Přemýšlíte o koupi zařízení s Windows Phone 7? (diskuze)

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Touchstone je super a hlavně telefon nabíjí rychle, ale ne vždy se ji s sebou člověku chce tahat a když jde na delší dobu do terénu, musí to bez elektriky chvíli vydržet :) Zkusím ohledně té dostupnosti Omnie 7 napsat do T-Mobile a pokud se dozvím nějakou upřesňující informaci, dám to sem.
pavklu
nováček
nováček
Zařízení: Motorola Droid2 Global white

Post by pavklu »

Ja jsem ted na rozhrani a premyslim, ktere bude dalsi me zarizeni, doted spokojene slouzil Kaiser, hracicka jsem taky a co ted dal? Hodne jsem se tesil na Desire Z, protoze u me jednoznacne qwerty klaveska vitezi a wp7 zatim zadne takove zarizeni nema. Me pozadavky nejsou az tak narocne - email, internet, skype, icq, office dokumenty, funkcni navigace. Desire Z jsem byl okouknout v Praze a docela me vydesila konstrukce klavesky a jeji volnost, u wp7 me vadi nedostatek aplikaci a copy a paste, tak asi jeste pockam.
chmeldas
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"

Post by chmeldas »

To pavklu: s hw klávesnicí přijde Dell Venue Pro, IM klient od Shape Services je též v přípravě, office ve WP 7 jsou, email a internet též. Horší je to s navigací, ale počet aplikací v Marketu by se měl do konce roku pohybovat kolem 3000 (nevím přesně, ale někde jsem to vyčetl). Z ČR bohužel placené aplikace nejde stahovat, ale copy/paste by měl obsahovat lednový update. Osobně se mi WP 7 zamlouvá, ale jak píšeš ty zatím je asi nejrozumnější počkat. Češtinu v telefonu naštěstí nepotřebuji tak se možná po prvním updatu a vydání Mozarta dokopu k výměně svého "letitého" HDčka.
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

Ve WP 7 zatím nelze prohlížet :-/(doufám, že zatím....) PDF? nebo mně něco ušlo?
edit: uff, umí :)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

jacek: S prohlížením PDF na WP7 není problém.
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

@ Jiří: Děkuji za potvrzení, velmi často využívaná fce. z mé strany.
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Post by dwbmb »

Mým velkým favoritem je Dell Venue Pro. Krom toho, že je nádherný, mi vyhovuje jeho qwerty klávesnice. Je to o zvyku - odjakživa jsem měl normální qwerty telefony ale zaroven nechci klavesnici vysouvaci do strany (nedokazu si predstavit, ze bych musel telefon otacet a zapojovat obe ruce pokazde, kdyz chci treba vyhledat a vytocit kontakt). Doufam, ze jeste bude (nebo ekvivalent) v nabidce, az bude pro WP7 ceska podpora.

Jinak co se tyce WP7 - copy paste umely snad vsechny moje telefony, pouzil sem to tak dvakrat, takze to me opravdu netrapi. Samozrejme vyzaduju tethering, to je podle me zakladni vec a funkcni Marketplace, protoze neplanuju mit telefon na hrani bezplatnych demoverzi nakejch hovadin. Nevim jak u pristroje samotneho, ale v emulatoru, kterej je soucasti SDK, se po zmene search locale na Czech zmeni i funkce tlacitka s lupou - uz se jen otevre IE s bingem jako website - tohle urcite nechci. Ze telefon nemluvi cesky je to posledni, co me trapi, ale absence ceskych znaku uz ano(vsak ted sami vidite, jaky hnus je text bez diakritiky). Jinak nektere pekne aplikace (jako Seesmic) se uz zacaly sirit jako zdrojaky, takze v kombinaci s developer regem ten Marketplace na freeware az tak moc potreba neni. V tomto stadiu WP7 ale opravdu nechci.
pavklu
nováček
nováček

Post by pavklu »

Tak co jsem to tak rychle projel tak horky kandidat na novy telefon je htc 7 pro tak doufam ze nebude jen pro amiky ale i pro nas, zatim budu sledovat vyvoj a opecovavat starika Kaisera...
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Podle spekulací by se měl model HTC 7 Pro dostat do Evropy v průběhu prvního kvartálu příštího roku, tak snad se tak skutečně stane. Jinak z "vedlejší" Třebové zdravím do Dlouhé :)
pavklu
nováček
nováček

Post by pavklu »

Díky, taky zdravim, pak si ho prijdu okouknout jako kdysi Kaisera 8-)
mrtek
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: HTC HD7

Post by mrtek »

Zdravim,
musim povedat ze po necelom tyzdni uzivania HD7 som tymto systemom nadseny.
Vyuzivam ho ako pre mobilny internet, multimedia a volanie samozrejme a v porovnani s HD2 (WM a android) je to jak pohlad do buducnosti.
Uplna pecka!
Tesim sa na update, system je predsa len v plienkach a v nasej oblasti je jeho vyuzivania menejcenne nez v USA/GB/...

