Mechanismus klávesnice mi vyhovuje víc než ta původní na TP, která měla tendence se povysunovat, když člověk chtěl zesílit zvuk atd. Klávesnice na Zetku se vyklápí, jen když opravdu chci. Jako nevýhodu bych potom viděl, že se v zavřeném stavu vrchní část s displejem mírně houpe po spodní části ve směru otevírání (dělaly to i oba modely vystavené v prodejně HTC, takže to bude vlastnost, která je ale vzhledem k mechanismu celkem logická). V ostatních směrech mechanismus drží velmi pevně (snad se to časem nezmění), žádné kroucení jako na TP se nekoná. Síla pružin mi také vyhovuje - ještě se mi nestalo, že by se mi displej zavřel nebo otevřel sám od sebe. V otevřeném stavu potom Zetko působí naprosto kompaktně. Jinak vše perfektně lícuje, nikde nejsou žádné mezery a celé to působí velmi pevně.
Chybějící řada kláves je jen o zvyku. Stačí 2x stisknout Fn a vrchní řada píše číslice. Další stisk a zase se píší písmena. Zvykl jsem si takřka okamžitě. Šipky chybí více, optický touchpad je sice nahrazuje poměrně efektně, ale šipky jsou šipky a občas je stále hledám. Ale jsem si jist, že to časem nebude problém. Stejně tak občas chybí Ctrl, pro funkce kopírovat/vložit. To ale nahrazují tlačítka na displeji, i když opět ne tak komfortně.
Výdrž baterie se mi možná ještě upraví, ale momentálně je to tak, že přes den (od 6:00 do cca 22:00) vydrží bez problémů a na noc jde na nabíječku. Nicméně minimálně 70 % baterie mi vždy vycucal displej, takže až mu přestanu dávat zabrat, myslím dva dny nebudou žádný problém.
Suma sumárum, jsem z něj nadšen a přechod můžu doporučit