HTC Desire HD: Všeobecná diskuze, řešení problémů
Já jsem koupil svůj DHD v elewordu se zarucakem od VF. Měl jsem tam mít přibalenou VF kartu na 200,- a nebyla tam. SD karta byla poškozená (nemá 8GB,ale jen 34MB a nefachčič. Jinak jsem velmi spokojen. Koupil jsem 19.12.2010 a aktualizaci mi to nabídlo do týdne.
Par postrehu a dotazu:
Nemate nekdo tip na zvoneni a zvuky? Zda se mi to vsechno strasne potichu i kdyz to mam naplno.
Kontakty jsem si na gmail poslal jako vcf, takze to by bylo. Co me ale trochu rozladilo je, ze se mi do kalendare nenaimportovaly data narozenin z kontaktu. V googlu je funkce, ktera to do google kalendare naimportuje ale s kalendarem v telefonu se to nesesynchronizovalo. Snad to nebudu muset vsechno prepisovat rucne :/
HTCsense.com - podle ruznych recenzi by se tam mely zobrazovat kontakty, zpravy, footprints, pristup k HTC hubu. Me se zobrazuje jenom dashboard a jeste se mi nestalo, ze by se mi zobrazila mapa a moje poloha na ni. Akorat hlaska "Sledování telefonu je momentálně zakázáno. Z bezpečnostních důvodů povolte tuto funkci v telefonu. Menu-Nastavení-Umístění-Hledání telefonu". To samozrejme nastavene mam. Jednou ze sta pokusu se mi podarilo prozvonit telefon, jinak porad "Unable to connect to your phone to make it ring." Nechapu.
Notifikacni dioda je celkem k nicemu, protoze se po urcite dobe vypne. Nevim na co v HTC mysleli, kdyz to nastavovali. Jde to nekde upravit?
Libi se mi funkce zeslabeni zvoneni, kdyz ho zvednu ze stolu, ale mam pocit, ze to nefunguje pri vyjmuti z kapsy.
Nekdo tu psal, ze mu vydrzi baterka cely den i pri pouzivani telefonu. Ja jsem hral po ceste do prace a zpet angry birds (dohromady cca 40 minut) nikdo mi nevolal ani nepsal a ani ja nikomu, akorat jsem cucel do nastaveni a zkousel par widgetu (na nic moc dalsiho nebyl v praci cas) a vecer (19:00) uz jsem nemohl volat, telefon musel do nabijecky. Cili takova ta predstava, ze budu hrat ve vlaku hry nebo poslouchat muziku a jeste budu moct psat sms a volat jako driv, je asi zcestna. Cas ve vlaku 3 - 4 hodiny.
Nemate nekdo tip na zvoneni a zvuky? Zda se mi to vsechno strasne potichu i kdyz to mam naplno.
Kontakty jsem si na gmail poslal jako vcf, takze to by bylo. Co me ale trochu rozladilo je, ze se mi do kalendare nenaimportovaly data narozenin z kontaktu. V googlu je funkce, ktera to do google kalendare naimportuje ale s kalendarem v telefonu se to nesesynchronizovalo. Snad to nebudu muset vsechno prepisovat rucne :/
HTCsense.com - podle ruznych recenzi by se tam mely zobrazovat kontakty, zpravy, footprints, pristup k HTC hubu. Me se zobrazuje jenom dashboard a jeste se mi nestalo, ze by se mi zobrazila mapa a moje poloha na ni. Akorat hlaska "Sledování telefonu je momentálně zakázáno. Z bezpečnostních důvodů povolte tuto funkci v telefonu. Menu-Nastavení-Umístění-Hledání telefonu". To samozrejme nastavene mam. Jednou ze sta pokusu se mi podarilo prozvonit telefon, jinak porad "Unable to connect to your phone to make it ring." Nechapu.
