Wildfire aGPS nebo GPS?
-
April
- nováček

- Zařízení: Samsung Omnia Lite
Wildfire aGPS nebo GPS?
Dobrej, na andorid fóru bylo ve specifikaci napsáno aGPS, ale tady na smartmanii zas někdo psal, že má GPS, tak co z toho je pravda? Na htc.com/cz je interní GPS což může znamenat obojí hádám. Byl bych moc vděčnej, kdyby mi odpověděl někdo i s nějakým důkazem že to má buď aGPS nebo GPS. Díky za případnou odpověď.
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Desire
Wildfire aGPS nebo GPS?
Podle dotazu si nejsem 100% jistý, zda víš jaký je v těchto dvou pojmech rozdíl. Netroufnu si říci, že každý Android s GPS přijímačem disponuje službou A-GPS, ale rozhodně všechny zařízení s Androidem od HTC disponují i A-GPS, takže i WildFire. A-GPS je spíše softwarovou záležitostí, kterou musí částečně umožnit i OS.
-
April
- nováček

Wildfire aGPS nebo GPS?
No já tě na 100% procent ujistím, že to vážně nevím, myslel sem, že u aGPS je potřeba aji datovej přenos nebo tak něco, neplánuju datovej tarif, nevyužil bych to, takže bych za použití nechtěl platit. Možná to byla hloupá domněnka...
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

Wildfire aGPS nebo GPS?
A-GPS umožňuje rychlejší FIX satelitů díky informacím, které telefon získá o své přibližné poloze díky mobilní tel. síti a díky tomu, že si transparentně Android stahuje na pozadí informace o poloze satelitů. Takže bez datového připojení nezíská telefon přibližnou polohu a informace o satelitech, které jsou v tuto chvíli k dispozici. Tudíž bez připojení nemůžeš využívat A-GPS.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Wildfire aGPS nebo GPS?
A nelze nastavit manuální stahování těchto informací? Pokud jsem to dobře pochopil, tak jde o úplně stejný princip, jako když HTC přišlo s aplikací QuickFix (snad se to tak jmenovalo). Mám na S200 něco podobného a lze nastavit i jen ruční stahování, informace jsou určené na 14 dní (postupně se po těch 14 dní prodlužuje doba první fixace)
-
April
- nováček

Wildfire aGPS nebo GPS?
Takže budu GPS moct využít jenom s wi-fi, dík za odpověď.
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

Wildfire aGPS nebo GPS?
Android vše dělá transparentně bez vědomí uživatele. Uživatel nemá šanci to nikterak ovlivnit a o žádné aplikaci nevím a nejspíš žádná ani není.
EDIT: GPS bude nadále i bez A-GPS funkční. Jen bude zjištění satelitů a jejich FIX trvat delší dobu. Ve vyjímečných případech i třeba až jednu hodinu.
EDIT: GPS bude nadále i bez A-GPS funkční. Jen bude zjištění satelitů a jejich FIX trvat delší dobu. Ve vyjímečných případech i třeba až jednu hodinu.
-
April
- nováček

Wildfire aGPS nebo GPS?
Hodinu bude trvat než GPS zjistí jaká je moje poloha? To je síla, a sou nějaké bezplatné navigace které jsou použitelné?
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

Wildfire aGPS nebo GPS?
Vyjímečně opravdu až 1 hod. Zpravidla tak do 10, 20 min. Pokud myslíš nějakou autonavigaci zdarma nebo za pár kaček a aby za něco stála. Tak to vážně není..
Tohle by tě mohlo zaujmout.
Tohle by tě mohlo zaujmout.
-
barberry.pha
- smartstar

- Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Wildfire aGPS nebo GPS?
Psal ve vyjmecnych situacich, zalezi jak kvalitni gps chip je v danem pristroji, kde se pripojujes atd, myslim za zadarmo zadna offline navigace neni. Zatim je ma jenom nokia v nekterch modelech Ovi mapy .
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

Wildfire aGPS nebo GPS?
Ještě pro upřesnění významu A-GPS doplním, že fix s A-GPS je již za pár sekund. Při ideálních podmínkách do 5 sekund.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Wildfire aGPS nebo GPS?
Jen na okraj (spíš řečnická otázka): Je mi dost divné, že třeba klasická navigace TomTom, stará asi 4 roky, chytne uprostřed města signál do 10s. Proč je najednou potřeba mít informace o pozicích satelitů? 
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

Wildfire aGPS nebo GPS?
Taky mě to překvapuje. Jednu v rodině máme a fix je za pár sekund. Když bych si chtěl odpovědět, tak nejspíš si uchová poslední známou pozici a již v sobě třeba má databázi s informacemi o pozici satelitů v daných regionech po celý rok a nebo má fakt velkou anténu.