Zdravim, tak ja mam externu bluetooth klavesnicu novu 2 dni. Je to Acutake mini bluetooth keyboard. Co sa tyka sparovania, nebol ziaden problem, dokonca som ani nemusel instalovat pribalene drivery. V HD2 staci zapnut BT + zapnut klavesnicu a da sa veselo pisat. Urcite je presnejsia, mam menej preklepov ako na softwareovej. Jedine co by som vytkol je zdyh klaves, ktory mohol byt nizsi, ale nie je to nic hrozne, ide iba o zvyk. Klavesnica ma rozmery cca HD2, je o polovicu tensia cca 6mm a neskutocne lahka (40gramov). Na boku ma konektor pre nabijanie vstavanej baterie a dokonca je to ten isty konektor ktorym pripojim HD2 k PC/nabijacke. Cize mam navyse kabel ktory mam vzdy pri pc. Co sa tyka vydrze, vyrobca udava inteligentne setrenie energie az s 50% usporou oproti ostatnym vyrobcom. Zatial sa mi ju vybit nepodarilo. Klavesy su pogumovane, ma 5 radov. Dokonca sa da ovladat aj menu a system telefonu. Da sa rolovat v ponuke start, v zalozkach sense, prezerat fotky. Akurat v opere akosi nefunguje enter, cize napisany text treba potvrdit na displayi. Taktiez v niektorych zalozkach sense nefunguje enter, ale tak na toto klavesnica nie je robena, taktiez nie je vyrobena k HD2. To co ma zvladat primarne je pisanie textu a s tym nema ziaden problem.