Notifikacni dioda je celkem k nicemu, protoze se po urcite dobe vypne. Nevim na co v HTC mysleli, kdyz to nastavovali. Jde to nekde upravit?
Libi se mi funkce zeslabeni zvoneni, kdyz ho zvednu ze stolu, ale mam pocit, ze to nefunguje pri vyjmuti z kapsy.
Nekdo tu psal, ze mu vydrzi baterka cely den i pri pouzivani telefonu. Ja jsem hral po ceste do prace a zpet angry birds (dohromady cca 40 minut) nikdo mi nevolal ani nepsal a ani ja nikomu, akorat jsem cucel do nastaveni a zkousel par widgetu (na nic moc dalsiho nebyl v praci cas) a vecer (19:00) uz jsem nemohl volat, telefon musel do nabijecky. Cili takova ta predstava, ze budu hrat ve vlaku hry nebo poslouchat muziku a jeste budu moct psat sms a volat jako driv, je asi zcestna. Cas ve vlaku 3 - 4 hodiny.
-
spermosh
- smartstar

- Zařízení: HTC One X+
co se tyce vydrze na baterii, tak hodne zavisi na tom, zda pouzivas displej anebo ne
na to zvoneni zkus > AudioGuru < sam pouzivam a hlasitost mi prijde v pohode
anebo jsem nasel > Increasing Ring, mozna ti to bude staci
na HTCsense.com kasli, to je k nicemu, paskvil
v nastaveni - ucty a synchronizace, mas u gmailu nastavene, co se ma synchronizovat, pripadne zkus kalendar synchronizovat rucne
na to zvoneni zkus > AudioGuru < sam pouzivam a hlasitost mi prijde v pohode
anebo jsem nasel > Increasing Ring, mozna ti to bude staci
na HTCsense.com kasli, to je k nicemu, paskvil
v nastaveni - ucty a synchronizace, mas u gmailu nastavene, co se ma synchronizovat, pripadne zkus kalendar synchronizovat rucne
alkhazali wrote:Par postrehu a dotazu:
sluzba ma neustale vypadky, takmer nikomu nefunguje...
niekde v menu som to videl
mam nastavene iba vyzvananie bez vibracii, ked mam mobil vo vrecku, vibruje a hlasitost je na najvyssej urovni, ked ho vyberiem z vrecka, prestane vibrovat a aj zvuk sa stisi....ale asi nie az tak, ako ked telefon zdvihnes zo stola...ono to asi predpoklada, ze ked mas mobil vo vrecku, pohybujes sa v rusnejsom prostredi ako ked je na stole
to som mohol byt aj ja...kolko mas ten telefon? takej vydrze som dosial az po par cykloch nabijania. teraz mi vydrzal telefon 2 dni, v piatok som ho vyuzival aktivnejsie, v sobotu iba par hovorov a nabijal som az druhy den v noci ked som mal 15% baterie
-
spermosh
- smartstar

- Zařízení: HTC One X+
nastaveni notifikacni diody je v menu - nastaveni - displal, ale delka notifikace nebo jine nastaveni zde neni - na to asi budes muset nejakou utilitkou
telefon mam paty den. v patek jsem ho plne nabity vzal do prace i s kabelem a tam po nejakem hracickovani ho zase dobil doplna, vecer (hral jsem ruzne hry a stahoval nejake aplikace) jsem ho nabijel znova.
Dnes od rana angry birds, synchronizace kalendare a kontaktu, zadne volani a sms a baterka 32%. Nevim co bych delal, kdybych musel volat 2 hodiny denne jako driv.
Co se tyce te diody, tak to neni uplne zasadni vec ale presto nechapu uvazovani lidi z HTC. mozna si mysli, ze kdo je od telefonu dyl jak 5 minut, musi si ho otevrit.
Dnes od rana angry birds, synchronizace kalendare a kontaktu, zadne volani a sms a baterka 32%. Nevim co bych delal, kdybych musel volat 2 hodiny denne jako driv.
