Návod: Galaxy S a aktualizace na Android 2.2 + debrand
pomoc !!!
omlouvám se že to píšu takhle ale nevím co dělat. Udělal jsem vše podle návodu ale když se telefon zapne, nebo spíše řečeno by se měl zapnout, tak jde normálně animace na začátku, pak takové to logo s tím S-kem, ale telefon u tuho divně vibruje (pravidelně se střídá jedna vibrace a tři krátké vibrace v intervalu cca 1 minuta). A poté se objeví pouze černá obrazovka a nic (telefon stále vibruje).
opravdu nevím co dělat :(( - moc telefonům nerozumím a alespoň bych to rád vrátil zpět ! prosím pomožtě !
budu moc rád za jakoukoli radu !!!
omlouvám se že to píšu takhle ale nevím co dělat. Udělal jsem vše podle návodu ale když se telefon zapne, nebo spíše řečeno by se měl zapnout, tak jde normálně animace na začátku, pak takové to logo s tím S-kem, ale telefon u tuho divně vibruje (pravidelně se střídá jedna vibrace a tři krátké vibrace v intervalu cca 1 minuta). A poté se objeví pouze černá obrazovka a nic (telefon stále vibruje).
opravdu nevím co dělat :(( - moc telefonům nerozumím a alespoň bych to rád vrátil zpět ! prosím pomožtě !
budu moc rád za jakoukoli radu !!!
Timilias >> Aktualizuj znova...nech pripojenej founa pres USB a ktualizuj...
ee to by nefungovalo.. mobil se vůbec nepřipojí v KIES. Byl jsem fakt úplně bezradnej, a když sem byl připravenej se vzdát tak sem, trochu omylem našel na XDA odpověď:
nevím jestli to tak bylo i u mě, ale měl sem tam one-click lagfix a to se prej nemá rádo s flashováním, takže doporučuju všem aby ho "vyply"/odinstalovali předtím než budou flashovat ! U mě to vyřešilo to, že jeden chlap psal, že se mu to taky stalo a normálně v safe moodu stačilo dát takovou tu možnost vymazat všechny data nebo co. Potom už to normálně naběhlo
. Jediný co, tak to opravdu nenašlo žádný aplikace co jsem tam měl a k mojí externí kartě se chová jakože v ní nic není. To sem se rozhod řešit tak, že všechno zazálohuju a naformátuju - alespoň v tom budu mít pořádek. Jsem šťastnej, že nemusím nic flashovat a tak
BTW: v KIES se mi ale pořád zobrazuje update, tak teď nevím jestli je to ten oficiální, nebo jestli to chce updatovat znova tamto... jak říkám zkusím formát obou karet ať v tom mám pořádek a ještě jeden flash, napíšu jak to dopadne
nevím jestli to tak bylo i u mě, ale měl sem tam one-click lagfix a to se prej nemá rádo s flashováním, takže doporučuju všem aby ho "vyply"/odinstalovali předtím než budou flashovat ! U mě to vyřešilo to, že jeden chlap psal, že se mu to taky stalo a normálně v safe moodu stačilo dát takovou tu možnost vymazat všechny data nebo co. Potom už to normálně naběhlo
BTW: v KIES se mi ale pořád zobrazuje update, tak teď nevím jestli je to ten oficiální, nebo jestli to chce updatovat znova tamto... jak říkám zkusím formát obou karet ať v tom mám pořádek a ještě jeden flash, napíšu jak to dopadne
-
Thompson
- smartguru

- Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2
Můžeš to nějak srozumitelně napsat...abych věděl co mám napsat do článku, jinak je to normální je to bug kies že furttu aktualizaci vyhazuje.
no pokusím se.
Prostě a dobře se mi telefon nezapnul po tom flashi, zřejmě protože jsem neodinstaloval můj lag fix (one click lag fix) předtím než jsem to flashnul. Před každym flashem novýho firmware se MUSÍ odinstalovat/vypnout, nebo cokoli lagfix jinak se to skoro vždycky podělá
Telefon se dostal přes ty dvě základní animace (boot animations) ale pak byl prostě jen černej obraz (svítili tlačítka po doteku) a telefon vibral (i při zapínání) v intervalech asi jedný minuty.
Odpověď na to co s tím jsem našel celkem náhodou tady:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... st10243276" onclick="window.open(this.href);return false;
Konkrétní odpověď/ jak to napravit:
Go to recovery (volup+home+power) wipe data/factory reset and it will work, happened to me also.
tedy jít do recovery modu a dát tu možnost wipe data/factory reset
potom už mi to šlo zapnout. Problém zůstával v tom že i když mi všechna data zůstala tak jsem neviděl žádné aplikace (fyzicky naistalované byly, ale neukazovali se ve výpisu aplikací a neměli žádný ikonky v menu).
To jsem vyřešil tak, že jsem zazálohoval všechna data na počítač, formátoval jsem obě karty a pro jistotu udělal celý ten flash ještě jednou (ten co si tady popsal). Všechno proběhlo v pořádku a i načítání bylo rychlejší. No a pak už jsem si jen ty věci co jsem chtěl naházel zpět do telefonu
Prostě a dobře se mi telefon nezapnul po tom flashi, zřejmě protože jsem neodinstaloval můj lag fix (one click lag fix) předtím než jsem to flashnul. Před každym flashem novýho firmware se MUSÍ odinstalovat/vypnout, nebo cokoli lagfix jinak se to skoro vždycky podělá
Telefon se dostal přes ty dvě základní animace (boot animations) ale pak byl prostě jen černej obraz (svítili tlačítka po doteku) a telefon vibral (i při zapínání) v intervalech asi jedný minuty.
Odpověď na to co s tím jsem našel celkem náhodou tady:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... st10243276" onclick="window.open(this.href);return false;
Konkrétní odpověď/ jak to napravit:
Go to recovery (volup+home+power) wipe data/factory reset and it will work, happened to me also.
tedy jít do recovery modu a dát tu možnost wipe data/factory reset
potom už mi to šlo zapnout. Problém zůstával v tom že i když mi všechna data zůstala tak jsem neviděl žádné aplikace (fyzicky naistalované byly, ale neukazovali se ve výpisu aplikací a neměli žádný ikonky v menu).
To jsem vyřešil tak, že jsem zazálohoval všechna data na počítač, formátoval jsem obě karty a pro jistotu udělal celý ten flash ještě jednou (ten co si tady popsal). Všechno proběhlo v pořádku a i načítání bylo rychlejší. No a pak už jsem si jen ty věci co jsem chtěl naházel zpět do telefonu
Rozhodol som sa ze uz nebudem dalej cakat na oficialny Froyo pre SK. Vyskusal by som tento postup. Len by som mal asi problem s nefunkcnymi MMS. Mate aj nejaky postup pre Orange SK ako to nastavit?
-
Thompson
- smartguru

Timilias: Ten Lagfix to sis tam nahrál sám?
Já ano , a už ho mám na oravě . Od pokusu vrátit tel. na verzi 2.1 nejde spustit. Načte se jen startovací logoperseus wrote:Uz se nekdo pokusil tento proces vratit? Vrati se i na verzi 2.1?
-
perseus
- nováček