.mrtek
gulii
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Surface Pro 3

Post by gulii »

Tak a jsem zase na začátku. Po cca měsíčním vlastnění HTC HD2 mi byl včera odcizen... takže jdu znova rozmýšlet, co koupit :???: Doufal jsem v portaci wp7 na HD2ku, ale asi to celé nechám být... a koupím rovnou HD7. Jak jsem zjistil po tom měsící používání wm/androidu, tak potřebuji minimum funkcí... /sms, mail, web, fb, music / a to mi HD7 spní už teď.
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB

Post by Cleric »

Některá zařízení jsou moc povedená, ale WP7 přicházejí zatím pro mne až s velkým omezením a to se mi nelíbí, i když časem to bude určitě lepší jen co přijdou aktualizace. Ale jednu věc nepřekousnu a to jak je zpracovaný menu.
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB

Post by Paulos »

gulii wrote:Tak a jsem zase na začátku. Po cca měsíčním vlastnění HTC HD2 mi byl včera odcizen... takže jdu znova rozmýšlet, co koupit :???: Doufal jsem v portaci wp7 na HD2ku, ale asi to celé nechám být... a koupím rovnou HD7. Jak jsem zjistil po tom měsící používání wm/androidu, tak potřebuji minimum funkcí... /sms, mail, web, fb, music / a to mi HD7 spní už teď.
V portaci WP7 na HD2 už raději příliš nedoufám kvůli svázání specifického hardwaru se systémem. Tedy, portace je možná, ale nebudou fungovat Live služby, čímž se telefon stává už příliš omezeným.
gulii
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Surface Pro 3

Post by gulii »

Právě, proto HD7 je jasná volba... :)
Balrog
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone :)

Post by Balrog »

Telefon s Windows Phone 7(Samsunga Omnii 7) mám sice od včerejška¨,ale první postřehy jsou pozitivní.Prosředí je parádně rychlé,pěkně udělané,vychytán je Email a zatím mi vadí Že telefon neni v češtině (nejsem zdatný angličtinář,ale na druhou stranu toho neni v telefonu moc co bych neznal),pak mi vadí že se nedá nakupovat v Marketplace a u omnie 7,že se na telefonu nenachází žádná upozorňovací dioda na zmeškané hovory a sms.Nemůžu porovnat výdrž telefonu,ale podle recenzí by měl vydržet dlouho tak uvidím a doufám,že budu příjemně překvapen?Jo a ještě parádní SuperAMOLED display musím vyzdvyhnout,je fakt parádní!!!
monohauser
nováček
nováček
Zařízení: nexus 7, iPhone 5

Post by monohauser »

Mam omnii 7 uz 2 tydny, tesil sem se na nej jako malej kluk, prvni dva dny som bol naprosto unesenej :) ze vseho!!! Ale pak zjistite sami ze ten telefon vubec nic prevratneho neponuka, dokonca je hodne nudnej... (aspon zatim.Mam na mysli wm7, jelikoz tel. parametri su super) Kdyz sem mel predtim iphone 3g anebo samsung galaxys s, to boli telefony od ktorych sem ani pohled neutrhnul, porad sem bol jenom vtom telefonu... v metru, doma, v praci proste celej den, nevedel sem si zivot bez nich predstavit :D A ted, omnia 7 s wm7... Radej ho nehavam v kapse a pouzivam ho jenom na sms a telefonovani.V tom telefonu neni zatim nic co by ma primelo ho vytahnut s kapsi, pocas nudnej cesti v buse nebo v metru. Proste zadne aplikace!!! A kdyz si nejake stahnete na marketplace, tak su uz hodne stare:) co sa hravalo na iphone pred 2lety:D (o ostatnich radej nemluvim, jelikoz graficka stranka aplikacii a spracovani je na vysmech:D Nevim proc chteji za ne ty penize? Lide by si ich nestahli ani jako free ) Nechi tu pisat nejakou recenzi nebo neco takoveho, ale myslim si ze neni zatim moc veci aby si mel clovek pozidit telefon s wm7. Jeste radej pockejte o nic nepridete, mozna jenom o ty prachy za ten telefon:D
Balrog
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone :)

Post by Balrog »

Já to měl naopak prvníé nic moc a teď nadšený.Pak jedině Výměna z JackalJackal za Desire HD a aspoň bude mít on z WM7 radost a ty určitě také,mluvím z vlastní zkušenosti¨(také mám Desire HD a kdyby nebylo Omnie 7 tak si ho nechám).
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”