Co se tyce te diody, tak to neni uplne zasadni vec ale presto nechapu uvazovani lidi z HTC. mozna si mysli, ze kdo je od telefonu dyl jak 5 minut, musi si ho otevrit.
-
Misha kulicka
- přispěvatel

- Zařízení: BlackBerry Passport
Na delší blikání diody používám ke spokojenosti program Missed reminder.
-
Starbuck
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC Desire HD, SG Note
Jak jsem již psal - baterku hodně žerou 3G sítě a synchronizace s HTC Sense. Povypínej a pak poreferuj.
Vrátím se k poblému synchronizace (ne)online. U online synchronizace mi vadí taky pomalost práce - přecijenom přepínání mezi okny Gmailu je pomalejší - já vím jsou to zlomky vteřin, ale to je přesně důvod, proč si kupujeme rychlejší stroje. Navíc "Blbý" Outlook má pro mě daleko přívětivější vzhled a mnohostranější nastavení, nez Gmail, ale to může být tí, že to ještě neumím.
2 Dufulo - Ten prográmek jsem na marketu nenašel.
Vrátím se k poblému synchronizace (ne)online. U online synchronizace mi vadí taky pomalost práce - přecijenom přepínání mezi okny Gmailu je pomalejší - já vím jsou to zlomky vteřin, ale to je přesně důvod, proč si kupujeme rychlejší stroje. Navíc "Blbý" Outlook má pro mě daleko přívětivější vzhled a mnohostranější nastavení, nez Gmail, ale to může být tí, že to ještě neumím.
2 Dufulo - Ten prográmek jsem na marketu nenašel.
Ja ho tam mam. Hladaj MyPhoneExplorer Client.
To je kliet pre mobil. Na PC si nainstalujes verziu pre pocitac, najdes ju tu http://www.fjsoft.at/en/" onclick="window.open(this.href);return false;
To je kliet pre mobil. Na PC si nainstalujes verziu pre pocitac, najdes ju tu http://www.fjsoft.at/en/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dik, vyzkousim.Misha kulicka wrote:Na delší blikání diody používám ke spokojenosti program Missed reminder.
No vzhledem k tomu ze HTC Sense temer nefunguje, tak zrusit synchronizace nebude asi zadna skoda, ale stejne se mi nic nesynchronizuje protoze, pokud nejsem doma na wifi, mam site vypnute (tedy i 3G) a zapinam jenom kdyz chci neco updatovat (pocasi treba) a pak to zase vypnu.Starbuck wrote:Jak jsem již psal - baterku hodně žerou 3G sítě a synchronizace s HTC Sense. Povypínej a pak poreferuj.
Co se tyka synchronizace kontaktu, tak Outlook jsem jeste nezkousel. Pocitac, kde ho mam, zrovna nebezi. Uz se ale tesim az to vyzkousim. Synchronizace s gmailem mi pripada trochu nestastne udelana. Myslel jsem ze se to co mam v telefonu objevi v gmailu a naopak (jako u outlooku). mit dve sady kontaktu mi prijde nesikovne a zbytecne.
-
mike-biker
- moderátor

- Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Co se týká synchronizace, tak takhle to funguje! Co máš v telefonu, máš i v Gmailu. Smázneš ve founu - po synchru zmizí i na Google a naopak! Outlook máš jen v PC a placený, pokud tedy nekradeš?! Tady můžeš kdekoli na světě, pokud se ti smažou kontakty je zase obnovit ze serveru! Mě to tedy funguje dokonale. Zakázal jsem akorát synchronizovat obrázky u kontaktů, které Gmail degraduje na 96x96 px, což snad soudruzi z Gůglu časem vychytají.
Samozřejmě exportuji pravidelně na kartu a do PC, nejsem šílenec, abych nezálohoval!
Lepší 3x, než vůbec!
Outlook tedy zcela netřeba.
