Android NAND na HTC HD2 (Leo) - diskuze

Fórum věnované diskuzi o ROM s Androidem pro HTC HD2
t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Android na HTC HD2 (Leo) - portace přes HaRET

Post by t.prochazka »

Milan Pištělka wrote:to t.prochazka:
je to způsobeno tím, že v souboru startup.txt je jeden špatný řádek navíc. Ten je třeba smazat a pak to jede.

set cmdline "wifi.mac_address=00:11:22:33:44:55"
Díky za tip. Aktuálně používám FroyoStone_Sense_V3.2 s kernelem hastarin r8 a ten řádek pro nastavení MAC adresy ve startupu mám a funguje to, zřejmě si s tím tedy nerozumí jen tento build.

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv lis 04, 2010 16:46) --
sGalaxycz wrote:co presne? po vymazani zacne fungovat AGPS?

jinak jedu sice na starym hastarin 7.7 a Mdeejay_evo_sense_2.3 a uzasnyyyy..
AGPS ne, ale AGPS zatím funguje tak, že se stáhnout AGPS data ve WM a ono to pak funguje i v Androidu. Alespoň tedy psali v jendé diskuzi na XDA, že data o poloze satelitů se stáhnout z internetu a uloží přímo do GPS čipu, který je pak používá pro urychlení startu. Android pro HD2 neumí tato data do čipu zapisovat umí z něj číst.
Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 Leo

Post by Milan Pištělka »

Ovšem AGPS je určitě něco úplně jiného než jenom údaje o poloze satelitů. Je to podstatně složitější záležitost, díky které je určení polohy přesnější hlavně při velmi slabém signálu.
t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel

Post by t.prochazka »

Jak je ostatně popsáno zde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS" onclick="window.open(this.href);return false;

-- doplnění předchozího příspěvku (ned lis 14, 2010 10:09) --

Včera se konečně povedlo zdá se odstranit problém se zamazáváním při rychlejším pohybu zařízení. A já dnes aktualizoval spousta sekcí na mém mini webu o HD2.

Zase se u mě ale objevila nová chyba (patrně od Hastarin 8.X kernelu). Stane se to, že process smd_tty začne skoro na 100% vytěžovat CPU a musí se restartovat :-(
Margaery
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

Post by Margaery »

Zdravím,
mám menší problém. Rozhodl jsem se naportovat Androida na svou HD2 (podle návodů na wmmanii). Vše proběhlo bez problémů, nicméně pokud je telefon zamklý (vypnutý displej) a chcete ho opět odemknout, po stisknutí vypínacího tlačítka se klávesy rozsvítí, ale displej zůstává černý až dvě sekundy, po kterých je teprve možné jej odemknout. To samé je při příchozím hovoru.

Na další problém jsem narazil při poslechu hudby, kdy se přehrávaná hudba zasekává. Tenhle problém ale nastal až po pár dnech používání Androidu, ne od portace.

Domnívám se, že by kompletní formát karty měl mé problémy alespoň částečně vyřešit. V plánu je také koupě karty 16 GB class 10, ale raději se nejprve poradím :)

Jede to na:
radioROM: 2.15.50.14
ROM: Miri
microSD: 4 GB class 4
Android: mattc Leo + Froyo w/Sense 1.8

Díky moc
Milan Pištělka
smartguru
smartguru

Post by Milan Pištělka »

Zkuste ty buildy, které mám v podpisu. Ty jsou zatím nejlepší.
Margaery
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

Post by Margaery »

Děkuju moc, jsem naprosto unešen. Přechod z mé minulé verze na [BUILD][27.10.10]Mdeejay eVo Sense v. 2.3 rEVOlution [kernel:hastarin R8] je dle mého strašným skokem. Asi nejvíc zaujme a pohled potěší vizuální zpracování, ale též proces bootování, poslech hudby....na jedničku. Uvidím časem do týdne prozkouším vše možné v praxi. Jediné co stále trvá, je prodleva než naskočí telefon ze zhasnutého displeje na použitelný stav, ale tak to se dá překousnout.

Mám tedy poslední otázku...vím, že tu jistě nějaké vlákno na bootování bude, ale přecijen bych rád upřesnil své požadavky. Chtěl bych, aby se nabootoval Android vlastně hned při startu (bez nutnosti spustit WM, ale případně pozdější volbou jeho bootování). Soubory haret a CLRCAD jsou na paměťové kartě ve složce Android, stejně jako má minulá verze. Používal jsem dva boot loadery, ale ani jeden nedokázal ihned nabootovat Android. Jedním z nich byl i GenY DualBoot (ten však vyžaduje přítomnost haret a CLRCAD přímo na paměťové kartě bez použití složek). Máte s tím nějaké zkušenosti? Děkuji
Henatko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: BB Q10 , N95

Post by Henatko »

Asi jsem trubka ale nenašel jsem odpověď , vše je v pohodě na poprvé naBootuju Android jede jak má ale při restartu už znovu nenajede :-) (zamrzne u černé obr.a HTC loga) vím že něco dělám zle ale co ?

