Tablet s 10" displejem od Toshiby čeká na Android 3.0

Diskuze o systému Android (N, 6.x… tipy na úpravy, všeobecná diskuze)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Letošní rok se bude ve velkém točit okolo tabletů a tak se není čemu divit, že většina předních výrobců už ve svých laboratořích pečlivě pracuje na prvních vlaštovkách a ti aktivnější už dokonce mají první modely na trhu. Vlak si nechce nechat ujet ani Toshiba, která redaktorům ze serveru Engadget ukázala jejich chystaný tablet s displejem o úhlopříčce 10,1 palce a rozlišením 1280 × 800 px. Zařízení zatím nemá žádný oficiální název a je možné, že se bližšího upřesnění dočkáme na veletrhu spotřební elektroniky CES, který ve čtvrtek začne v Las Vegas. Na přední straně najdeme 2MPx kameru pro videohovory, záda zdobí 5MPx fotoaparát s možností záznamu videa v HD rozlišení (720p). Na bocích tabletu najdeme plnohodnotné USB a HDMI konektory, slot na SD kartu a miniUSB konektor.

obrázek

Srdcem zařízení je čipová sada nVidia Tegra 2 s 1GHz procesorem. Toshiba toto zařízení plánuje na trh uvést v první polovině letošního roku, zařízení je prý téměř hotové a v současné době se vyčkává na uvolnění nové verze Androidu 3.0 "Honeycomb", který má pro tablety přinést celou řadu významných optimalizací.

obrázek
Kompletní galerii snímků naleznete zde
dark_hood
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 830

Post by dark_hood »

zdravím :) mám otázku. plánujú výrobcovia do tabletov pridať aj funkciu usb host? myslím, že v tablete by sa to zišlo
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

Vždyť to tam je napsany,plnohodnotný USB
Jinak s emi zařízení moc líbí,jen doufám ze to nezabijou dotykovym ovládáním,např. špatně se ovládajici klavesnici
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

Na co přesně USB Host? Pokud vím, tak drivery pro periferie se to na Androidu zrovna nehemží...? Ostatně, z toho samého důvodu to chcíplo na Windows Mobile a využití kulhá i na Symbianu.
cryingfreeman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy

Post by cryingfreeman »

usb kluč, klavesnica, myška, fotoaparát u činských lacných android tabletov bežne fungujú, minimalne to bude fungovať aj tu
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

Já teda nevím,já mě z mobilních OS podporujících USB host snad jen Cowon Q5W s WinCE a tam mi jelo absolutně vše(klávesnice,flashky,hardisk)
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Jako celek to je hezký tablet - úžasná záda a fádní předek :)

Existuje pár starších PDA, ale jinak USB Host s napájením nic nového nemá (dříve třeba G900 nebo některé FDC nebo Dell Axim). Bez napájení ho umí i HD2 nebo moje S200 a možná i všechny Snapdragony, ale to bych možná lhal :)

Jinak ano - HID zařízení (myši, klávesnice), flash disky, přenosné HDD - vše fungovalo bez problému.
hellwet
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S3 + iPad 5 128GB

Post by hellwet »

mne zaial staci tablet pc od asusu asu t101MT tak niak sa vola ten netbook a ma tiez 10palcovy dotykovy displej otocny k tomu ma normalnu qwerty klavesnicu ako netbook len si musim kupit upgrade na windows 7 home premium aby som mal multitouch displej to je vsetko a nic mu nechyba no trochu vyssi vykon to je vsetko :)
Post Reply

Return to “Operační systém Android”