Kromě toho samozřejmě používám MyPhoneExplorer, což je genitální program, znám ho ještě z dřevních dob, kdy sloužil pro synchro Sony Eriků. Archivuje nejen všechny kontakty, ale i hovory a SMS! A to nejen přes kábl, ale i WiFinu.
Samozřejmě exportuji pravidelně na kartu a do PC, nejsem šílenec, abych nezálohoval!
Outlook tedy zcela netřeba.
Kromě toho samozřejmě používám MyPhoneExplorer, což je genitální program, znám ho ještě z dřevních dob, kdy sloužil pro synchro Sony Eriků. Archivuje nejen všechny kontakty, ale i hovory a SMS! A to nejen přes kábl, ale i WiFinu.
Kde sa dá ta synchronizácia obrázkov kontaktov vypnúť? Nevedel som že to ide a táto vec ma od synchronizácie s google odrádzala.
-
Starbuck
- častý přispěvatel

2 Mike - chápu všechny argumenty a nic proti nim nenamítám. Někomu to vyhovuje, někomu ne. Jde o to, že mám pracovní notebook s Outlookem, kde mám veškeré kontakty a veškerou poštu. Tohle změnit nemůžu a synchronizovat obojí ještě na Gmail je zaprvé zbytečné a zadruhé to vede ke zmatkům ze kterých vznikají chyby. Tohle je myslím problém všech, kdo chtějí synchronizaci s Outlookem. Navíc jsem s ním zvyklý pracovat a vím kde co nastavit, kdežto u Gmailu zatím tápu a přijde mi to dost kostrbaté. A výhoda obnovy kontaktů kdekoli na světě je pro mě spíš úsměvná. Osobně skutečně nevidím výhody online synchronizace kontaktů a kalendáře. Pošta je něco jiného.
To plati jedine pokud si zaskrtnes, ze chces videt v telefonu jen kontakty z googlu, coz asi nakonec udelam. Pokud chces videt kontakty oznacene Telefon, tak ty se nesynchronizuji. Pokud chces videt oba, tak ti to nabidne spojeni (coz jsem myslel ze je reseni, ale neni, alespon ne dokonale, protoze v upravach se objevi k uprave obe sady. Nerozumim tomu proc by to nemohlo byt jako u Outlooku, ktery nerozlisuje, co je odkud, ale kontakty porovna a upravi stejne.mike-biker wrote:Co se týká synchronizace, tak takhle to funguje! Co máš v telefonu, máš i v Gmailu. Smázneš ve founu - po synchru zmizí i na Google a naopak!
jeste me pri nastavovani zarazila jedna vec. nikde jsem nenasel moznost aby se prichozi zvoneni/oznameni zesilovalo, coz je ficura, ktera je v telefonech snad odjakziva.
Ted jeste dostat do kalendare statni svatky a narozeniny z kontaktu a zakladni nastaveni je hotovo.
EDIT: tak to zobrazeni jenom kontaktu z googlu uz nefunguje, protoze uz jsou spojene s kontaktama z telefonu a musel bych je vsechny rucne rozpojovat
-
Starbuck
- častý přispěvatel

2 Alkhazali - s tím zvoněním to musíš brát tak, že nemáš v ruce telefon, ale komunikátor, který umí taky telefonovat. Používání komunikátoru jako telefonu je složitější než u obyčejného mobilu. Ale to je daň za chytrost. Na druhou stranu máš možnost použití množství prográmků, které umí to, co chceš. Takže pokud jsi tam nenašel vzrůstající hlasitost, tak musíš hledat na marketu.
-
Bobanovicz
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy Note
Re: HTC Desire HD: Všeobecná diskuze, řešení problémů
Ty mas misto jedne moznosti dve a jsi z toho cely zmateny. Nikdo te nenuti mit kontakty na Googlu a v telefonu zaroven. Chces synchronizovat...vyber Google, nechces synchronizovat, uloz si kontakty v telefonu, co v tom porad hledas za problem?