ANO dělám ! nedal jsem to přímo na ROOT ale SD/Android/... a tadáááá už startuje jak má
slawski
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia 3110C, E51, HTC HD2 16Gb

Post by slawski »

:) Ahoj už jsem tu dlouho nebyl, zkoušel jsem android v jeho začátku. Teď je plno nových bluidu nevyznám se v tom. Nemohl by někdo dat na první stránku ověřené ke staženi díky! Jinak nainstaloval jsem si ofi. 3,14 ROM pojede mi android na ní? :roll:
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Na 3.14 s posledním rádiem jede Android v pohodě, nicméně je to jen na hodinové hraní. Spotřeba baterie je naprosto extrémní. Rovněž nic pro lidi, co mají Exchange, její podpora je mizerná jak od HTC (sync jiných složek, filtrace, atd.), tak od placeného TouchDownu (neexistuje integrace na další funkce telefonu). Ale na otestování toho, co Android ne/umí fajn.

Osobně jsem si aspoň zkusil, že Desire HD pro mě má nulový smysl, protože kritické věci - email, kontakty a kalendář - ve spojení na Exchange, jsou v Androidu velké NE NE.

Image
t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel

Post by t.prochazka »

No a já už si s tím hraju skoro 4 měsíce :-)

Ale problematika Exchange tady už byla vyřešena, komu nestačí ta podpora co v Androidu je můžeš si buďto napsat vlastní nebo zvolit jiný mobilní systém, kde je ta podpora vyhovující, no není ten svět krásný ;-)
slawski
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by slawski »

:) Ahoj mě absolutně portace vyhovuje, jednak mám vše na google stačí se přihlásit k účtu a máš vše kontakty, kalendář twitter i FB. Zvlášť synchronizace kontaktu i s e-adresani + fotky super! Vidim to na nějaký tablet s androidem 3.xx? :tlem:
t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel

Post by t.prochazka »

A co teprve ta věc, když v Picase ukážu na něčí obličej, dám použít v gmailu kontaktu a do 5s se ta fotka objeví v mobilu, to je to o čem jsem vždy snil.

Jinak co se výběru buildu týče. Určitě je dobrým pomocníkem tahle stránka: http://android.hd2roms.com/" onclick="window.open(this.href);return false; Vhodné je vybírat build, který má hodně uživatelů a často vychází nové verze. Pak je třeba se rozhodnout, zda chcete Sense nebo ne. To dělí buildy na dvě skupiny. Pak je třeba zvolit, zda chce jako základ Desire, Evo nebo nejnovější HD/Z (kde zatím nefunguje kamera).

Důležité je mít ale aktuální kernel, jehož vývoj je právě to nejdůležitější a na němž závisí, co vše funguje. Aktuálně se paralelně řeší problém se zamrzáváním způsobeným g-senzorem (Hastarin 8.3 už má v sobě patch) a problémy s PPP konektivitou, rovněž velmi blízko vyřešení a pak se pracuje na NAND verzi...
Návod jak aktualizovat kenel v jakémkoliv buildu je zde.

Aktuálně zkouším tento build:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=773790" onclick="window.open(this.href);return false;
je to upravený Android 2.2.1 s HTC Evo, docela se mi líbí ty stavové ikonky, ale není plně lokalizované, takže spíše jen pro ty, co chtějí angličtinu (česká klávesnice i se slovníkem tam je).
slawski
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by slawski »

:) Díky t.prochazka: Tento příspěvek mi a nejen mě určitě pomůže.
somro
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: htc hd2

Post by somro »

ludia mam problem. mam v hd2 android a nechce sa mi pripojit cez wifi na wifi siet co je v robote inac vsade inde kde som bezproblemu takze jedine problem mam v robote kde bi som to prijal najviac abi o fungovalo. ale ked vipnem android a ficim na WM tak wifi v pohde fachcii. neviete co tam moye bit????
Milan Pištělka
smartguru
smartguru

Post by Milan Pištělka »

to somro:
někdy pomůže snížit kanál na wifi routeru na hodnotu menší než 9
somro
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: htc hd2

Post by somro »

k wifine nemam pristup. ale kamarat sa tam pripoji s androidom
Burster
přispěvatel
přispěvatel

Post by Burster »

somro wrote:ludia mam problem. mam v hd2 android a nechce sa mi pripojit cez wifi na wifi siet co je v robote inac vsade inde kde som bezproblemu takze jedine problem mam v robote kde bi som to prijal najviac abi o fungovalo. ale ked vipnem android a ficim na WM tak wifi v pohde fachcii. neviete co tam moye bit????
Mam stejny problem v Pardubicich na vlakovem nadrazi :grin: WinMo jde, Android nejde, pise nacitani IP a po chvili se odpoji.
gulii
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Surface Pro 3

Post by gulii »

Prosím, chtěl bych se zeptat... Koupil jsem si nové HD2 a pouze jsem falshoval ROM 3.14 bez žádného upgradování HSPL. Takže mi portace androidu nepojede že?
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Pojede, HSPL není potřeba.
gulii
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Surface Pro 3

Post by gulii »

Tak v tom případě to nechápu :-/ stáhnul jsem FroyoStone Sense V3.2, nakopíroval na kartu a spustil HaRET a začlo to bootobat a pak se telefon restartoval... po restartu mi nefungoval ani jeden program, co byl v telefonu doinstalovávaný. /BsBtweak, hry.../ psalo to nějakou chybu copyright nebo tak něco... :-/
Post Reply

Return to “Android na HTC HD2”