HTC Desire HD: Všeobecná diskuze, řešení problémů
no a muzete mi prosim rict hlavni vyhody androidu oproti wm 6.5 jak vseci pisou( co komu vadi u 6.5 co android zvlada lip ) ? mam jeste porad hd1 s 6.5 i 6.1 jak kdy co naflesuju a chci uz neco noveho rychleho a nesekaveho - dik jeste za info
-
janac_marek
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7
Hlavné výhody Androidu oproti WM?
Postačí to, že WM je už na dnešnú dobu proste vykopávka. Neni tak dobre v GUI prívetivý a uspôsobený na ovládanie prstami. Marketplace a nové aplikácie sú na bode mrazu.
To JackalJackal:
Nelegálne aplikácie nepoužívam. Všetko mám kúpené, alebo free.
Jediná nelegálnosť spočíva v tom, že vtedy, keď som ich kupoval, som musel mať root a kúpiť ich na simulovanú USA simku.
Už žiaden root nemám.
Android je jednoznačne stabilnejší ako staré WM. Ale ja predsa nebudem zrovnávať starý OS s novým.
iOS aj WP7 sú síce viac obmedzované, ale kvalita chodu aplikácií a kompatibilita je na inej úrovni. Do akej miery si to dokáže WP7 udržať so zvyšujúcim sa počtom zariadení a novými verziami OS je ešte otázne.
Ale napríklad na Androide toľko vychvaľovanú možnosť prístupu do filesystému.... skôr mi to vadí
. Pre mňa ako koncového bežného usera je to neprehľadné.
Postačí to, že WM je už na dnešnú dobu proste vykopávka. Neni tak dobre v GUI prívetivý a uspôsobený na ovládanie prstami. Marketplace a nové aplikácie sú na bode mrazu.
To JackalJackal:
Nelegálne aplikácie nepoužívam. Všetko mám kúpené, alebo free.
Jediná nelegálnosť spočíva v tom, že vtedy, keď som ich kupoval, som musel mať root a kúpiť ich na simulovanú USA simku.
Už žiaden root nemám.
Android je jednoznačne stabilnejší ako staré WM. Ale ja predsa nebudem zrovnávať starý OS s novým.
iOS aj WP7 sú síce viac obmedzované, ale kvalita chodu aplikácií a kompatibilita je na inej úrovni. Do akej miery si to dokáže WP7 udržať so zvyšujúcim sa počtom zariadení a novými verziami OS je ešte otázne.
Ale napríklad na Androide toľko vychvaľovanú možnosť prístupu do filesystému.... skôr mi to vadí
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
Mám na to jiný pohled. Já jsem z WM 6.5 přešel na Android, jsem s DHD velmi spokojený...ale v zásadě zatím není moc věcí, kde by byl výrazně lepší než HD2. Stabilita, rychlost...v tomto byl HD2 také vynikající. Ano, nabídka aplikací pro Androida je bohatá, ale upřímně, na top aplikace z WM stále 100 % náhradu nemám (IM+, AllReader+, RescoExplorer atp...ale i třeba ComicReaderMobi je na WM lepší...nebo mi stále chybí nějaký skutečně použitelný TaskManager přístupný okamžitě odkudkoli, á la ArkSwitch třeba). Na Androidu chodí spolehlivě věci, co na WM blbly (počasí, poloha atd.), ale vinu u tohoto vidím u HTC, ne v OS. V zásadě ale to co umí Android umí i WM a pokud ne, tak jen proto, že už není vyvíjen. Android beru jako systém, který mi aktuálně nejlépe nahradil WM, velmi se mi líbí, ale slabiny samozřejmě má.
-
janac_marek
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7
Tiež som prechádzal z WM. Zlaté staré časy.
Ale ja už dnes nechcem riešiť aby mi niečo chodilo. Myslel som, že Android bude v tomto veľmi blízko úrovni iOS, aj keď som vedel, že tak vyladené všetko nebude.
Lenže mýlil som sa. Veľa vecí musím riešiť.
Napríklad nie všetky app na robenie screenshotov mi idú bez rootu a root nechcem. Čiže treba tomu dať čas a proste naisť tú app, ktorá na tom danom zariadení ide. Nebodaj si kúpim zariadenie nové a znova riešiť problémy s kompatibilitou.
Všeobecne je obrovský problém s programom na záznam hovorov. Každý podporuje len niektoré zariadenia.
