ukuchtěné ROM a důvěra
-
Radek Hulán
- smartstar

- Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800
ukuchtěné ROM a důvěra
Jen tak mě zajímá - když si stáhnete ukuchtěnou ROM (ať už WM nebo Android), kterou dělal někdo v Číně, Rusku či Korei, nemáte obavu o svá data? Nacpete tam bez přemýšlení veškerá hesla (včetně kritických k hlavnímu emailu) a věříte, že to nikam nic neposílá?
-
milennium
- smartstar

- Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
ukuchtěné ROM a důvěra
Myslím, že by jsi se měl nejdřív zeptat sám sebe. Pokud vím, tak ty jsi taky používal ukuchtěné ROM...
Takže se tě ptám, jak je to u tebe s důvěrou ?
Takže se tě ptám, jak je to u tebe s důvěrou ?
-
Radek Hulán
- smartstar

ukuchtěné ROM a důvěra
Používal, na WM, když nebylo zbytí, pár let ale flashuji jen originální ROM, které maximálně nejsou pro dané CID. To je něco jiného. Ukuchtěné ROM u WM navíc nejsou snad takový problém, nikdo nemá zdrojáky, takže tam může jen doplnit škodlivé DLL/EXE, a to se snadno pozná. V případě Androidu může do kernelu zakompilovat teoreticky kdokoliv cokoliv a poznat to půjde mnohem méně snadno (jen sledováním síťového provozu ze zařízení). Do "uvařené" Android ROM pro HD2 bych hesla nedával...
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Desire
ukuchtěné ROM a důvěra
IMHO: Důvěra je naprosto stejná jako k samotnému OS Android, WM nebo snad WP.. Samotní tvůrci jakýchkoliv operačních systémů mají tu moc se dozvědět o komkoliv cokoliv. Kdo by, ale pročítal v případě Androida celý zdrojový kód a pak si zkompiloval svou "distribuci".
-
Radek Hulán
- smartstar

ukuchtěné ROM a důvěra
Důvěra k MS/Apple/Google je trošku něco jiného než (třeba) důvěra k 18letému Číňanovi ;)
-
milennium
- smartstar

- Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
ukuchtěné ROM a důvěra
Jasně, tak jsme na tom stejně.
Pár ukuchtěných ROM jsem na WM použil, ale opravdu jenom pár a jinak ORIGO...
Na Androidu a ostatních OS taky ORIGO...
A ne jen kvůli bezpečnosti, ale i kvůli záruce, stabilitě atd...
Pár ukuchtěných ROM jsem na WM použil, ale opravdu jenom pár a jinak ORIGO...
Na Androidu a ostatních OS taky ORIGO...
A ne jen kvůli bezpečnosti, ale i kvůli záruce, stabilitě atd...
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Desire
ukuchtěné ROM a důvěra
To ano, ale já se snažím podsunout informaci o možnostech Microsoftu potažmo Googlu získat také tyto informace. Na druhou stranu jsem o této problematice do této chvíle ani nepřemýšlel a patrně ani nebudu. Pokud bych se snažil sebevíc nedokáží ani globálně zajistit bezpečnost svých dat v síti internet a pokud někdo bude chtít škodit a rozesílat např. sms či mms nepotřebuje k tomu custom rom.
- htctester
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC TOUCH PRO2, HTC HD2
ukuchtěné ROM a důvěra
přesně jak píše Pavel , já sám používám tuto Rom z [20.10.2010] Elegancia ROM - CHT 2.0 (6.5/6.5.x) - GTX - MaxSense (v5) (V 1.0 FINAL) a nic podobného neřeším, jinak to dnes totiž ani nejde ...a jak jsem řekl ,Pavel to řekl přesně . asi tak.