Windows Phone 7 - Otázky a odpovědi: Všeobecná diskuze

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
fido_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: IP4 16GB

Windows Phone 7: Otázky a odpovědi (všeobecná diskuze)

Post by fido_cz »

Tech "nedostatku" je zatim opravdu hodne. Tak nejak opravdu nevim, pro koho jsou W7 v teto fazi urceny?
r4in
nováček
nováček
Zařízení: Xperia X1

Post by r4in »

Pro ty, co chtějí "něco jako iPhone", ale ne od Apple.

Tohle je podle mě celá logika, která stojí za vývojem platformy WP7.
laco73
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: , LG G2, Miix 2 8" 3G

Post by laco73 »

:grin: :grin:
NeoPlex
smartstar
smartstar
Zařízení: BB Bold, SGSII

Post by NeoPlex »

nekdo tu psal, ze SLCD ma lepsi zobrazovaci schopnosti nez SAMOLED u Galaxy. To neni pravda. Bigis mel moznost srovnat, SLCD na DHD s Amoled na Desire a displej je pri nejmensim temer stejny, o chlup lepsi u Amoled. Super Amoled je proste o tridu lepsi nez SLCD. Skoda ze Samsung neni schopny vyrabet tyhle displeje ve velkem. Sony bohuzel na tom neni kvalitne tak dobre.
milennium
smartstar
smartstar
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB

Post by milennium »

Měl jsem taky možnost srovnání a to jak u Galaxy S tak Wave s DHD a pro mně je prostě SLCD lepší.
Každý má prostě jiný názor. Mně nejde jen o pozorovací úhly, ale taky o přirozenost a barevnou vyváženost.
Pro mně jednoznačně SLCD.
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB

Windows Phone 7 na HTC 7 Trophy

Post by Paulos »

Jiří Hrma wrote: • multitasking (a to je opravdu velký problém). Mám například rozepsaný příspěvek v aplikaci Twitter, přijde mi SMS, chci si ji přečíst, přepnu se do Zpráv a když se vrátím zpět do Twitteru, mohu zprávu psát znovu, a takhle se to samo děje na spoustě místech.
Nápad: Zkus se vracet tlačítkem Zpět a ne "Windows" klávesou. Mohlo by to pomoct, v takovém případě se systém snaží běžící aplikaci obnovit a nespustí ji znovu. Pokud ti ale pouze zmizla zpráva, tak to už nejspíš bude starost vývojářů Twitteru.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Paulos: jj, tohle funguje (v případě rozepsaného postu na Twitteru a přepnutí do Zpráv), nicméně to byl jen takový rychlý příklad toho, že je systém bez podpory plnohodnotného multitaskingu pro aplikace třetích stran dost omezený.
gulii
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Surface Pro 3

Post by gulii »

Díky moc Jirko za super postřehy... Osobně jsem rozhodnutý, že můj příští OS bude WP7 /ukamenujte mne... ale iOS ee a k Androidu nemám vůbec vztah - vůbec se mi nelíbí/, ale teď se rozmýšlím, do jakého zařízení jít /koupě pod stromeček/. Buď HD7, Trophy nebo Dell... Hlavně řeším otázku velikosti displeje. Měl jsem HD2 v ruce a to mi přijde úžasné velké, ale až skoro nepraktické. Proto bych se rád zeptal jak to vidíš ty, jestli na WP7 není ta obrovská úhlopříčka až moc velký "luxus" a nespokojit se spíš s levnějším Trophym. Děkuji moc
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC One M8

Post by jerry_stolarik »

Zdravim,

Jirka to popsal moc dobre jak to ted s WP7 vypada.. Bude to chtit od Microsoftu hodne prace.. Nekde jsem mimochodem slysel ze na multitaskingu jeste ani nepracuji..

Jinak Jirko u me Facebook sync funguje v poradku zadny error, a moje HD7 je jen v anglictine, nemcine a francouzstine takze zadny problem s operatorem..

Dale se chci vsem omluvit za to ze jsem nedavno psal ze WP7 normalne prehrava .avi filmy...vcera kdyz jsem si nahtahoval do HD7 .avi film tak jsem si vsiml ze ho Zune nejprve prevadi do jiho formatu a pak teprve ho nahrava do telefonu... Takze to vypafa ze WP7 .avi nakonec neprehrava...