Na zesilovani zvoneni i budiku hledej v Marketu Increasing Ring.
Na zesilovani zvoneni i budiku hledej v Marketu Increasing Ring.
stabuck - potom sa ti bude program My phone explorer pacit. mozes si v nom totizto zvolit, ze chces synchronizovat aj s outlookom. v praxi to vypada tak, se spojis cez wifi alebo kabel mobil s myphoneexplorer, navzajom sa ti synchronizuju a nasledne sa synchronizuje kalendar a kontakty medzi myphone explorer a outlook. sikovne a lepsie ako dodavany htc synch...
alk - mne sa narodeniny kontaktov v kalendari zobrazuju.
sviatky by som riesil asi cez google kalendar, kde sa mi zobrazuju a dal by som si ich zobrazovat aj v mobile.
alk - mne sa narodeniny kontaktov v kalendari zobrazuju.
sviatky by som riesil asi cez google kalendar, kde sa mi zobrazuju a dal by som si ich zobrazovat aj v mobile.
OK, to beru. jenom jsem myslel, ze to je takovej zaklad, co snad nema cenu odstranovat respektive nepridavat.
Treba ta notifikacni dioda je implementovana jenze blbe. Takze si musis stahnout programek ne na doplneni ale na opravu.
-- doplnění předchozího příspěvku (pon led 10, 2011 8:54) --
svatky v google kalendari mam, ale nikde jsem neprisel na to jak je syncnout do telefonu
Treba ta notifikacni dioda je implementovana jenze blbe. Takze si musis stahnout programek ne na doplneni ale na opravu.
-- doplnění předchozího příspěvku (pon led 10, 2011 8:54) --
a jaks to udelal, ze se ti zobrazuji narozeniny? Mas nejaky kalendar, co to umi?dufulo wrote:alk - mne sa narodeniny kontaktov v kalendari zobrazuju.
svatky v google kalendari mam, ale nikde jsem neprisel na to jak je syncnout do telefonu
ta dioda je celkovo zle riesena, na starom htc touch hd bola v uspavacom tlacitku na vrchu pristroja. ked som ho mal zasunuty v kozem puzdre, tak bola vidiet.
na desire hd je v sluchatku, ked dam mobil do puzdra, ledku nevidim, aky ma potom zmysel?
kontaky som mal v outlooku. je ale pravda, ze narodeniny sa mi dali do kalendara este ked som pouzival htc touch hd s wm 6,1....
kalendar - mne sa sviatky zobrazuju. v gmail kalendary na PC som si pridal kalendar slovenske sviatky. v mobile som si otvoril kalendar - menu - viac - kalendare - menu - pridat kalendare - zaskrtol som kalendar slovenske sviatky. cize teraz sa mi v mobilnom kalendari zobrazuju udalosti z outlook kalendaru a sviatky z gmail kalendaru + dalsi kalendar co mam navoleny (napriklad FB narodeniny a ine)
na desire hd je v sluchatku, ked dam mobil do puzdra, ledku nevidim, aky ma potom zmysel?
kontaky som mal v outlooku. je ale pravda, ze narodeniny sa mi dali do kalendara este ked som pouzival htc touch hd s wm 6,1....
kalendar - mne sa sviatky zobrazuju. v gmail kalendary na PC som si pridal kalendar slovenske sviatky. v mobile som si otvoril kalendar - menu - viac - kalendare - menu - pridat kalendare - zaskrtol som kalendar slovenske sviatky. cize teraz sa mi v mobilnom kalendari zobrazuju udalosti z outlook kalendaru a sviatky z gmail kalendaru + dalsi kalendar co mam navoleny (napriklad FB narodeniny a ine)
hoho, diky
Uz to funguje. I ty narozeniny.
Uz to funguje. I ty narozeniny.