HTC Desire HD: Všeobecná diskuze, řešení problémů
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
No ono asi záleží čím ho otevře...zkusil jsem si poslat .doc a když jsem použil QuickOffice, tak to jde, když OfficeSuite, tak ne.
No a když si pošlu něco, co nejde otevřít ničím...tak smolík. Nejde otevřít - nejde uložit. Nebo aspoň nevím jak.
Ano, co se mailu týče, tak skutečně zlatý WM.
No a když si pošlu něco, co nejde otevřít ničím...tak smolík. Nejde otevřít - nejde uložit. Nebo aspoň nevím jak.
Ano, co se mailu týče, tak skutečně zlatý WM.
-
mike-biker
- moderátor

- Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Ono to ale půjde určitě "ošéfovat" po rootnutí. Mě by vyhovovala stejná skladba jako na PC klientu Outlook, nebo Mozilla Thunderbird. Maily třeba z 3 účtů dle filtrů naházet do růčo vytvořených složek a basta fidli!
. Ty složky v Gmailu jsou pro mě nanic! Ještě to tak sesynchronizovat se TB, ale já mám 10.000 mailů, to by asi nebylo vono. 
- YAMATO
- smartmaniak

Ani root asi nevyřeší to, že některým nám nejde mail ani nastavit a jiným s naprosto stejným nastavením funguje...
-
mike-biker
- moderátor

Nastavení mailu na HTC Desire HD:.
Mailová adresa: např:
[email protected]
Protokol POP
Email adress: [email protected]
Username: dle stavu - např. Blabla, Pepik atd.
Password: je jasné
POP server: pop3.seznam.cz
Security type: None
Server port: 110
Login required: ON
Username: Blabla
Password: zase to samé heslo do mailu
SMTP server: smtp.seznam.cz
Security: None
Server port: 25
A už to fičí z pohraničí!

EDIT:
Samozřejmě mít aktivní připojení atd! Jinak doporučuji mít Gmail a ze Seznamu si to tam přesměrovat, ptz. asi jsem obrdebil, ale nejdou tam dát žádné složky!
Mailová adresa: např:
[email protected]
Protokol POP
Email adress: [email protected]
Username: dle stavu - např. Blabla, Pepik atd.
Password: je jasné
POP server: pop3.seznam.cz
Security type: None
Server port: 110
Login required: ON
Username: Blabla
Password: zase to samé heslo do mailu
SMTP server: smtp.seznam.cz
Security: None
Server port: 25
A už to fičí z pohraničí!
EDIT:
Samozřejmě mít aktivní připojení atd! Jinak doporučuji mít Gmail a ze Seznamu si to tam přesměrovat, ptz. asi jsem obrdebil, ale nejdou tam dát žádné složky!
- YAMATO
- smartmaniak

Ano, to je jedna z variant které mají fungovat...ale ne všem. Alternativně ti některým funguje se smtp.etmail.cz (podle opa). Mě v obou případech jde maily poslat, ale nepřijmu nic.
-
mike-biker
- moderátor

Tam bude fakt nějaká kravina, daleko víc jsem se natrápil blahé paměti s UIQ3, pamatuješ? To byly časy!
Já jsem vyzkoušel obousměrný provoz a fachčí to. Ale jak jsem psal, moc bych tomu nevěřil a radši bych to fakt ošéfoval přes Gmail. Nic tím neztratíš a na maily se vždycky můžeš mrknout přes Seznam, ne?
Já ho používám jen v sebeobraně. Sice jsem nepochopil, proč u mailu mám počet nepřečtených zpráv a u Gmailu ne, ale horní stavová lišta to jistí!
Já jsem vyzkoušel obousměrný provoz a fachčí to. Ale jak jsem psal, moc bych tomu nevěřil a radši bych to fakt ošéfoval přes Gmail. Nic tím neztratíš a na maily se vždycky můžeš mrknout přes Seznam, ne?
Já ho používám jen v sebeobraně. Sice jsem nepochopil, proč u mailu mám počet nepřečtených zpráv a u Gmailu ne, ale horní stavová lišta to jistí!
- YAMATO
- smartmaniak