A nakonec si postezuju.. Dneska jsem poprve vytahl sluchatka co prisli v baleni s HD7 a je to des.. Nedrzi vubec v usich a hrajou taky celkem na prd...
paja-hk
nováček
nováček
Zařízení: ETEN X500

Post by paja-hk »

Pochybuju, že se bude měnit způsob multitaskingu. On současný stav (kdy se běžící aplikace zastaví a musí si sama uložit stav) neni špatný. Při vývoji aplikace se s tím musí počítat a ukládat i rozdělanou práci (viz. Twitter aplikace).

Tipuju si, že spíš teď budou opravovat chyby a přidávat funkce, než měnit koncept OS.

Co jsem já slyšel, tak kromě "Copy & Paste", by mělo být povoleno aplikacím bežet v režimu zamknuté obrazovky.
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

element332: A takto by to nakonec mělo být... Podpora v samotném zařízení nemusí být 100%, pokud Zune SW formáty transkóduje (v nastavení má na to poměrně podrobné volby včetně podmínek na bitrate u audia apod.). Většinou o té konverzi uživatel ani neví s jedinou výjimkou - občas je podezřelé, jak to trvá dlouho. :-) Celá tahle věc má ještě jednu výhodu... Po správném zásahu do registru totiž Zune SW podporuje přijme jakékoli souborové formáty, na něž je ve Windows DirectShow filtr.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

paja-hk: Špatné to není, ale je to hodně nezvyklé oproti tomu, na co jsme byli zvyklí z Windows Mobile. A když už se dá takhle přes tlačítko "Zpět" vracet k aplikacím s aktuálně uloženým stavem, tak by bylo prima, kdyby MS do systému například přidal funkci, kdy se na dlouhé přidržení tlačítka Zpět objeví seznam všech "uspaných aplikací", mezi kterými by se mohl uživatel přepínat, protože projíždět to takhle přes tlačítko Zpět není úplně pohodlné, když se chceš vrátit třeba o 3 programy "Zpět". Jinak zdravím do Hong Kongu, před pár dny jsem se odtamtud vrátil :)
jerry_stolarik
smartguru
smartguru

Post by jerry_stolarik »

Presne jak to popsal Jirka jsem si myslel ze to bude fungovat multitasking...Pri dlouhem podrzeni tlacitka windows se misto hlasoveho vytaceni spusti seznam bezicich aplikaci....hlasove vytaceni bych presunul na dlouhe prydrzeni tlacita hledat...

JInak nevim jak to s tema uspanejma aplikacema funguje ale nejak me to nesedi... jakoukoli aplikaci 3tich stran zavru... tak se nezmarazi ale proste zavre... po spusteni se musi se cela zase nacist...

Alespon ze povolili bezici aplikace pod zamknutou obrazovkou....
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

element332: ono to u těch "zamrazených" aplikací funguje pouze v případě, když tam výrobci přidají podporu. Ale stejně je to trochu divoké, uvedu příklad:
- mám rozepsaný status v aplikaci Twitter (tenhle program se umí zamrazit), jenže... při rozepsaném statusu stisknu tlačítko Win, jsem na hlavní obrazovce, pustím třeba Internet Explorer, Zune, Nastavení... a když se pak přes tlačítko Zpět proklikám o X kroků dozadu do aplikace Twitter, mohu pokračovat ve svém rozepsaném statusu (vše je tedy v pořádku krom toho, že je to dost nešikovné a zdlouhavé). Když bych se ale rozhodl zpětně vrátit do Twitteru přes zástupce v Programech (nebo přes panel na hlavní obrazovce), tak se klient spustí načisto a status je nutné psát znovu.
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB

Post by Paulos »

element332 wrote:Alespon ze povolili bezici aplikace pod zamknutou obrazovkou....
Neříkalo se, že běžící aplikace byla po uzamčení obrazovky vypnuta? Ale pokud je to teda takhle, tak v pořádku :)

-- doplnění předchozího příspěvku (úte lis 02, 2010 16:42) --
Jiří Hrma wrote:element332: ono to u těch "zamrazených" aplikací funguje pouze v případě, když tam výrobci přidají podporu.
(Pokud se proklikáš tlačítkem Zpět, tak všechno funguje aniž by výrobci přidávali podporu. Vím to, jednu aplikaci pro WP7 vyvíjím- pravda, může nastat jistá výjimka, aplikace v jejím důsledku spadne a spustí se předchozí běžící.)
Doplnění: Beru zpět... I když systém opravdu provede obnovu aplikace, ne všechny hodnoty zůstanou zachovány. Takže pokud to není nějaká extra super jednoduchá aplikace, přizpůsobení bude nutné...
doom2wad
nováček
nováček
Zařízení: w810i