Nehovorím, že iOS ponúka toľko možností (bez Jailbreaku) ako Android a ani nehovorím, že tam soft na nahrávanie napríklad je, ale na iOS fakt nemusím nič riešiť a stačí si app zaplatiť, stiahnuť a mám istotu, že bude dokonale fungovať.
Napríklad s Galconom ani Angry Birds na iOS problém nemám. Tuná Galcon absolútne nie je navrhnutý pre 16:9 a je celý roztiahnutý (jasné, nie je to chyba OS ale app, lenže je to koncový user, čo musí stále niečo riešiť). A také Angry Birds... Najprv som bol nadšený so 16:9 a s videnia obrovskej plochy, ale občas mi nezareaguje na druhé ťapnutie (teda na tú reakciu, ktorú je možné vyvolať počas letu).
Jediné v čom zatiaľ vidím prevahu nad iOS je krásne upraviteľné today screeny widgetami (na iOS má človek hneď len ikonky aplikácií) a druhá vec je, že na DHD sa mi nesmierne super browsuje na Internete (Ale nie je to kvôli flashu - ten je mimochodom totálne na nič. Načo mi je flash, ak takmer vśetko flash video aj tak seká a je lepšie ho pozrieť cez open in YouTube app?). Áno, Skyfire to zrejme rieši, ale to už nie je flash a má ho aj iOS.
PS: Beriem do úvahy fakt len 3 moderné OS (Android, iOS a WP7). Nejaké Symbiany, Maemo či RIM neriešim).
Android iste nie je zlý, zas nechcem nováčikov odradzovať
. Len to nie je tak vyľadené, ako som od toho očakával.
A aj k samotnému HTC musím povedať..... DHD nie je ultra dokonalý kúsok HW. Nie len kvôli nestabilnej spodnej časti, ale škoda napríklad buttona na foťák. Toho sa zrejme nedočkám nikdy ani na iOS.
Ináč fičúrka vypnutia displeja po priložení k uchu je veru fajn
.
Ale ja už dnes nechcem riešiť aby mi niečo chodilo. Myslel som, že Android bude v tomto veľmi blízko úrovni iOS, aj keď som vedel, že tak vyladené všetko nebude.
Lenže mýlil som sa. Veľa vecí musím riešiť.
Napríklad nie všetky app na robenie screenshotov mi idú bez rootu a root nechcem. Čiže treba tomu dať čas a proste naisť tú app, ktorá na tom danom zariadení ide. Nebodaj si kúpim zariadenie nové a znova riešiť problémy s kompatibilitou.
Všeobecne je obrovský problém s programom na záznam hovorov. Každý podporuje len niektoré zariadenia.
Nehovorím, že iOS ponúka toľko možností (bez Jailbreaku) ako Android a ani nehovorím, že tam soft na nahrávanie napríklad je, ale na iOS fakt nemusím nič riešiť a stačí si app zaplatiť, stiahnuť a mám istotu, že bude dokonale fungovať.
Napríklad s Galconom ani Angry Birds na iOS problém nemám. Tuná Galcon absolútne nie je navrhnutý pre 16:9 a je celý roztiahnutý (jasné, nie je to chyba OS ale app, lenže je to koncový user, čo musí stále niečo riešiť). A také Angry Birds... Najprv som bol nadšený so 16:9 a s videnia obrovskej plochy, ale občas mi nezareaguje na druhé ťapnutie (teda na tú reakciu, ktorú je možné vyvolať počas letu).
Jediné v čom zatiaľ vidím prevahu nad iOS je krásne upraviteľné today screeny widgetami (na iOS má človek hneď len ikonky aplikácií) a druhá vec je, že na DHD sa mi nesmierne super browsuje na Internete (Ale nie je to kvôli flashu - ten je mimochodom totálne na nič. Načo mi je flash, ak takmer vśetko flash video aj tak seká a je lepšie ho pozrieť cez open in YouTube app?). Áno, Skyfire to zrejme rieši, ale to už nie je flash a má ho aj iOS.
PS: Beriem do úvahy fakt len 3 moderné OS (Android, iOS a WP7). Nejaké Symbiany, Maemo či RIM neriešim).
Android iste nie je zlý, zas nechcem nováčikov odradzovať
A aj k samotnému HTC musím povedať..... DHD nie je ultra dokonalý kúsok HW. Nie len kvôli nestabilnej spodnej časti, ale škoda napríklad buttona na foťák. Toho sa zrejme nedočkám nikdy ani na iOS.
Ináč fičúrka vypnutia displeja po priložení k uchu je veru fajn
-
Vlastimil Bartošák
- stálý přispěvatel