Jj, jedu přes Gmail, ono je fakt, že stejně hodně věcí jede jen přes něj, hlavně nákup aplikací atd. Škoda, že je takový nedodělaný, ty problémy s ukládáním příloh vadí dost, taky chybí Widget, žádný solidní jsem nenašel...ale co, aspoň funguje. Je to taky asi fakt jediné, co mě na Androidu dělá problémy.
UIQ3, to byly časy...pořád mám z nostalgie P1i a je jak nová
UIQ3, to byly časy...pořád mám z nostalgie P1i a je jak nová
-
mike-biker
- moderátor

Nepovídej?
Já taky. 101% ní stav, vytuněná vymazlená.
Mě na Androidu vadí navigace. IGo a TT tu nejsou a ostatní jsou celkem nic moc. Taky stahování dat u satelitů u HD2 - tam to byla lahůdka, i když ani zde to není špatné.
Mě na Androidu vadí navigace. IGo a TT tu nejsou a ostatní jsou celkem nic moc. Taky stahování dat u satelitů u HD2 - tam to byla lahůdka, i když ani zde to není špatné.
K tem priloham.. na Marketu jsem nasel jednu aplikaci 'Save my Attach', ktera umozni ulozeni prilohy, pokud se stiskne Preview. Da to na vyber jakou aplikaci pouzit pro otevreni a kdyz se zvoli 'Save my Attach', umozni to ulozit na SD kartu. Akorat to nebere puvodni nazev souboru, takze se to musi rucne prejmenovat, ale dokud to GMail aplikace nedovoli sama, tak by to mohlo stacit..
Pročetl jsem asi 14 stran tohoto vlákna a zatím nenašel odpovědi, tak se raději už zeptám:
1) Existuje pro DHD nějaká kvalitní navigace, která pracuje i s turistickými mapami? Nemám přitom na mysli jen mapy ČR nebo střední Evropy - jde mi o bezproblémovou možnost nahrát turistické mapy pokud možno z celého světa (minimálně Skandinávie, Island, Alpy, Nový Zéland, Chile...) Z výrobců navigačního SW tedy asi připadá v úvahu hlavně Garmin. V ideálním případě bych chtěl, aby tento jeden kus SW uměl navigovat jak v autě, tak v přírodě. Se specializovanou aplikací bych se ale také spokojil.
2) Je nutné po nahrání hudby do telefonu provádět nějakou aktualizaci hudební knihovny (je-li tam nějaká)? Na mém současném telefonu je toto nutnost, jinak si mohu skladby přehrávat jen pomocí správce souborů, samotný přehrávač o nich neví. Navíc se při obnově knihovny slušně zasekává, takže to většinou končí restartem.
3) V jedné uživatelské recenzi jsem se dočetl, že DHD automaticky synchronizuje kontakty s vaším profilem na Facebooku. To s sebou nese tu nepříjemnost, že se vám v seznamu objevují i lidé, které tam mít nechcete (v telefonním seznamu jste je neměli, na FB mezi přáteli ano a chcete, aby to tak zůstalo). Je to pravda a pokud ano, jde to vypnout?
4) Podpora audioformátů je závislá pouze na aplikaci přehrávače, nebo je předem daná telefonem? (V této oblasti mám mezery, netuším, jestli se na dnešní telefony dají instalovat kodeky.)
Díky předem za vaše reakce.
1) Existuje pro DHD nějaká kvalitní navigace, která pracuje i s turistickými mapami? Nemám přitom na mysli jen mapy ČR nebo střední Evropy - jde mi o bezproblémovou možnost nahrát turistické mapy pokud možno z celého světa (minimálně Skandinávie, Island, Alpy, Nový Zéland, Chile...) Z výrobců navigačního SW tedy asi připadá v úvahu hlavně Garmin. V ideálním případě bych chtěl, aby tento jeden kus SW uměl navigovat jak v autě, tak v přírodě. Se specializovanou aplikací bych se ale také spokojil.
2) Je nutné po nahrání hudby do telefonu provádět nějakou aktualizaci hudební knihovny (je-li tam nějaká)? Na mém současném telefonu je toto nutnost, jinak si mohu skladby přehrávat jen pomocí správce souborů, samotný přehrávač o nich neví. Navíc se při obnově knihovny slušně zasekává, takže to většinou končí restartem.
3) V jedné uživatelské recenzi jsem se dočetl, že DHD automaticky synchronizuje kontakty s vaším profilem na Facebooku. To s sebou nese tu nepříjemnost, že se vám v seznamu objevují i lidé, které tam mít nechcete (v telefonním seznamu jste je neměli, na FB mezi přáteli ano a chcete, aby to tak zůstalo). Je to pravda a pokud ano, jde to vypnout?
4) Podpora audioformátů je závislá pouze na aplikaci přehrávače, nebo je předem daná telefonem? (V této oblasti mám mezery, netuším, jestli se na dnešní telefony dají instalovat kodeky.)
Díky předem za vaše reakce.
Tak na něco snad odpovím. Navigační aplikace nějaké jsou, ale nepoužívám to tak nevím nakolik jsou dobré, garmin pro android jsem ještě neviděl.
Co se hudby týče, tak pokud používáš přehrávač v sense, tak je zde i audioknihovna, která se sama po zapnutí přehrávače aktualizuje. Já tento přehrávač používám a nemám k němu žádné výhrady. Přehrávané formáty závisí na aplikaci.
Kontakty se synchronizují s facebookem, ale jde to zakázat.
Co se hudby týče, tak pokud používáš přehrávač v sense, tak je zde i audioknihovna, která se sama po zapnutí přehrávače aktualizuje. Já tento přehrávač používám a nemám k němu žádné výhrady. Přehrávané formáty závisí na aplikaci.
Kontakty se synchronizují s facebookem, ale jde to zakázat.
Prosím Vás, zajímalo by mě, jestli má Htc Desire HD něco jako takovou tu diodu nebo něco co by třeba blikalo při zmeškaném hovoru, přijaté sms atd... děkuji za odpověd 
Ano má, je schovaná za mřížkou sluchátka...
tak to je paráda. A ještě bych měla jednu hloupou otázku, nevíte v jakých barevných provedeních je DHC v Česku k sehnání? jestli i bílý nebo jen ten tmavý...děkuji.
DHD je pouze v jediném barevném provedení, tedy alespoň zatím. Ale nikde jsem neviděl nějakou zmínku o tom, že by se jiné barevné varianty chystali...
Pročistění diskuzního vlákna o Desire Z je za mnou a teď se vrhnu na Desire HD. Z tohoto tématu vybrané příspěvky roztřídím a promažu offtopic, ať je to tu trochu přehlednější. Zároveň vás tímto prosím, pokud máte k Desire HD nějaký specifický dotaz, nebojte se pro něj založit nové téma. Díky
- pepino34
- nováček

