Dell Opus One

Diskuze o zajímavém zařízení Dell Streak
drancza
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 710

Dell Opus One

Post by drancza »

Co si o nem myslite? Vyplati se ho eventuelne vymenit za Streaka, bude vubec poznat rozdil v rychlosti a funkcnosti? Kdy myslite, ze by se mohl dostat k nam, kdyby se vydal v kvetnu ve Statech?
HanysR
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note II

Re: Dell Opus One

Post by HanysR »

Vždyť ještě ani nejsou známy hw specifikace a ty už uvažuješ jestli se vyplatí/nevyplatí změna?
Tom077
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Dell Streak Black

Dell Opus One

Post by Tom077 »

Přesně jak píše Hanys,ještě se o něm nic pořádně nic neví,takže těžko spekulovat...ale já mám teď nově Streaka,takže já si ho budu nějaký čas užívat koupím sipotom až Opus Two :-D :-D
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

A já ti budu dělat nervy u kafe s Opus One :-D. Jak dlouho se na to vydržíš dívat a nekoupit :-D
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Dell Opus One

Post by GreenArrow »

Já do něj půjdu určitě,na nástupce streaka čekám
GreenArrow
Ban
Ban

Dell Opus One

Post by GreenArrow »

akorát nevím proč se tento stroj nejmenuje dell streak 2
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

Pavel: prozraď mi prosím co by musel mít aby tě to přesvědčilo :-) vše už totiž Streak má a o ničem jiném než rozlišení a typ dispeleje, cpu, gpu a verzi OS už to není. Je to problém čím dnes přesvědčit
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Dell Opus One

Post by Standa »

Můžou využít klasickou metodu umělého omezování (jako např. HTC), např.: na nějakou dobu vypustit jack 3.5, na nějakou dobu vypustit výkonné CPU, na nějakou dobu vypustit velké displeje, na nějakou dobu vypustit přisvětlovací diodu, atd. atd. Tohle pak občas do přístroje vrátí a hned je z toho spousta nadšení. Skáčou jim na to dokonce i uživatelé, které jsem do té doby bral jako problematiky-znalé, takže u obyčejných lidí to bude fungovat ještě líp... :-)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Dell Opus One

Post by htcjirka »

Tohle pak občas do přístroje vrátí a hned je z toho spousta nadšení.
To mas pravdu,to ted hrozne "frci" orezat bezne veci a pak je za cas pomalinku pridavat a delat z toho znovu objevenou novinku a tahak.
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

Standa: naprostý souhlas :-)
Pavel: problém je, že krom cpu atd nebude ten pravý důvod ani za rok si myslím. Co mne nejvíc láká, je možná šance HoneyComb ale to je fakt hodně ve hvězdách. Spíš to asi nebude. Hlavně vím jak to je, člověk si říká že se stávajácím strojem vydrží určitou dobu a nakonec to tak není kvůli nedočkavosti. Je to takové to honění za něčím co neexistuje. Za ideálním strojem. Pak to člověk koupí a zjistí, že je tam x věcí z kterých je rozčarovaný. Např já bral Streaka z nouze a překvapil mne jako dlouho nic
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

Budu tě sledovat! :-D
GreenArrow
Ban
Ban

Dell Opus One

Post by GreenArrow »

Člověk si má dělat radost,někdo si ji udělá,když si koupí kabelku,někdo si koupí PDA,něco je dražší,něco je levnější,ale stejně,co z těch peněz budeme mít?Nic..Ale samozřejmě je jasné,že vydělané peníze je lepší investovat třeba do dovolené s rodinou
mike-biker
moderátor
moderátor
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey

Dell Opus One

Post by mike-biker »

Mě Streak nepřesvědčil - už kvůli tomu, že 800x480 je na 5" hraniční rozlišení! Dalším negativem byla chybějící notifikační LED dioda. Nicméně kdyby nástupce měl opravdu rozlišení 1280x800, notifikační LEDku, nezpackali by to jak je tu trefně nadhozeno absencí přisvětlovacích diod, autofocusu atd., tak by to určitě byl můj nový favorit! Gorilla glass, S-LCD, nebo raději S-IPS LCD spolu s Honeycombem - má být taky někdy v polovině roku. Až moc krásná představa. :roll:
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Dell Opus One

