Android ve verzi 2.x je již na 83 % všech přístrojů

Diskuze o systému Android (N, 6.x… tipy na úpravy, všeobecná diskuze)
Post Reply
Martin Prokop
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC 8X, Optimus 4X HD a HP Touchpad

Post by Martin Prokop »

Jak už pomalu bývá zvykem, jednou za čas zveřejňujeme statistiku platformy Android a vývoj jeho verzí. V září to byla informace o 70% většině Androidu 2.1 a 2.2 a k dnešnímu dni nám procentuální podíl opět narostl. Přesně 83 % všech aktivní přístrojů s operačním systémem Android běží na verzi 2.1 a vyšší. Je jistě dobrá zpráva, že podíl nejnovějších verzí před zveřejněním Androidu 2.3 (Gingerbread) stále roste a od starších verzí se utíká v hojné míře. Není to jen aktualizací na novější Eclair (2.1) či Froyo (2.2), a to i neoficiální cestou, ale také prodejem nových telefonů či tabletů. Pro Google by zprávy tohoto typu měly být tahounem pro další verze - tolik očekávaný Gingerbread (2.3) a Honeycomb (3.0).

obrázek
Kompletní procentuální přehled všech verzí systému Android

Zdroj: Androidcentral.com
Markotan
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

Android ve verzi 2.x již na 83% všech přístrojů

Post by Markotan »

Ked daju na Wildfire oficialne android 2.2 bude nas este viac v casti kolaca 2.2 :)
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

Ja nechapu, proc vlastne tyhle QVGA komunikatory s Androidem vubec vznikly, kdyz maji naprosto minimalni podporu napr. hernich aplikaci. Jsem myslel, ze nejmensi nativni rozliseni danne Googlem bylo HVGA. To je podobne, jak kdyz vzniklo par HVGA komunikatoru s Windows Mobile a pak se vsichni divili, ze drtiva vetsina (v podstate vsechny) aplikaci ma podporu jen (Q)VGA a (Q)WVGA.
Martin Prokop
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC 8X, Optimus 4X HD a HP Touchpad

Post by Martin Prokop »

Tyhle telefony jsou prostě low-endy. Ne přímo, ale jejich cena je nižší, tudíž více dostupná a pro více lidí, kteří nemůžou očekávat od telefonu zázraky :)
AtoM.
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Post by AtoM. »

Nemel by nekdo posledni srovnani s iOS popripade jinejma mobilnima OS?
co jsem nasel je vzdycky tak rok stary
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

Je jedině dobře, že se daří takto zvyšovat podíl nových verzí OS. Nízká rozlišení v tom podání, která jsou také nechápu. Dovedl bych si představit QVGA s HW klávesnicí (pevnou, vysouvací), kdy dojde k lepší ergonomii na displeji (člověk třeba nepíše sms do 1x3cm políčka), ale pouze dotyková zařízení s uhlopříčkou pod 3" jsou pro mě zcela nepochopitelná část trhu (nejen v oblasti smartů).
Lupik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Iphone 4S

Post by Lupik »

To je fajn že je tolik 2.2, ale co já ? koupil jsem si htc legend tak doufam že nějaká ta aktualizace bude :)) abych tam taky mohl patřit:)
ondraraz
nováček
nováček
Zařízení: Samsung I9000 Galaxy S

Post by ondraraz »

My s SGS také stále čekáme na zařazení mezi skupinu FroYo :))
Thomasso
nováček
nováček
Zařízení: HTC Wildfire

Post by Thomasso »

On ten wildfire není zase tak špatný.Na tu aktualizaci se těším....Ovšem tak brzo to zase asi nebude.Většina programů mi i s QVGA rozlišením jede a jsem spokojený hlavně s výdrží.Toť můj názor :-)
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

TO Martin Prokop:
Ja bych od lowendu necekal zazraky, ale cekal bych nejakou aspon minimalni podporu aplikaci. I ta nejlevnejsi symbianova Nokia ma podporu snad vsech aplikaci na Symbian.
uni wrote:ale pouze dotyková zařízení s uhlopříčkou pod 3" jsou pro mě zcela nepochopitelná část trhu (nejen v oblasti smartů).
To nechapu proc. Ja mel Touch Cruise s uhloprickou 2.8" a ovladalo se to dobre, pokud se bavime ciste o ovladani dotykem a pokud byly programy prizpusobene k ovladani prsty. Tady spise jde o to, ze pro atypicke rozliseni nejsou aplikace, coz je pochopitelne ze strany vyvoje aplikaci a pekny podraz ze strany vyrobcu konkretnich zarizeni, kteri to vedi a prezentuji takove lowendy jako pristroje, ktere nemaji hvezdny vykon, ale je to porad smartphone, coz znamena, ze ho lze obohatit o sirokou skalu aplikaci/her.

TO Thomasso:
Jen tak pro zajimavost... Wildfire je urcen hlavne pro mladsi rocniky, takze kolik aspon trosku lepsich her, ktere se prodavaji, na tom rozjedes?
Thomasso
nováček
nováček
Zařízení: HTC Wildfire

Post by Thomasso »

To bude asi ten problém :-D.Já hry na mobilu spíš nehraju.Mám tam pouze Snake....
Post Reply

Return to “Operační systém Android”