiskove zpravy. Microsoft prodal 2 miliony licenci WP7 vyrobcum telefonu, 2 mil. telefonu nebylo prodano na trh. Ty 2 mil. telefonu se na trh samozrejme dostanou, ale chvili to potrva. To je trochu zkreslujici oproti Androidu, ktery pocty prodanych kusu pocita podle toho, kolik lidi se prihlasi po spusteni telefonu ke svemu Gmail uctu. Coz taky neni uplne presna metoda, ale alespon je to uz dukaz ze ten zakaznik jiz telefon ma v ruce.
Radek33
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800

Post by Radek33 »

No ono to v případě WP7 tak jednoduše nelze. Zatímco Google ti korektně pracuje jen s Google účtem a bez něj vlastně nepracuje vůbec, tak WP7 můžeš připíchnout k WindowsLive, Googlu apod a taky nemusíš vůbec.
Ale na druhou stranu máš pravdu, že je to skreslující info.
Každopádně mi můj oblíbený systém nehaň. :twisted:
Roberts
přispěvatel
přispěvatel

Post by Roberts »

Android funguje bez Google uctu uplne stejne jako WP7 bez Windows Live uctu.
locki
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by locki »

Nebude prodaná ani půlka z 2 milionu a i kdyby tak je to 33333 telefonů denně. Takže je to číslo prodeje směšné :D

WP7 má velké HW nároky a požadavky a tak jsou tyto telefony zatám moc drahé na to aby se hodně dobře prodávaly. I kdyz jde nacpat do HD2 tak že je z něj HD7 :)
niky79
smartguru
smartguru
Zařízení: Diamond 2

Post by niky79 »

jacek wrote:Na to, že je systém nový, tak rozhodně dobrý výsledek. Pozitivní je i fakt, že spousta vývojářů investuje čas, energii, peníze do vývoje, takže v platformu věří .
p.s. na recenze se chlapci těším :)
To je jenom 2 miliony licenci dodanych vyrobcum. A na vzhledem k tomu, ze ty mobily se prodavaji celovestove a uz po nejakou dobu, je to dost mizerny vysledek. Pro srovnani, Google ma cca 300 tisic aktivaci. Denne (Jiste, chapu, je to rozjety system).

Pro me WP7 ztratil smysl, kdyz jsem si nekde precetl, jak komplikovane se clovek k dostane k seznamu kontaktu pro volani. Na iPhone se k nemu clovek dostane s jednim/dvema tapnutimi, u WP7...
Radek33
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800

Post by Radek33 »

Fakt android funguje? No já měl SE X10 a HTC Desire a bez přihlášení na Google jsem neměl kontakty a kalendář. Ale asi jsem ten systém nepochopil.
S nároky na HW máš pravdu, proto se ceny WP7 telefonů pohybují nad 10tis, zatímco Androida koupíš za 3tis. Je to však otázka co vlasatně Microsoft chce. Chce prodávat miliony levných mobilů a nebo statisíce drahých? Co je obchodně lepší? Vem si Apple, má jeden jediný mobil, který stojí 15tis a vydělává nejvíc.
Nejde o kvantitu, ale o kvalitu. Osobně dávám přednost menšímu výběru z kvalitnějších věcí než přehrabáku. Tím nechci shazovat lowendové mobily. Je spousta lidí, kteří jen telefonují a posílají sms a přesto si koupí chytrý mobil, pak jim stačí fakt jen ten lowend a nemají potřebu do mobilu vrazit desítku a více.
Roberts
přispěvatel
přispěvatel

Post by Roberts »

niky79 wrote:Pro me WP7 ztratil smysl, kdyz jsem si nekde precetl, jak komplikovane se clovek k dostane k seznamu kontaktu pro volani. Na iPhone se k nemu clovek dostane s jednim/dvema tapnutimi, u WP7...
Priste si to musis lepe precist, dostat se k seznamu pro volani u WP7 je uplne stejne jednoduche jako u iOS nebo Androidu.

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv led 27, 2011 14:08) --
niky79 wrote:To je jenom 2 miliony licenci dodanych vyrobcum. A na vzhledem k tomu, ze ty mobily se prodavaji celovestove a uz po nejakou dobu, je to dost mizerny vysledek. Pro srovnani, Google ma cca 300 tisic aktivaci. Denne (Jiste, chapu, je to rozjety system)...
S temi cisly opatrne, v unoru 2010 (vice nez rok od zacatku prodeje) se prodavalo jen 60.000 Androidu denne, v tomto ohledu na tom nejsou WP7 vubec spatne a jsem moc zvedavy jestli po roce prodeje na tom WP7 nebude lip nez byl Android.
premikkoci
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 4S, iPad 2

Post by premikkoci »

Já mám jasno o budoucím telefonu a to s WP7. Jenom doufám, že budou představeny nějaké nové modely. Mohla by přibyt videokamerka, gyroskop.
Berkyl
nováček
nováček
Zařízení: Galaxy Nexus

Post by Berkyl »