Post by YAMATO »

No je fakt, že notifikační dioda mi chybí. S displayem jsem však, ač jsem se ho trochu obával, překvapivě spokojený. 1280x800 by byl samozřejmě luxus, otázka je jak by to zvládali aplikace třetích stran. Do budoucna ovšem v něco takového doufám...
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Z Ultra, BB 9800

Dell Opus One

Post by aeon101 »

No tez se divim sam sobe, ze uz pul roku mi Streak drzi...ale reknu vam chlapi, ze I kdyz jsem maximalne spokojen, pomrkavam na vystupy z CES (Motorola, SE + rada novych tabletu) no a za par tydnu tu mame MWC- dalsi alarm...
Rok 2011 je ve znameni premier novych tabletu a vypada to, za to zacne byt trendem- silnym trendem blizke doby. Mam tendenci tento segment detailne zkoumat a pomrkavam po necem se 7 palci a moznosti GSM (treba vcera vecer jsem drzel 10 minut Galaxy Tab- nerikam, ze bych do nej hned sel, ale...ale..prave na MWC by meli predstavit jeho nastupcec a to hned s Honeycomb). Takze jenom tolik..veci se hybou dopredu velice rychle a tim ze mam Streaka, jsem idealnim marketingovym prikladem zakaznika, ktery se rad necha timto proudem odnest..a to jsem za to jeste rad a jeste me donuti za to zaplatit, a to udelam taky rad..:-)
Jeste ale potajmu cekam, co podnikne Nokia se svym MeeGo. Pokud bude mit OS silny potencial, vlna tabletu by prisla pro me asi pozdeji. I kdyz se vsadim, ze pristi rok uz bude mit kazdy vyrobce minimalne 1 zarizeni typu mobil/ tablet (podobne jako Galaxy S a Galaxy Tab).

Dan
Pipa
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4

Dell Opus One

Post by Pipa »

Potencial je k ničemu, pokud neni podpora softwarovejch firem a ta nebude dokud to nezacne nekdo kupovat, takze takovy zacarovany kolecko.

jeste k tomu display - mozna je rozliseni na 5" nizke, ale ze bych pozoroval nejky problem pri praci a rozliseni me nejak omezovalo - to rozhodne ne - v dobe kdy se potrebne aplikace jako browsery umoznuji plynule zoomovani to rozliseni neni az tak alfa a omega jako v dobe WM kde to hralo svoji roli.
xtonda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 435, Huawei Mate7

Dell Opus One

Post by xtonda »

Taky jsem o Galaxy Tab uvažoval, ale nakonec jsem dospěl k závěru, že už by to bylo moc velké na takovéto běžné nošení v kapse bundy nebo zadní kapse u kalhot.

Rozlišení 800x480 je na 5" hraniční v tom smyslu, že na čemkoliv významně menším je dpi příliš vysoké a pixely příliš malé, takže se stejně musí zvětšovat a to rozlišení je v podstatě vyplýtvané a zbytečné. Streak mi přijde akorát.

Já jsem si dal předsevzetí nevyhazovat zařízení dřív než mu uplyne záruka, takže se Streakem mě čekají ještě skoro dva roky, to by se muselo objevit něco opravdu ale opravdu neodolatelného.
Jirka Ch
nováček
nováček
Zařízení: Dell Streak Cherry Red (Froyo); Asus A686 (WM 6.0)

Dell má v plánu pět tabletů...

Post by Jirka Ch »

Zajímavá roadmapa se objevila na Živě.cz, medový Opus 1 má být až za rok!, převzato z Android Central: http://m.zive.cz/dell-ma-v-planu-pet-ta ... xtartimg=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Android Central: http://www.androidcentral.com/gallo-ste ... ed-roadmap" onclick="window.open(this.href);return false;

(bez záruky ;-) )
GreenArrow
Ban
Ban

Dell Opus One

Post by GreenArrow »

To je pozděěě! Určitě si ho pak koupím,ale těšil jsem se,že bude tak na konci března,v dubnu nebo tak...aspoň by teda mohli vydat honeycomb na streaka
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Dell Opus One

Post by YAMATO »

Snad prý v březnu má být nějaký vylepšený Streak s trojkou.
Post Reply

Return to “Dell Streak”