TyTN a GPS
TyTN a GPS
Již několik dnů nemůže rozchodit TyTN a GPS Nokia LD-3W
Prošel jsem mnoho fór a tohle vše zkusil:
Samozřejmě již mnohokrát postup spárování - zaškrtnutí sériového portu - vytvoření příchozího portu, po jedné radě na jiném fóru i odchozího portu.
Po upravě registrů jsem v nstavení WM - GPS zkoušel různé varianty s nastavením stejného portu HW, potom s nastavením portu pro programy GPS, přístup automatický i ne.
GPS mi nevidí ani tom tom (zkoušeno na porty jako jiná BT GPS a dokonce i jako jiná NMEA GPS (taky někde někdo psal), nevidí ji ani GPSinfo.
TyTN je od O2, ROM verze 1.18.255.3, rádio 1.03.03.10, extROM: 1.18.255.9654.
Máte někdo nějaký nápad, co by mohlo pomoct?
Prošel jsem mnoho fór a tohle vše zkusil:
Samozřejmě již mnohokrát postup spárování - zaškrtnutí sériového portu - vytvoření příchozího portu, po jedné radě na jiném fóru i odchozího portu.
Po upravě registrů jsem v nstavení WM - GPS zkoušel různé varianty s nastavením stejného portu HW, potom s nastavením portu pro programy GPS, přístup automatický i ne.
GPS mi nevidí ani tom tom (zkoušeno na porty jako jiná BT GPS a dokonce i jako jiná NMEA GPS (taky někde někdo psal), nevidí ji ani GPSinfo.
TyTN je od O2, ROM verze 1.18.255.3, rádio 1.03.03.10, extROM: 1.18.255.9654.
Máte někdo nějaký nápad, co by mohlo pomoct?
-
Tomáš Kubec
- smartmaniak

- Zařízení: Lenovo P780
Nokia LD-3W je velkej opruz, má problém skoro s každým Windows Mobile zařízením.
Tady je jedno řešení:
Zapnout GPS, v MDA vybrat Start-Nastavení-Systém-Nastavení Bluetooth, zaškrtnout Odchozí COM port: COM5, potvrdit OK, klepnout na Zařízení-Nový, označit nalezenou GPS, kliknout na Další, zadat Heslo: 0000 a NEPOTVRZOVAT!! Teď je nutno vypnout GPS a teprve potom klepnout na Další, ihned po klepnutí zapnout GPS. Během max. 5 vteřin by mělo dojít v MDA k potvrzení hesla. Občas se i objeví hláška, že zařízení podporuje sériový port, jestli ho chci zapnout, tak samozřejmě dát ano, ale i pokud se tato hláška neobjeví, funguje GPS korektně. Zkoušeno s TomTom 6 a běhá.
ce4you
Tady je jedno řešení:
Zapnout GPS, v MDA vybrat Start-Nastavení-Systém-Nastavení Bluetooth, zaškrtnout Odchozí COM port: COM5, potvrdit OK, klepnout na Zařízení-Nový, označit nalezenou GPS, kliknout na Další, zadat Heslo: 0000 a NEPOTVRZOVAT!! Teď je nutno vypnout GPS a teprve potom klepnout na Další, ihned po klepnutí zapnout GPS. Během max. 5 vteřin by mělo dojít v MDA k potvrzení hesla. Občas se i objeví hláška, že zařízení podporuje sériový port, jestli ho chci zapnout, tak samozřejmě dát ano, ale i pokud se tato hláška neobjeví, funguje GPS korektně. Zkoušeno s TomTom 6 a běhá.
ce4you
Díky všem za rady, už se mi to podařilo rozběhnout. Nakonec v mém případě fungovalo tohle:
V nastavení BT vytvořit příchozí port COM2 - nezabezpečený
Spárovat LDW3 dle postupu výše, tedy při párování vypnout
Vytvořit odchozí port COM4 a vybrat u ní LDW3
V tom Tomu nastavit COM4, tedy odchozí, ne příchozí!
Zdá se ale, že každý kus ji opravdu jiný, protože u kolegy se stejnými zařízeními tohle nefunguje.
V nastavení BT vytvořit příchozí port COM2 - nezabezpečený
Spárovat LDW3 dle postupu výše, tedy při párování vypnout
Vytvořit odchozí port COM4 a vybrat u ní LDW3
V tom Tomu nastavit COM4, tedy odchozí, ne příchozí!
Zdá se ale, že každý kus ji opravdu jiný, protože u kolegy se stejnými zařízeními tohle nefunguje.
-
Tomáš Kubec
- smartmaniak

-
Tomáš Kubec
- smartmaniak

-
Tomáš Kubec
- smartmaniak

-
Tomáš Kubec
- smartmaniak

-
alternativ
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
LD-3W a HTC
Ahoj, mám na svém HTC Tynt nainstalovaný GSP soft iGo 2006 a propojení s modulem nebyl žádný problém. Chtělo to jen trochu trpělivosti. Nemusel jsem nic složitě nastavovat. Jen jsem restartoval modul, zapnul iGo a čekal. Asi po dvou minutách se objevil GPS signál a už to frčelo. Tak hodně zdaru.