Vyzkoušejte nový Firefox 4 Beta pro Android a Maemo

Diskuze o systému Android (N, 6.x… tipy na úpravy, všeobecná diskuze)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Mozilla dnes uvolnila novou beta verzi prohlížeče Firefox 4, která slibuje výrazné navýšení rychlosti a přepracované uživatelské rozhraní. Konečně se také zmenšil instalační soubor, u Android verze měla minulá beta velikost okolo 43 MB, současná verze už má příjemnějších 17 MB a podle slov vývojářů se instalační soubor u finální verze ještě zmenší. Autoři rovněž před instalací této bety doporučují odinstalovat předchozí verzi aplikace. Na Androidu 2.2 je dokonce Firefox 4 v SunSpider Javascript benchmarku o 25 % rychlejší, než výchozí systémový prohlížeč.

Image

Instalační soubor pro Android a Maemo můžete stahovat z této stránky. Nový Firefox jdu ihned otestovat na Samsungu Galaxy Tab, protože výchozí prohlížeč je při posouvání stránku velmi pomalý a nepomůže ani vypnutí Flash pluginu.

obrázek

Aktualizováno: Na Samsungu Galaxy Tab funguje nový Firefox výborně. Start aplikace je rychlý, posouvání naprosto plynulé a potěší i podpora multitouch ovládání. O to více mi nejde do hlavy, proč v Samsungu výchozí systémový prohlížeč lépe neoptimalizovali, času na to měli dost.

Zdroj: tisková zpráva
Martin Prokop
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC 8X, Optimus 4X HD a HP Touchpad

Post by Martin Prokop »

Výchozí prohlížeč je na tom opravdu špatně. Jakoby neznali slovo plynulost.
Sir Sprice
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note III

Post by Sir Sprice »

dlouho se to spouštělo, ale jinak to nevypadalo špatně a celkem rychlý, JENŽE facebook se spouští jako touch facebook, což dělá klasický prohlížeč taky, pokud není nastavený desktop mode.. bohužel jsem ve firefoxu žádnou takovou možnost nenašel, což bude pro mě významnej nedostatek, proč používat stále klasický
HanysR
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note II

Re: Vyzkoušejte nový Firefox 4 Beta pro Android a Maemo

Post by HanysR »

Nepotrebuje to jen FroYo? Na Eclair se to jakoby zacne spoustet a pak to zmizi. Proste nefunguje.

Sent from my Dell Streak using Tapatalk
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

HanysR: Tak to bohužel nemám možnost teď vyzkoušet, protože tu mám všechno s A2.2, tak snad nějaký čtenář doplní postřeh do diskuze u starší verze Androidu.
Sir Sprice
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note III

Post by Sir Sprice »

vzhledem k narocnosti aplikace bych rekl, ze asi jo.. nicmene na naky strance mi to nabidlo desktop mode samo hned pri spusteni stranek.. kdyz jsem jeste vcera testoval, tak jsem narazil na dalsi problem - neslo kopirovat nacteny url a kopirovat texty... asi to nakonec nebude nic pro me, zlatej vychozi prohlizec..
Lukas Kosik

Post by Lukas Kosik »

Instalátor má 13,28MB...

-- doplnění předchozího příspěvku (pát lis 05, 2010 15:54) --
HanysR wrote:Nepotrebuje to jen FroYo? Na Eclair se to jakoby zacne spoustet a pak to zmizi. Proste nefunguje.

Sent from my Dell Streak using Tapatalk
Na T-Mobile G1 (Android 1.6) probíhá instalace a pak skončí s hláškou Firefox could not be installed on this phone.

-- doplnění předchozího příspěvku (pát lis 05, 2010 15:59) --

Jinak na Desire Z je sice samotné skrolování plynulé, ale při rychlém posunu nestíhá načítat a je na chvilku vidět jen bílá plocha. Dost mi to připomíná Operu Mobile a jení kostičky.
Kulík
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC HD7 32GB,SGSII,Sensation,Flayer 32GB,HD2 A2.3.

Post by Kulík »

No, zatím to ještě není ono, jsem zvědavý na Operu 10.1, která má být uvolněná 9.11., bo ten prohlížeč na G Tabu se nedá používat a FF je jen o chlup lepší.
Lukas Kosik

Post by Lukas Kosik »

Na Operu jsou jistě spousty lidí zvyklý z jiných platforem. A když už je na Androidu i FF, tak by tam přeci Opera Mobile neměla chybět. :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iNlbl-FdN-M[/youtube]
Post Reply

Return to “Operační systém Android”