- Zařízení: Sony Ericsson Vivaz, Samsung Galaxy S
takze nezkouset a radeji cekat
Vratit na 2.1 to jde se zachrannym balickem ale z5 se to flashuje pres Odin ale myslim si ze tohle je zbytecne, Froyo 2.2.1 UK je shodne s Froyo 2.2.1CZ, podle me ma Samsung problem s CZ SWYPE a proto vydani aktualizace oddaluje.
Froyo 2.2.1 UK je oficialni od Samsungu a spolehlive a myslim ze kdo si to aktualizuje, urcite nebude premyslet aby si tam znovu nahraval Eclair 2.1.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud nekomu nastane tento problem:
postupujte takto:
Tento problem mel "Zdenek" z jineho fora...a dekuji mu za vyreseni problemu.
Froyo 2.2.1 UK je oficialni od Samsungu a spolehlive a myslim ze kdo si to aktualizuje, urcite nebude premyslet aby si tam znovu nahraval Eclair 2.1.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud nekomu nastane tento problem:
Code: Select all
Vzniknul mi akorát jeden problém s odesíláním SMS zpráv…při pokusu odeslat SMS mi to hodí hlášku:
Aplikace Zprávy (proces com.android.mms byla neočekávaně zastavena. Opakujte akci.Code: Select all
Po provedení kompletního backupu jsem resetoval tovární nastavení a vše funguje tak jak má i SMS:-)Návod: Galaxy S a aktualizace na Android 2.2 + debrand
jojo ale už na 2.1, takže jsem ho tam měl jakoby "odminula"Thompson wrote:Timilias: Ten Lagfix to sis tam nahrál sám?
přemejšlim, že bych si ho tam dal znova uvidim, zdá se mi že to s tim lagfixem předtim bylo svižnější
-- doplnění předchozího příspěvku (sob led 01, 2011 21:26) --
btw chtěl bych se zeptat, je v tomhletom už zahrnutej root nebo tak něco ? protože u jádra mi to píše nějakej root
já tam právě dával root z xda, ale ten mobil byl pak pomalejší, takže jsem všechno smazal a znova sem dal ten flash. Jen nevim jeslti tam ten superuser a root zůstaly nebo ne.. i když když spustim ten quadrom (nebo jak se ten benchmark jmenuje) tak jede o poznání rychleji...
Českou klávesnici s diakritikou stačí stáhnout z marketu a doinstalovat - Smart Keyboard – klávesnice pro ty, na které výrobce zapomněl
http://www.svetandroida.cz/smark-keyboa ... nel-201010" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.svetandroida.cz/smark-keyboa ... nel-201010" onclick="window.open(this.href);return false;
Já se vrátil na verzi 2.1 přes KIES.. Akorát po startu mi neustále naskakovaly hlášky "Omlouváme se, proces XXXXX byl neočekávaně ukončen". Nakonec jsem se prokousal k resetu na tovární nastavení. Po té po restartu vše okej.. Akorát se objevil další problém. Byl změněný Product Key na něcoKOR.. Takže jsem musel rootovat a obnovit soubor nv_data.bin a pak ještě pomocí *#272*XXXX# (kde XXXX odpovídá akutálnímu času) nastavit na XEZ..
-
Thompson
- smartguru

Timilias: Není, je to ofiko...něco ti tam zůstalo
.
-
READYX
- už mám dva příspěvky

- Zařízení: Samsung galaxy s GT I9000
Vše je "OK" díky za návod......
Ahoj, taky jsem aktualizoval firmware podle tohoto návodu, ale řeším 2 problémy.
1. zmizel mi správce spuštěných aplikací co byl na základní ploše, který ukazoval spuštění progrmy a šly v něm ukončovat.
2. nefunguje mobilní přístupový bod, pc k němu připojím, ale pc ukazuje omezené připojení a net nejde
Netuší někdo kde může být problém?
1. zmizel mi správce spuštěných aplikací co byl na základní ploše, který ukazoval spuštění progrmy a šly v něm ukončovat.
2. nefunguje mobilní přístupový bod, pc k němu připojím, ale pc ukazuje omezené připojení a net nejde
Netuší někdo kde může být problém?
1.normalne si ho na plochu pridej.Nastroje-Program monitor.
2.Musis rucne zadat APN pripadne nechat vyhledat site a vybrat operatora
2.Musis rucne zadat APN pripadne nechat vyhledat site a vybrat operatora
1-Dlouhym stiskem na plose se ti objevi "nastroje" a tam si najdes aplikaci "Program Monitor (správce spuštěných aplikací).
Lepsi je aplikace "Advanced Task Killer"
2-Bud si posli od tveho mob. operatora sms(pripojeni) nebo v prvnim topicu mas navod na manualni nastaveni internetu od operatoru.
Lepsi je aplikace "Advanced Task Killer"
2-Bud si posli od tveho mob. operatora sms(pripojeni) nebo v prvnim topicu mas navod na manualni nastaveni internetu od operatoru.
2.Ja musel.zadat rucne.Chztra sms mi nezabrala
Ahoj. Díky za rady.
1. vyřešeno přidáním podle vašeho návodu.
2. přístupovej bod mám nastavenej, v mobilu normálně net běhá, jen nejde přes ten přístupovej bod.
Připojim k telefonu notas a píše mi to omezené připojení, prostě to do notasu nepustí net (v mobilu jde).
Janny
1. vyřešeno přidáním podle vašeho návodu.
2. přístupovej bod mám nastavenej, v mobilu normálně net běhá, jen nejde přes ten přístupovej bod.
Připojim k telefonu notas a píše mi to omezené připojení, prostě to do notasu nepustí net (v mobilu jde).
Janny