Chyby ve Windows Phone 7 a jejich řešení

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Miroslav Havlíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Post by Miroslav Havlíček »

Každý (nejen mobilní) OS má své chyby. Zlobí Vás něčím váš Windows Phone? Podělte se, třeba Vám někdo pomůže. ;)

Zajímalo by mě, jestli jsem sám, komu občas zamrzá Marketplace. Je to dost otravné, projíždím aplikace na svém HTC 7 Trophy a z ničeho nic telefon ztuhne. Opakované mačkání Win tlačítka mě sice vrátí na homescreen, ale do Marketplace (a dokonce ani do Zune) se už zpátky nedostanu. Vždycky začne načítat a potom mě kopne zpátky na homescreen. Jediné, co pomáhá, je soft reset.
Možná je chyba jen u mě a pomohl by hard reset, ale do toho se mi z pochopitelných důvodů moc nechce. Tak bych chtěl nejdřív zjistit, jestli s tím má problém i někdo jiný a je to prostě chyba systému.
InsaneJunkieCZ
nováček
nováček
Zařízení: HTC 7 Trophy

Chybičky (a jejich řešení)

Post by InsaneJunkieCZ »

stejnej problem a taky me zlobi location :/
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

To je zajímavé, na HTC 7 Trophy co jsem měl půjčený na test se mi tohle nestalo, Marketplace i Zune fungovaly vždy a co jsem měl telefon u sebe, tak jsem nemusel dělat jediný soft-reset. Ale samotného by mě zajímalo, co vám to může způsobovat - zda je opravdu chyba v ROM a u mě se to jen neprojevilo, nebo to způsobuje nějaká aplikace? (i když tomu bych vzhledem k "izolovanosti" moc nevěřil.
Miroslav Havlíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Tak jsem trochu zagooglil a našel jsem tohle:
http://social.answers.microsoft.com/For ... db99c093a2" onclick="window.open(this.href);return false;

Stává se to i u jiných telefonů, je to chyba OS. Microsoft už o tom ví a pracuje na nápravě.

Někde kdosi psal, že když se to stane a mačká se stále tlačítko zpět, až už není kam dál se vrátit, tak se dá normálně zase spustit Marketplace bez potřeby restartu. Zatím jsem ještě neměl možnost to vyzkoušet, tak uvidíme.
InsaneJunkieCZ
nováček
nováček

Post by InsaneJunkieCZ »

tak doufam ze to spravej ale vic by potesilo kdyby udelali marketplace pro cr :/
dzordanobruno
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Trophy

Post by dzordanobruno »

Malý, ale věcný dotaz. Jak provedu brutal reset?:)
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC One M8

RE: Chybičky (a jejich řešení)

Post by jerry_stolarik »

Me se uplne stejny bug parkrat objevil pri pouzivani IE.. Taky pomohl jen restart.. Je super ze na tom Microsof pracuje...
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

dzordanobruno: V nastavení (Settings/About) je volba pro obnovu továrního nastavení.
dzordanobruno
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by dzordanobruno »

Děkuji za odpověď.
Mám další dotaz. Byl nějak vyřešen bug v alarmu? Jde mi to, zda se dá na budík spolehnout. Nerad bych přiše ldo práce pozdě jen kvůli tomu, že telefon za 11.000 neumí dobře budík:( :) :tlem:
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Hard reset lze udelat i soucasnym podrzenim volume up a down u vypnuteho telefonu. Aspon u Htc.
InsaneJunkieCZ
nováček
nováček

Post by InsaneJunkieCZ »

dzordanobruno wrote:Děkuji za odpověď.
Mám další dotaz. Byl nějak vyřešen bug v alarmu? Jde mi to, zda se dá na budík spolehnout. Nerad bych přiše ldo práce pozdě jen kvůli tomu, že telefon za 11.000 neumí dobře budík:( :) :tlem:
me budik jede OK
Miroslav Havlíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Já taky s budíkem nemám problém. Ještě uvidíme, co ukáže přechod na letní čas. :)
dzordanobruno
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by dzordanobruno »

Zkusím problém vyřešit zde.
Při nastavení Red theme se mi telefon při pokusu odemknutí obrazovky sekl. restartoval se sám. Při zeleném vše šlape jako hoidnky. Problém je jen u mě, či i vás?
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

dzordanobruno: Červené téma jsem chvíli používal a nikdy se mi s ním Trophy nezasekl.
dzordanobruno
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by dzordanobruno »

Možná to bylo jen nějaké chvilkové zasnění telefonu :D kdo ví..

Potřeboval bych poradit ohledně nastavení emailu. Nedaří se mi uděla account pro seznam.cz.. Gmail ok, ale seznam prostě nic.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

já jsem si nastavoval na Trophym svůj účet na @seznamu.cz a nic nestandardního nebylo potřeba upravovat... dokonce mám pocit, že si konfigurační průvodce sám nadetekoval server příchozí pošty a nebylo tedy ani nutné zadávat pop3.seznam.cz.
dzordanobruno
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by dzordanobruno »

Stejným způsem jsem vše udělal i Gmail. Prostě jen zadal mail, heslo a bylo vyřešeno. Nsatvil jsem si upload, podpis atd. vše v absolutním pořádku. jen ten seznam prostě ne a né fungovat..

Zkusím jiný účet u seznamu, pokud bude chyba i zde, tak dělám něc ošpatně a pokud ne, tak je chyba v mailu.
Ewan
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

Hledání podle počátečních písmen v People hub

Post by Ewan »

Dobrý den
Mám problém s prohledáváním kontaktů podle počátečních písmen. V seznamu kontaktů stejně jako v přehledu počátečních písmen mám kromě nepoužitých písmen (q, x, y, #) neaktivní i D, E, F, G a H, přestože mám mnoho kontaktů ke každému z nich. Znáte nebo máte tento problém?

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv pro 16, 2010 12:17) --
dzordanobruno wrote:Děkuji za odpověď.
Myslím, že nějaký problém budík má. Používám Trophy asi 1,5 měsíce, přičemž jednou nezazvonil a dvakrát se telefon vypnul během nočního nabíjení. Kuriózní bylo dnešní ráno, kdy budík zvonil dvakrát současně s posunem druhého zvonění asi o dvě vteřiny.

Vzhledem k tomu, že WP7 jsou (po Nokia Communicatorech počátkem tisíciletí, mnoha phone pocket a windows mobile zařízeních v jeho průběhu a zprovozňování Apple a Google telefonů pro rodinu na jeho konci) tím nejlepším pro mé potřeby, jsem ochoten jim zatím odpouštět nejenom drobné chybky, ale i ty desítky závažných nedostatků a nepochopitelně opomenutých funkcí.
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Možná to souvisí s nastavením řazením kontaktů. V nastavení je možnost řadit a třídit nezávisle podle jména a příjmení.
Ewan
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

Hledání podle počátečních písmen v People hub

Post by Ewan »

V Settings WP7? Tam jsem takovou možnost nenašel (což neznamená, že tam není). Kde by to mělo přesně být?
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”