Post by doom2wad »

nekdo tu zminoval nemoznost nahrat do telefonu pdf nebo dokument office. hadal bych, ze zamyslenym resenim je skydrive. mam tedy na majitele telefonu s wp7 par otazek ohledne integrace se skydrive:

- da se jednoduse v office mobile otevrit dokument ze skydrive (at uz na mem live uctu nebo ve sdilene slozce)? a nemam na mysli office webapps v mobilnim prohlizeci :)
- ulozeni dokumentu vytvoreneho v office mobile na skydrive (vcetne vytvoreni noveho adresare pro nej a vysdileni kamaradovi)?
- da se ulozit priloha mailu rovnou na skydrive z mailoveho klienta telefonu? (k memu zklamani to neumi ani webovy hotmail, kde bych to rozhodne cekal)
- bez spravce souboru nema asi integrace s live mesh moc valny smysl, nebo se mylim? :)

a ted drobnosti :)
- otevreni pdf ze skydrive v adobe prohlizeci?
- stazeni mp3 ze skydrive do zune telefonu?

predem dekuji za odpovedi!
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7

Post by Radek Hübl »

Po včerejším rychlém seznámení mi systém přijde velice rychlý neokoukaný ale hodně "prázdný" a "hluchý". Asi to bude chtít čas něž bude pro mně plně použitelnej...
TMASKA
smartguru
smartguru
Zařízení: SGS2

Post by TMASKA »

icq a skype ( nebo fring , pingeon , nimbuzz atd ) porad nic ? dost podstatne omezeni jestli nebude fungovat hlavne icq a skype ( faceshit atd mi nevadi ) , nevite uz nekdo nejake zpravy ohledne teto problematiky , dekuji za info
laco73
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: , LG G2, Miix 2 8" 3G

Post by laco73 »

Podle slov Dana Nearyho zůstává příprava klienta pro Windows Phone 7 v plánu, nicméně není jisté, v jakém časovém horizontu dojde k jeho zrodu. Jelikož je v současnosti Skype jednou ze zásadních aplikací pro mobilní zařízení, může mít aktuální rozhodnutí společnosti neblahý vliv na rozšíření operačního systému Windows Phone 7.

With that in mind, we're guessing the real reason why Skype has abandoned Windows Phone 7 development is that it simply doesn't see much potential in it. And only time will tell whether it's spot on about that.

...Skype, podle kterého její software
pro tuto platformu nebude dostupný. Potvrdil to vicepresident Skypu pro Asii s tím, že "Skype nebude vyvíjet software pro Windows phone, alespoň ne v tomto
roce." I když Neary nespecifikoval, jaký k tomu má Skype důvod, podle neoficiálních informací je to proto, že Microsoft vývojářům neposkytuje dostatečné API.

..niekde som zase čítal, že bude.Je otázne ale kedy.véééééľka škoda pre WP7 a jedno z ďalších obmedzení.

-- doplnění předchozího příspěvku (sob lis 06, 2010 9:51) --

Ale neni mi jasne ako pobeží Skype ak WP7 nema multitask. To akože píšem správu na Skype...zrazu mi pride SMS, tak sa na ňu pozriem a zatvorim Skype na pozadie. Lenze ak nepodporuje multitask tak sa mi to Skype akože uspí a druhá strana ma už uvidí offline. No ak to bude takto tak neviem, neviem....ble
jerry_stolarik
smartguru
smartguru

Post by jerry_stolarik »

Zdarec,

tak jsem tady, po tydeni dovolene mam zase pravidelny pristup k internetu..

Skype opravdu zatim na klientu pro WP7 nepracuje zato IM+ a Palringo budou pry k dostani uz brzo.... Zatim neni k dostani jedina aplikace pro Instant Messaging (krome neoficialni aplikace pro windows llive messenger)...

TO DOOM2WAD
Zatim se daji synchronizovat ze SkyDrive jen fotky.. Dokumenty zatim ne...ale Microsoft pry ns tom pracuje a snad uz brzo tuto funkci pridaji...

A co se tyce treba kdyz jdes v prohlizeci na nejakou stranku a chces ulozit do telefonu dokument tak to taky nejde... Dokument se normalne stahne do telefonu a pak to napise error...

Zitra mi snad prijde sada sroubovaku..Tak hned zkusim do telefonu hodit 32 Gb kartu... Uvidime jak to pujde....

-- doplnění předchozího příspěvku (úte lis 09, 2010 12:53) --

Tak uz mi prisla sada sroubovaku a pametova karta je vymenena... Chtelo to hard reset ale stalo to za to... 32 Gb karta funguje zatim bez sebemensich problemu..
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”