- Zařízení: LG V10
Chtěl bych se zeptat jak to že mám ještě v Desire HD starý market proč se nezaktualizoval na ten nový co už je? Dík
-
mxpwladimir
- nováček

- Zařízení: HTC Desire HD
Mozem sa spytat majitelov DHD, kolko Vam tak v priemere z baterky ukusne displej? Mne nikdy nie menej ako 80%, zda sa mi trochu moc

-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Desire
Dřív nebo později se sám aktualizuje.Vlastimil Bartošák wrote:Chtěl bych se zeptat jak to že mám ještě v Desire HD starý market proč se nezaktualizoval na ten nový co už je? Dík
Přátelé, tak mám od včerejšího večera nový market. Mám jen jeden problém. Před cca 1,5 měsíce jsem si zakoupil qiuckoffice a teď mi nový market nabízí aktualizaci a chce ji po mě znovu zaplatit... jiné aplikace,které mám zakoupeny se chovají v pořádku. Netusite někdo proč?
-- doplnění předchozího příspěvku (sob pro 18, 2010 9:36) --
Stačí v nastavení - aplikace - správa - všechny - Market - vymazat data, vynutit ukončení. Otevřít Market a dát něco stáhnout.
-- doplnění předchozího příspěvku (sob pro 18, 2010 9:36) --
Stačí v nastavení - aplikace - správa - všechny - Market - vymazat data, vynutit ukončení. Otevřít Market a dát něco stáhnout.
Vlastimil Bartošák wrote:Chtěl bych se zeptat jak to že mám ještě v Desire HD starý market proč se nezaktualizoval na ten nový co už je? Dík
Ako sparovat Desire HD s mysou cez bluetooth? Existuju nejake ovladace?
-
Vlastimil Bartošák
- stálý přispěvatel

Baterky bere mě kolem 70% jak kdy mám to nastavené na to světelné čidlo.mxpwladimir wrote:Mozem sa spytat majitelov DHD, kolko Vam tak v priemere z baterky ukusne displej? Mne nikdy nie menej ako 80%, zda sa mi trochu moc![]()
-
mike-biker
- moderátor

- Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Prostě 1.230mAh je na takový LCD a výkon málo. Vědí to všichni kromě HTC. 
-
mxpwladimir
- nováček

- Zařízení: HTC Desire HD
Mne to len proste nejde do hlavy s tou spotrebou, kedze HTC vyhlasovalo, ze SLCD bude mat mensiu spotrebu ako AMOLED a pritom ten AMOLED mi zral 6-9% baterky :( Fail... 
-
Vlastimil Bartošák
- stálý přispěvatel

No mě to osobně až tak nevadí já DHD nabíjím každou noc takže nemám problém s výdrží ,ale samozřejmě bych uvítal větší výdrž. Nechápu proč nedělají pro takové zařízení aspon 3000Mah.
Jinak právě ted se mi autualizoval ten market.
Já jen z čeho jsem byl tak trochu zklamaný tak to je ten zvuk z reproduktoru zadního myslel jsem že bude hrát aspoň tak stejně jako můj druhý TP2 a bohužel TP2 hraje podstatně hlasitěji. No jo no nejde asi všechno. 
-- doplnění předchozího příspěvku (ned pro 19, 2010 2:07) --
Jo ještě jedna věc nevíte kde seženu tu hru NOVA ? Je to taková střílečka vyděl jsem to na jednou představení. dík
Jinak právě ted se mi autualizoval ten market.
-- doplnění předchozího příspěvku (ned pro 19, 2010 2:07) --
Jo ještě jedna věc nevíte kde seženu tu hru NOVA ? Je to taková střílečka vyděl jsem to na jednou představení. dík
- Cleric
- smartmaniak

- Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
TO Vlastimil Bartošák:
Tady máš odkaz kde si jí můžeš koupit http://www.gameloft.com/android-hd-games/
Tady máš odkaz kde si jí můžeš koupit http://www.gameloft.com/android-hd-games/
inak možme na dhd upgradenut na android 2.3?, v aktualizaciach telefonu mi neponuka žiadnu aktualizaciu tak neviem ako a či sa to da
- Cleric
- smartmaniak

- Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Na verzi 2.3 si ještě budeme muset chvilku počkat. Mě to na mým Desire nabídlo zatím jen upgrade na verzi 2.29
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat majitelů HDčka zda telefon vydrží na jedno nabití 24hodin zhruba tuto zátěž - 2h wifi, 2h hudby, 45 min hovoru a cca 20 sms
Děkuji
chtěl bych se zeptat majitelů HDčka zda telefon vydrží na jedno nabití 24hodin zhruba tuto zátěž - 2h wifi, 2h hudby, 45 min hovoru a cca 20 sms
Děkuji
-
Vlastimil Bartošák
- stálý přispěvatel

Ano vydrží v pohodě i víc. 
Zdravím. Chtěl bych se zeptat, jak se dají ukládat čísla do Desiréčka přes PC? Pokoušel jsem se přes HTC SYNC, ale nějak mi to nejde, ani zálohování telefonu. Kde dělám chybu? Dík za rady. 
-
mike-biker
- moderátor

- Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
HTC Sync vůbec nepoužívám, dělám toto přes Google účet.