No tak nevím, asi tomu moc nerozumín. Jestli se někomu zdá, že 2 mil prodaných telefonů (dokonce ani to ne - jen licencí výrobcům) je dost, tak mě se to zdá hodně málo. Jak dlouho že to jsem všichni masírovaní reklamou a tiskovými zprávami o WP7? Rok a půl? a od zahájení samotného prodeje je čtvrt roku pryč a všech zařízení s WP7 se neprodá dokonce ani tolik, jako jednoho jediného (a rozhodně ne nejúspěšnějšího) modelu s Androidem - LG Optimus One.
Podle čísel prodejů je to pořádný propadák. A jestli je to způsobeno tím, že funkčností se telefony zaměřují na masy, ačkoliv cena je pro majetnější skupinu obyvatel, nevím. Každovádně, něco je špatně ...
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

Poté co jsem zhlédl hromadu videí zařízení s WP7, pohrál si se Samsungem na prodejně, tak si na WP7 cením rychlosti, jednoduchosti a přímočarosti. Vše co zatím v systému chybí(Radek Hulán luxusně popsal na svém blogu) v čase MS doplní. Jen doufám, že s přibývajícím množstvím dat se WP7 nezpomalí.
cot
nováček
nováček
Zařízení: PalmTreoPro, Samsung Pilot, Samsung i600, SE Aspen

Post by cot »

Ano neco je vazne spatne. Po prohlaseni co vydalo LG to vypada s prodejem WP7 spise opacne, nez hlasa tato zprava, ale ptejme se proc!
Co donuti majitele starych wm, pripadne androidu a BB, aby presedlali na nova wokynka?
Budou to mnohem slabsi moznosti nastaveni?
Bude to nemoznost si nastavit vlastni vyzvaneni?
Bude to nemoznost pouzit pametovky?
Bude to podivuhodny multitask?
Bude to chybejici copy and paste?
Bude to chybejici ceska klavesnice a chybejici ceske znaky?
Bude to omezene BT?
Bude to nemoznost nastavit telefon pro pocitac jako flash disk?
Zdroj: MOBILITY 12/10

Co se tyce testu na trhu dostupnych zarizeni, tak na to jsem skutecne zvedav, protoze rict, ktere je lepsi muzem jiz ted a to protoze jedine rozdily mezi nimi budou cena, rozmery, vydrz a fotoaparat.
chmeldas
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"

Post by chmeldas »

2 Berkyl: Tvojů příspěvek mi přijde celkem mimo. Problém současných WP je hlavně cena a spousta lidí čeká s čím přijde MS v půlce roku. Tuším, že v Top 20 za minulý rok se "usadily" pouze 3-4 telefony s cenou přes 10000kč. I ten nejlevnější WP7 telefon stojí přes 10000kč. A porovnávat prodeje LG Optimus One, který se pohybuje v cenách kolem 6000kč s telefony s WP mi přijde hodně tendenční...
Berkyl
nováček
nováček

Post by Berkyl »

pro chmeldas: Pokud ti prijde můj příspěvek mimo, tak jsi me nepochopil. Poukazuju na to, že všech WP7 zařízení se neprodalo ani tolik, kolik například jednoho průmerného Androida. Čímž chci říci, že prodeje WP7 stojí za starou bačkoru.

A dál se bavím o tom, že ačkoliv cena WP7 zařízení cílí do nejvyšších sfér, tak jeho zameření směrem k jednoduchosti a spoustě omezení se zaměřuje na masy. Bohužel, vysoká cena a jednoduchost se spoustou omezení nejdou dohromady, což potvrzují velmi slabé prodeje.

Pokud chci špičkový, funkcemi nabitý přístroj, jsem ochoten za něj zaplatit. Pokud chci mainstream, se spoustou nesmyslných omezení, nechci za něj platit jako za prémiový produkt. O tom to je.
premikkoci
smartguru
smartguru

Post by premikkoci »

Cena neni přemrštěná. Víte kolik puberťáku přemluvilo rodiče, aby jim koupil Nokii N97, 5800, atd. Tyto telefony stály v začátku prodeje přes deset tisíc. A přitom šlo o ještě horší telefony. Za vysokou prodejnost androida jistě mohou i horší a cenově levnější telefony.
Berkyl
nováček
nováček

Post by Berkyl »

Ano. Cena není vzhledem k funkčnosti přemrštěná. :-)
Proto se tak dobře prodávají :-)
premikkoci
smartguru
smartguru

Post by premikkoci »

WP7 prostě chce výkonné telefony a ne žádné šmejdy. Myslím to po HW stránce. Cena odpovídá konkurenci. Navíc nárůst aplikací v marketplace je značný. Tuším o třicet procent za měsíc leden. O WP7 se začíná zajímat stále více lidí. Výhoda je také novota systému, mě osobně android přestal bavit po půlroce. U iOs taky nic nového pomalu neni. Zkušenosti mám jak z WM, WP7, androidem, symbianem, tak i s iOs.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”