- Zařízení: LG Nexus 5
Dvě věci: Waze se nemůže připojit, ale jinak ostatní online aplikace jedou.
2) Jak změním sms oznámení na svůj vlastní tón ?
2) Jak změním sms oznámení na svůj vlastní tón ?
-
cosmoun
- můj třetí příspěvek

- Zařízení: HTC Desire HD,Samsung i8000 Omnia II
Zdravím,
tak už jsem taky šťastným majitelem DHD
. Zřejmě se ke mě dostala již nějaká novější série a nezaznamenal jsem žádné problémy ohledně lícování krytů na zadní straně. Dokonce ani žádný update mi nenajde, takže tuším že již má poslední verzi systému. Proximity senzor maká jak má. Vlastně vše ostatní kromě emailu na seznamu jede naprosto v pořádku. Ten seznam sem taky nerozjel :-/. Pouzdro mohu doporučit origo od HTC (zakoupeno u HTC v Praze za 299,-), jediná vada je snad jen, že nemá otvory pro konektory zespodu. Je s vyšupovátkem a celkově dost bytelný, jen trošku víc umocňuje rozměr telefonu v kapse. Baterie zatím drží bezvadně první den hraní si vydržela až do noci a v balení byla zasunuta v telefonu s folií. Tak snad jsem někomu pomohl v rozhodování se 
tak už jsem taky šťastným majitelem DHD
Pokial to bude nova séria, tak to je dobra správa. To by bola docela rýchla reakcia HTC na prvé nepodarky.
Zdravím, kolegové, tak jsem přesedlal ze svého Desire na Desire HD a nemohu si telefon vynachválit. Jen jediné mně trochu vadí a to ostré a nerovnoměrné hrany okolo displeje
Jsem perfekcionista a proto předpokládám, že když si koupím telefon na 13 tis., tak bude perfektní. Škoda
Jinak zadní kryty jsou OK: kryt karet sedí, kryt baterie jde také v pohodě vyndávat.